Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 2

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (830)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"I hate you Phillip Morris", hovorím za seba. Adoptované dieťa hľadá svoju mamu, hovorím si fajn, na tom by sa dalo stavať. Ale nie, k tejto nadhodenej téme sa už nevrátime a nasleduje pre mňa nepríjemné zistenie, že J. Carrey je buzík, rozvádza sa so ženou, tak fajn, snáď na tom bude táto komédia stáť. Nie ani na tom. Niekomu asi pripadá vtipné sledovať ksichty pri kefovačke medzi chlapmi, chlapské vášnivé bozky, tanec buzerantov a ich orálny sex. Nie, díky, nechcem. Väčšinou mi z toho bolo trápne a tých pár vtipných momentov to nezachráni. Do poslednej chvíle som čakal nejaký zvrat, ale nič. Táto chujovina ma obrala o 90 minút môjho drahocenného času. Keby v tom nehrali známe tváre, čo by z filmu ostalo? Strata času. 40%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey a Ewan McGregor jsou herci jak víno. Každopádně takhle jsem je vidět asi nechtěl. I tak je ale tenhle film docela zajímavým zjištěním, že se nemusí točit filmy z vězení jen o drsných frajerech s béčkovými herci. Dokážou to i dva buzíci hned je z toho A-titul jak víno. Oskary nebudou? To bych se divil. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka i po letech. Dvojice Jim Carrey a Ewan McGregor je výborná, spolu jsou sladcí, dojemení i vtipní. Carrey tímhle filmem po dvou dekádách na vrcholu posunul své herectví ještě o jeden level dál. Divoká kadence vtipu, crazy situací, vše šlape jak hodinky. Můžeme jen litovat, že u nás nevyšla knižní předloha Steva McVickera. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantická dramedie o gayích. Že na to Carrey má nikoho nepřekvapí, nepochybovala jsem ani o Ewanovi (je boží), taky je vidět, že Rodrigo Santoro dostal po 300 roli odpovídající Xerxesově auře. Zmíním ještě ten pískanej hudební motiv, myslím, že se dost povedl. Film je udělanej a odehranej tak, že člověk kolikrát zapomene, že to není obvyklá hetero-romance, o to víc oceňuju přirozený ztvárnění jejich vztahu (jestli čekáte zesměšňování, pak vězte, že právě z něj si film srandu nedělá). Občasnej vtípek funguje, bohužel film plyne pomalu a obsahuje víc než dost hlušin. Primárně to komedie není, ani krimi o útěku z vězení nebo drama, je to spíš jen popis úseku života Stevena Russela, kterej rád utíkal z vězení a byl na kluky. Nic víc film nesdělí, ale mě to na jeden večer docela stačilo. Jo, a láska. Jako obvykle za všechno může láska. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě ani nenapadlo přemýšlet o tom, že vznikne film o homosexuálovi protloukajícím se životem, který mi příjde neuvěřitelně sexy. Hravý, vtipný, svižný. Plný emočních zvratů. Samotná homosexualita je tu pak na jedničku podána tak jak má: jako něco absolutně přirozeného. Jako běžný a né zvlášť významný prvek filmu. Bez nutnosti nějakého zásadního prostoru navíc nebo agitátorských scén plných nepochopení. Kluci se do sebe při natáčení snad opravdu zamilovali, protože to jak se na sebe koukali. Krásný film neparazitující na ,, šokující '' gay orientaci hlavních postav, ale těžící z toho, že je jednoduše moc dobrý. .. Jak ale má někdo, kdo neexistuje, zůstat při životě? ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Ve skutečnosti byl Steven Jay Russell (Jim Carrey) dán k adopci, protože se jeho matka rozešla s jeho otcem a nechtěla mít dítě za svobodna. (šerminator)
  • Skutečný Phillip Morris (ve filmu Ewan McGregor) se domnívá, že Steven (ve filmu Jim Carrey) dokonce volal jeho právníkovi a přesvědčil jej, aby pro něj také vyjednal tři roky vězení, aby nebyl propuštěný dříve než on. (šerminator)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama