Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 3

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (Cinemart)

(více)

Videa (38)

Trailer 3

Recenze (843)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

A máme tu další dlouho odkládané sci-fi, které pravděpodobně skončí u prvního dílu. Můžeme na filmová studia nadávat jak chceme, ale hlavní vinu nese Amerika (Resp tamnější diváci), kde jsou totální jistotou snad jen marvelovky (disneyovky) a černošské komedie a jinak se prostě do kina nejde. A je to škoda, ačkoliv Alita není totální nářez. Náběhy tam jsou, hlavně v akčních scénách a druhé polovině filmu. Se svou averzí k originům či obecně nastiňování začátků příběhu jsem jenom čekal, až se přes tuto hranici film dostane. Pak se to stane, člověk by si za 2 roky dal další díl a...no to už bude na Disneym. Já se spíš pustím k okomentování herců, Rosa Salazar s mega kukadlama je přesně tak dechberoucí, jak jsem z trailerů doufal, Waltz má konečně normální, nevyšinutou, roli, Connelly s Alim ujdou, za to mě parádně vytáčel Ed Skrein a ta banda pohůnků s kolečkovými bruslemi, kterým jsem přál hrůznou smrt. Tím pádem na mě ani nemohla fungovat milostná linka, když mě nebavily ostatní charaktery. Stejně tak příběh, které je totálně obyčejné blockbusterové béčko, ne že bychom od dnešního Rodrigueze mohli čekat jiného. Ale co je důležitější, film zabaví, hezky uteče, nenudí a vypadá naprosto ohromně. Perfektně tedy splňuje onen standard kinového popcornu, na nějž má smysl zajít. Doma si pak už tolik lidí nevzpomene a zvláště po neoznámení pokračování si na něj ani možná nikdo nevzpomene už při výročních srovnávačkách. Zklamání tedy? Spíše ne, po půl roce hejtu spíše právě naopak. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sci-fi pro holky v tom nejlepším smyslu slova. Holky co chtějí být jako Ripleyová samozřejmě. Fantastický svět podle Camerona obydlel Rodriguez životem dýchajícími postavami s duší kyborga. Akce je přehledná, bitka v hospodě přímo geniální. Romantická linka je hodně zvláštní, ale překvapivě funguje i s hlavou v kabátě. Rosa Salazar s velkýma kukadlama chytne a nepustí. Očividně má jít o první díl a já chci víc, protože tohle je očividně předehra tak snad Alita vydělá. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez servíruje dvouhodinovou předehru ke sci-fi nářezu, který James Cameron očividně nikdy nenatočí. Jako svižná rodinná sci-fi je Alita fajn, vysněné akční hody se však nekonají – spíš dostanete mix spousty povědomých věcí, na který si za pár měsíců vzpomenete jen díky titulní postavě a epickému měřítku. Jasně, po kulhající kampani je to vlastně solidní výsledek. Papírové předpoklady ale původně byly úplně jinde! (6/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

James „I'm king of the world“ Cameron neměl nikdy s ambicemi problém. Coby scénárista a producent pomohl na svět futuristické sci-fi o okaté holce, která je kombinací člověka a kyborga, má každopádně hbité ruce a nohy i dobré srdce. Starostlivý kyberdoktor Christoph Waltz našel její torzo na smetišti, poskládal do kupy a představil svět, ze kterého si dívka vůbec nic nepamatuje (pochopitelně si brzy vzpomene, že je rozená válečnice). Svět je zdevastovaný, vyšší třída obývá vzdušná velkoměsta, spodina žije na povrchu. K tomu se přidruží jalová romantická linka i drsné robotí závody mezi kyborgy. Cameron, protože se nadosmrti zamiloval do Avataru, projekt přenechal Robertu Rodriguezovi, který dostal k dispozici dosud největší balík peněz. Naložil s ním velmi slušně. Vypráví soustředěně, výsledek má velmi dobré tempo, přehlednost a působivý vizuál. Velká škoda, že tvůrci přeskakují z rodinného dramatu k romantickému, pak zase k násilné řežbě. Právě u ní je největší problém v tom, že snímek měl jít do kin v jiném ratingu a měl být mnohem živelnější a odvázanější. Pár náznaků tam je a jsou velmi chutné. Velká škoda, že do toho Cameron s Rodriguezem nepraštili. Oscaroví taháci (Jennifer Connelly i Mahershala Ali) jsou nezajímaví, několik otázek nám Cameron bohužel nezodpoví. Nahradí to zmiňovaná akce, zpracování robotických postav a zejména hlavní hrdinka ztvárněná Rosou Salazar, která si nás získá velmi rychle na svou stranu. Ta její kukadla jsou plná emocí. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Otázka, která mi nedá spát: Proč na ni nevypsali odměnu, když má tak nežádoucí cíl? OK, fuck the logic. Stejné jako nedávný výlet do Oasis (akorát míň geekovský a víc "lidský"). Vizuálně nemám, co vytknout, příběh je ale tuctový, šablonovitý a vedlejší postavy jsou jen prazvláštní figurky bez života. Musím se podívat, ze kdy je originál a jak moc se ho tvůrci drželi, protože aktuálně je pro mě "Alita" slepenec cca. deseti jiných sci-fíček. 3,5* a nějak si neumím představit, jak by ten pár mohl fyzicky fungovat... Dvojka být může, ale když nebude, srdce mi to nezlomí. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (61)

  • Poté, co Grewishka (Jackie Earle Haley) zabije malého psíka v baru, v další scéně se zvíře vypařilo i s krví. Grewishka nemá ani zkrvavené Drtispáry při následujícím boji v podzemí. (GejmronCZ)
  • Když se Robert Rodriguez chopil projektu, který James Cameron původně plánoval pro sebe, řekl: "Neudělám z toho film Roberta Rodrigueze. Chci to natočit jako ztracený film Jamese Camerona. Takový bych sám rád viděl." (NIRO)

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama