Reklama

Reklama

Chyťte Cartera

Trailer

Poštvat proti sobě zkušeného zabijáka, to není nikdy dobrý nápad. Surový londýnský gangster Jack Carter (Michael Caine) odjede do rodného Newcastlu, aby objasnil tragickou smrt svého bratra Franka. Ten údajně zemřel při autonehodě, když řídil opilý. Jack má však od počátku podezření, že mladíka někdo zavraždil. Frank totiž nikdy nepil. Carter tudíž začne obcházet lidi z místního podsvětí, se kterými se ostatně dobře zná z minulosti. Zpočátku mu zdejší gangsteři dají jen najevo, že by měl všeho nechat a odejít. Jenže to rozhodně není Jackův styl. A s tím, jak muž postupně odhaluje souvislosti Frankovy smrti, stává se ještě umíněnějším – a brutálnějším... Britský snímek režiséra Mikea Hodgese je adaptací kriminálního románu Teda Lewise. Českým divákům je možná známější z amerického remaku Sejměte Cartera, v němž titulního hrdinu ztvárnil Sylvester Stallone. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Nádherne špinavý, drsný, nekompromisný film. Taká anglická peckinpahovka. Páčilo sa mi, že aj keď je prostredie, v ktorom sa dej odohráva, patrične bezútešné, oplýva určitou príťažlivou poetikou. Michael Caine hrá jedného z najnezvyčajnejších "hrdinov", akých som kedy na plátne videl, a hrá ho výborne. Kam sa hrabe Harry Callahan, to sa nedá zrovnať (ja viem, jeden je policajt a druhý gangster, takže sa to vážne nedá zrovnávať, ale tie filmy, mimochodom natočené v tom istom roku, podľa mňa niečo spoločné majú). Hlavne vďaka Frankovi Carterovi, jeho metódam a zvláštnemu zmyslu pre spravodlivosť ostáva tento film do dnešných dní výnimočný a strhujúci. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mike Hodges .. Syrová jest cesta pomsty. Mdlý rozjezd by zasloužil prostříhat, je to až nudné, byť prokládané až geniálními scénami (ano, ty se sexuálním podtextem). Ovšem zhruba od poloviny, kdy se vyrýsuje konečná podoba zápletky a začne eliminace těch špatných mezi špatnými je film s každou minutou lepší a lepší. Michael Caine, můj velký oblíbenec, je i zde bezchybný a s protihráči zametá dosti nevybíravým způsobem. Hořká tečka je pak už jen nekompromisní důkaz, že svět zločinu nezná spravedlnost. 75%. ()

Reklama

hans500 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller, kterému dominuje skvělá atmosféra Anglie, zajímavý antihrdina ve skvostném podání Michaela Cainea i propracovaný scénář. Kontroverznější než Drsný Harry, drsnější, brutálnější, nekorektní a přitom výborné. Bezchybně zrežírováno Mikem Hodgesem, překvapivý a výborný závěr je již třešničkou na dortu.. Jednoduše špičkový thriller ze 70. let.///Remake se Sylvesterem Stallonem je výrazně horší a nedůstojný a účast Michaela Cainea v něm téměř nepochopitelná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žádný můj příbuzný dosud nezemřel násilnou smrtí, což je v zásadě v pořádku, ale na druhou stranu mi to neumožňuje vydat se na cestu pomsty. A pomstu já rád, zvlášť tu filmovou. Nemohu tvrdit, že ta Carterova je nejzábavnější v dějinách filmu, protože střihač při práci zapomněl vystřihnout nejedno nudné okénko, ale styl to má určitě. Já při svém hodnocení tentokrát zaokrouhluji nahoru, protože sexualitou nabitá Geraldine Moffat alias Glenda mi svým krátkým výstupem na chvíli dala zapomenout na nutnost dodržování manželského slibu, ale snad mi to strejda Bůh odpustí. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Drsny, brutalny a realisticky film o londynskom gangsterovi/vrahovi, ktory sa vracia do rodneho Newscastlu na pohreb brata a pri tom zistuje, ze bratova samovrazda bola fingnovana miesntym gangom. Aj napriek zakazu svojho gangu, sa Carter opusta do krvavej odplaty. Get Carter je film, ktory sa vykaslal na klise noir gangsteriek, zobrazil svet gangsterov tak, ako by v realy mohol fungovat s typickym britskym akcentom - bez narocnych vizualnych efektov a s obcasnymi brutalnymi scenami s civilnym, cynicky chladnym M.Cainom v hlavnej ulohe. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • V prvním záběru z baru v Newcastlu má muž, jenž zírá na Jacka Cartera na ruce šest prstů. Tato abnormalita je vidět, když muž zvedá půllitr s pivem. (Javert)
  • Když Jack Carter vstoupí do Kinnearova domu, visí tam na zdi štít kmene Zulu. Tedy kmene, kolem kterého se točil eponymní film, právě s Cainem v hlavní roli. (Javert)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama