Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

petero 

všechny recenze uživatele

Rise of the Footsoldier začína ako klasický hooliganský film kde sme svedkom bitkárskych začiatkov hlavnej postavy až do súčasnosti. Je to totiž skutočný príbeh. Bojové polia anglických futbalových fanúšikov opúšťa náš výtržník so sekerkou v hlave a začína pracovať ako vyhadzovač v kluboch „Krásny ľudia dnu môžu.“ Kluby práve prežívajú nástup elektronickej hudby. Modré pilulky kolujú vo veľkom „Ľudia sa budú smiať a pretancujú celú noc.“ Z takého klubu je už len krôčik k špinavej práci mafiánskeho razenia, ktorá povedzme si na rovinu nikdy nekončí dobre... Dobrý film ma neuspí keď už ležím v posteli ale tento ma z nej doslova vyhnal ... do nášho klubu – miestnej krčmy kde v telke práve bežal futbal. Nástup je pekelne svižný a zábavný čo už sa nedá povedať o vážnejšom a detailnejšom konci a vizuálna stránka je definovaná filmami The Footbal Factory a Hooligans. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Prima. Podle všeho dokonce dle skutečných událostí. SPOILERS: V tom případě mě dost mrzí, že hlavní 3 kreténi vůbec netrpěli. Schytat to brokovnicí do ksichtu, to vám sice zkazí den, ale za všechno, co kdy komu udělali - a tím myslím jen fyzické násilí - by bylo adekvátní pověsit je za koule do průvanu, čůráky omezený. Stejně tak mi vadí, že hlavní postava je skoro stejnej mamrd, jako všichni ostatní, ale v druhý polovině filmu, kdy se tlačí na city, se po Vás chce, abyste se s ním nějak ztotožnili, soucítili s ním. Proč, do prdele?! Je to prase, stejně jako ti, co už to maj za sebou. Doufám, že mu každej den jeho zasranýho života bude někdo připomínat hříchy jeho mládí. Mimochodem, jako v každym filmu a asi i v realitě, i tady jdou ty nejzvrácenější děvky po těch největších čůrácích a násilních, co choděj po ulicích. Scéna, kdy je holka od kreténa skoro uškrcená, aby vzápětí škemrala a doprošovala se, ať se k ní vrátí, to je něco tak reálně hnusnýho, že každý takovýhle píče to její "trápení" přeju hned dvakrát. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi film nikterak nezamlouval. Názor jsem změnil až ve druhé polovině, která je s příchodem Patta na scénu skvělá. Herec co hrál Caltona Leache mi vizáží připomínal mix Matta Damona a Kevina Bacona. Herec to samozřejmě není kdovíjak úchvatný. Na jeho obranu ovšem musím zmínit, že tento film asi nebyl o hereckých výkonech, ale o autenticitě. Essex musel být v té době peklo na Zemi. U mě 70%. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, příběh mě rozhodně zaujal herci taky nebyli špatní trochu mi to připomínalo film Trainspotting akorát že tohle je o trošku o něčem jiným ale stejne tak postupuje ten příběh, ale jde tam taky o drogy postupem času. Začátek stejný jako hooligans což mě moc nebavilo ale pak se ten příběh rozjede a začíná to být dost napínavý mě osobně se libila nejvic postava Patta jak byl agresivní atd. jinak co se týče akce.. myslím že zde jako žádná není jen na začátku ty bitky jinak je to spíš napínavý. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Fotbalá část je vážně dobrá, ale už si během ní všimnete, že všechno je v tomto filmu přehnané. Bohužel na jejím konci nastupuje budování kariéry, které se stává nudnějším a nudnějším, zvláště když si pak většinu prostoru zaberou kumpáni, kteří jsou absolutní idioti a byli byste nejradši, kdyby už konečně umřeli. Bohužel film ve kterém vám někdo ukáže jedno prostřelení hlavy brokovnicí, ne jednou, ne dvakrát, ale hned třikrát(!!!) si mě vážně nezískal. Jediné příjemné překvapení byl Barnaby(= ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl natočen na motivy autobiografické knihy "Rise of the Footsoldier" od Charltona Leache. Film tak popisuje skutečné události. (Saur.us)
  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)
  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)

Reklama

Reklama