Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilé vězeňské drama s řadou více či méně charakterních rolí na obou stranách fronty - vězňů a bachařů. Jak se ukáže, tak dobří a špatní jsou jak za mřížemi, tak před mřížemi a vzájemné spory jsou nevyhnutelné. Stephen Dorff a Val Kilmer jsou tu velcí sympaťáci a díky nim můžu dát s klidným srdcem 4*. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Parádní drama z novodobého vězeňského prostředí. Neočekával jsem, že to bude až tak dobré. Od vstupu Vala Kilmera(kterého jsem fakt nepoznal, myslel jsem, že je to Jeff:) - hrál uplně bezchybně - se film pořádně roztočí, zamotá ale tím spravným směrem. Buď se k nim přidáte nebo jste v tom sami! Bitky na dvoře jsou fakt dobré. Milé překvapení. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborný drama z vězeňskýho prostředí, který sice příběhem, ani hereckými výkony nemůže konkorovat tomu nejlepšímu,ale přesto se jedná o dost zajímavej film a hlavně celkem originálně zpracovanej. Krom toho o sílný a emocema nabitý scény neni nouze a hlavní trojice Stephen Dorff, Val Kilmer (mimochodem vypadá jak Jeff Bridges v Big Lebowski) a Harold Perrineau se překonavá. Já sem rozhodně celkem překvapenej, že to bylo tak kvalitní ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ve vězení jsem nikdy nebyl, a to ani v americkým, ani v českým, takže neumím říct, jestli film odpovídá realitě. Nejspíš alespoň zčásti jo, přinejmenším co se týče gangů a násilí mezi vězni navzájem. Co můžu soudit příběh, je to klasická struktura: (polo)nevinný slušný člověk se dostane mezi psychopatické a násilnické vězně a dost podobně naladěné dozorce, kde se snaží přežít, jak to jen jde. Není to špatné, docela to odsýpá, ale nic úplně zásadního, co by mě fakt vtáhlo, jsem tam nějak nenašel. Celkově slušně natočená low-cost žánrovka s tradičně kvalitním Valem Kilmerem. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Scénář používá ošemetné výrazy pospojované do místy hodně uši-rvoucích vět, ale v tomto případě mi několik klišé nevadí. Důležitá je atmosféra. Nikdy jsem ve věznici nebyl (ještě aby ano), ale tahle představa mi je bližší než stupidní Vykoupení z věznice Shawshank. Ale obecně není Zločinec (2008) ničím víc než průměrným filmem "kriminální branže". ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Příběh je založen na událostech, které se odehrávaly v devadesátých letech v Kalifornské státní věznici. (reqiuem)
  • Na začiatku filmu mu Wadeov (Stephen Dorff) obhajca povie, že jeho kaucia je jeden milión dolárov a potom sa spýta, či má toľko peňazí na kauciu. V skutočnosti však na to, aby sa človek dostal z väzenia, potrebuje zaplatiť 10 % z tejto sumy, čo by ako právnik mal vedieť. (Arsenal83)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama