Reklama

Reklama

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (2 201)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Divte se s otevřenýma pusama, ale pro mě letos největší zážitek v kině. Byla jsem sice téměř nejstarším účastníkem v sále, dávno mi není šestnáct a neposlouchám emo, ale málem jsem se rozplynula blahem. Catherine Hardwicke nezklamala, řemeslně hodně dobré. Tímto bych chtěla protiargumentovat Jancllovi, který zastává názor, že z hovna malinu neuděláš. Jde to. I dvě maliny! Má romantická dušička zaplesala, škoda, že jsem před pár lety nevypadala jako Kristen Stewart. To děvče je nádherné! (Asi jako jediná osoba ženského pohlaví jsem se do ní zamilovala víc než do Pattinsona.) I když to mi to občas dost připomínalo Klan létajících dýk či Tygra a draka, ty "veverky" na stromech měly glanc. Místy hodně vtipné, ne však směšné. Co říct na závěr? Áááááááááá. :-) 5x :-) PS: Nejsem přiblblé emo děcko, Edo. A to je konec našeho přátelství! Už po druhé! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekal. Stmívání se sice zahalilo do laciného looku, který se snaží být děsně cool a často se mu to moc nedaří, jenže Kristen Stewart je prostě sympaťačka a táhne tuhle lovestory mezi obyčejnou dívkou a upírem vpřed celkem bez problémů. Je škoda, že se film díky provařené pointě (Baf! Cullenové jsou upíři! Kdo to čekal, když má každý z nich na sobě jen dvacet kilo bílého pudru...) rozlomí na dvě půlky a Catharine Hardwicke musí hodinu práce smést ze stolu, aby mohla přejít do akčnějšího módu, který však díky až úsměvně špatným trikům dost ztrácí na síle. Ne že by byly postavy z první půlky nějak valně sympatické (Indiána vyměnit!), ale člověka potom zamrzí, že se musí potýkat s novou bandou, z níž nikdo, z pochopitelných důvodů, nestihne říct víc než dvě věty. Ale abych se dostal k největšímu problému Stmívání. Kdo tam proboha obsadil Roberta Pattinsona? Ten člověk neumí hrát! Nevím, jak to maskoval ve čtvrém Potterovi, ale Pattinson je totální dřevo a spolehlivě likviduje většinu dramatických scén. Snad půl filmu jsem vážně přemýšlel o tom, jestli se nejedná o nějaký sofistikovaný vtip, který pochopí jen ten, kdo četl knihu, ale silně o tom pochybuju. Nakonec i přesto Stmívání hodnotím docela pozitivně, protože výrazně nudné pasáže jsem nezaznamenal, při Pattinsonových výstupech jsem se alespoň zasmál a celé je to jen neškodná báchorka pro ty, co neznají Buffy (nebo už ji naopak znají nazpaměť), která mě nijak výrazně neurážela. 6/10 ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Carter Burwell: 1. Supermassive Black Hole - Muse ,2. Decode - Paramore ,3. Full Moon - The Black Ghosts ,4. Leave Out All The Rest - Linkin Park ,5. Spotlight - MuteMath ,6. Go All The Way (Into The Twilight) - Perry Farrell ,7. Tremble For My Beloved - Collective Soul ,8. I Caught Myself - Paramore ,9. Eyes On Fire - Blue Foundation ,10. Never Think - Rob Pattinson ,11. Flightless Bird, American Mouth - Iron & Wine ,12. Bella's Lullaby - Carter Burwell , ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Melissa Rosenberg .. Esence demence. Ksichtem hlavního představitele počínaje, stupiditou tokajících dialogů (potažmo celé předlohy) pokračuje a laciným poskakováním ve vývoji všeho konče. Náctileté emo holčičky však zažívají první orgasmy... S věkem či opačným pohlavím bohužel účinek látky rychle mizí do ztracena. Příběh je režijně podán tak mdle, že ani těch několik vymazlených scén nemůže zachránit dějové prázdno s nulovou gradaci a absencí napětí, krve, emocí.. ___ Ne, že by mi bylo téma úplně proti srsti, jenže jeho realizace ano. Dal jsem za Twilight v kině pade a pokud se premiéra pokračování nestrefí zase do nějaké podobné akce, vyřeším to jako Bella s odhalením staletého tajemství upírů - pár minutami přes internet. ()

Zeck

všechny recenze uživatele

Stmívání je první zásadní okamžik v životě dospívajích holčiček. Odkojené na Bravu poprve zhlédnou film pro "dospělé" (to zní stupidně), éra Prciček coby největšího porna je pryč, teď je tu Stmívání a sexy polonazí modelové, kteří hrají upíry. Přirozená krása je v tomto filmu out, holčičky jsou nadšením bez sebe, když poprve uvidí Roberta Pattinsona v duchu si řeknou, "alespoň nejsem jediná kráva na světě, která se neumí namalovat". S prstama v kalhotkách putují spolu s dějem až do finiše. Je to neuvěřitelná "jízda". Tolik krásných dospěle vypadajících mužů, tolik krásných svalů, tolik nádhérného děje a romantiky je natolik omámí, že se z toho rovnou poserou do prostěradla v posteli, na které celou dobu ležely, když koukaly na tento honosný snímek. Já? Z těch všech sraček a reklam okolo se mi tak zatemnilo, že už bych další 122 minutové Stmívání nepřežil. Budu fér a odpad nedám, protože jsem to neviděl, ale můj názor znáte. 30.11.2009 ()

Galerie (94)

Zajímavosti (117)

  • V baletním studiu zlomí James (Cam Gigandet) Belle (Kristen Stewart) pravou nohu. V nemocnici má ale Bella v sádře levou. Když potom před plesem schází ze schodů u Charlieho (Billy Burke), má v sádře pravou nohu. (Terva)
  • Lístky na film se v USA vyprodaly již dva týdny před premiérou. (Sufferer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 2008 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Reklama

Reklama