Reklama

Reklama

Carl Fredricksen je bývalý prodavač pouťových balónků, který je nucen se vystěhovat z domu, který společně se svou zesnulou manželkou Ellie postavili. Místo odchodu do domova důchodců se ale odhodlá k činu. Ke střeše svého domu přiváže tisíce balónků, vystoupá s domem k nebi a vydá se do Jižní Ameriky, jak to kdysi dávno slíbil své ženě. Na cestu se s ním ale vydává ještě jeden nechtěný cestovatel, o jehož přítomnosti Carl nemá ani tušení. Je to osmiletý chlapec Russell, který se ocitl na jeho zápraží právě v okamžiku, kdy se dům vznesl k nebi. Starého muže a malého chlapce na společné cestě do Jižní Ameriky čekají úžasná dobrodružství, na která nikdy nezapomenou. (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 408)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ještě u žádného Pixara mi tak netekly slzy, jako u tohohle. Pes je skvělý a dokonalost mu dodává dabing Pavla Lišky (kam se hrabe originál). Pro mě byla maličká vada na kráse animace dědy a také ta zápletka na ostrově. Ovšem balónky byly nádherné a jako obvykle u Pixara ty nádherné detaily při animaci (viz stěhovák a jeho cedulka na tričku). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Našel jsem toho špačka a sledoval ho až pod vaši verandu. Aspoň doufám, že šlo o špačka. Byl takovej chlupatej a měl dlouhý ocas." Je fajn, že sny se dají splnit i v důchodu, což rozhodně udělám, ale já jsem se u toho moc nebavil. Asi za to mohou mé děti, které úplně nezvládly to, že ta srandovní holka z úvodu ve zběsilém tempu zestárla a zemřela. Na to nebyly připravené a já jsem nebyl připravený na jejich reakci. Pak už to bylo přiměřeně zábavné, některé fóry se povedly, jiné nikoli, ale já považuju animáky primárně určené pro dětské diváky a ti kolem mě z toho rozhodně do oblak nevyletěli. Já tedy taky ne. Já si vyletím až v důchodu. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vzhůru do oblak, animák, kterým Pixar výrazně vybočil směrem, který již naznačil ve Wall-em. Tatam je bezelstná radost a nevinnost, sálající z některých nedávných děl (Rattatouille, Auta)... Vzhůru do oblak je velkolepé, spektakulární dobrodružství, klasicky Verneovsky naivní, přesto ale ne tak nevinné a bezelstné... O to ale napínavější, natřískané emocemi a spoustou vrcholných momentů... A že je k tomu všemu ještě animované? To už je jen lahodná třešínka na delikátním dortu. Dortů se šlehačkovými oblaky, náplní z dětských snů a ověšeného barevnými balónky... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To budem musieť aspoň miliónkrát prestupovať!“ Spoilery. O Hore som pred pozretím vedel len to, že v deji figuruje deduško, ktorý si k svojmu domu priviaže tisíce farebných balónikov (aké kúpite na jarmoku) a odletí v ústrety dobrodružstvám. Nevedel som nič o Južnej Amerike (to je v Amerike, ale v južnej), skautovi, stratenom a znova nájdenom dobrodruhovi, vzducholodi, psoch, obrovských vtákoch. Myslel som si, že celý dej sa bude odohrávať v dome, ako Zathura - Vesmírne dobrodružstvo, ale samozrejme lepšie, veď je to Pixar. Takže zvratmi a postavičkami rôznych živočíšnych druhov som bol príjemne zaskočený a dokonca som plakal už v prvej polhodine. Možno som čakal temnejší koniec (ale ten som čakal už pri Monsters a.s. a nič), ale i tak prevláda bez debaty spokojnosť. Blbé veveričky! P.S. K dabingu sa väčšinou nevyjadrujem, ale ak budete mať príležitosť medzi slovenským a českým, siahnite po českom, pretože Pavel Liška. V jeho podaní je „ukrýval som sa pod verandou pánešek, ale potom som si uvedomil, ako ťa milujem“ niekde úplne inde, ako v sterilnej slovenskej verzii. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nedokonalý film, který chytí za srdce a nepustí. Pravdou je, že prvních deset minut je přeplněno emocemi, které hrají na ty správné srdeční struny a dají vzpomenout na několik výjevů z Benjamina Buttona. Po této naprosto odzbrojující expozici však přijde ke slovu příběh o velkém balónkovém dobrodružství, které splasklo jak bublina. Příběh je jednoduchý a dal by se odvyprávět v několika minutovém kraťasu, ale na ploše celovečerního filmu je oním máslem rozetřeným na příliš velkém krajíci chleba. Nicméně ono Sisyfovské břímě v podobě domu, jenž hlavní hrdina táhne celou dobu na svých bedrech a celá řada neskutečně elektrizujících pasáží mi brání dát Vzhůru do oblak nižší hodnocení. Co naplat, k pohybujícím se stavbám mám slabost již od Zámku v oblacích.7/10 PS: krev v animovaném filmu? Nevídané :) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (54)

  • Režisér Pete Docter se nespokojil pouze s fantazií a s částí štábu se osobně vypravil do džunglí Jižní Ameriky, aby vize krajiny, do které míří hlavní hrdinové, byla co nejautentičtější. (Olík)
  • Pokud by rozloha Carlova (Ed Asner) domu byla přibližně 487 m2 a váha v rozmezí 27-45 kg na m2, vážil by 0,054 tuny. Pokud by balónek naplněný héliem unesl 4,63 gramu, bylo by ke zvednutí domu potřeba 12.658.392 takových balónků (při prvním vzlétnutí se objeví přesně 20.622 balónků). (HellFire)
  • Když Russell (Jordan Nagai) prolétá kolem vzducholodi, krátce vidíme psy s kartami. Je to pocta slavné sérii obrazů Cassiuse Marcelluse Coolidge z roku 1894 "Psi hrající poker". (HellFire)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno