Reklama

Reklama

U2 3D

(koncert)
Trailer

Unikátní projekt – první 3D záznam koncertu na světě. Film byl natočen během jihoamerického turné Vertigo skupiny U2. Neopakovatelnou atmosféru živého vystoupení legendární U2 si mohou diváci vychutnat díky vyspělé digitální technologii 3D, vícekanálovému surround zvuku a v neposlední řadě díky pulzující atmosféře turné Vertigo, které je jedním z neúspěšnějších koncertních šňůr vůbec. Cílem projektu je, jak řekl sám Bono, zprostředkovat jedinečný zážitek z živého vystoupení co nejvíce lidem. Hlavně pak mladým lidem, kteří si nemohou dovolit drahé lístky na koncert. Film slibuje novou dimezi filmového prostoru, kde se divák stane účastníkem vyprodaných koncertů U2. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Naprostá dokonalost, při některých písních mi šel mráz po zádech. Po pražském koncertu Mikea Oldfielda, kde jsem vše sledoval ze 3. řady rozhodně nejintenzivnější hudební zážitek. A vzkaz pro Konopka - to tvé hodnocení se vedle tvého jména vyjímá hezky, ale upoutávat na sebe pozornost takhle je trošku trapný... ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem slov už při počátečních titulkách...ale čelist mi spadla hned u "New Year's Day" (a to snad až k podrážkám). Skutečně velkolepý zážitek. Natočit koncert v 3D byl vážně skvělý tah (s přihlédnutím na to, že U2 mají prostě dobré songy, alespoň většinu). Oceňuji zároveň jejich výdrž na takovém projektu. ()

Reklama

Dero 

všechny recenze uživatele

Pro skalní příznivce kapely absolutní pecka. A ani my ostatní, kteří si U2 "jen" rádi tu a tam poslechneme, se nenudíme. Režijně zvládnuté na jedničku, prostředí velkých jihoamerických stadionů do posledního místečka našlapaných pulsujícím davem příznivců této irské kapely skutečně dýchne megalomanskou atmosférou - a kapela samotná? Na obrovském plátně vám často připadne, že jste pátým členem, VIP fanouškem, který celou šou sleduje on-stage. Působivý zážitek. První polovina snímku je naprosto dechberoucí. Kéž by byla možnost v podobném provedení vidět i moje oblíbené Pink Floyd! ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Úchvatná a nadpozemská záležitost, u které vůbec nezáleží na tom, zda jste fanoušky U2 či ne. Tento záznam je pro každého, kdo má v sobě aspoň špetku citu pro muziku, koho nenechají tóny hudby klidného, absolutním požitkem. Nikdy jsem při sledování hudebního záznamu neměl takový pocit, že na tom koncertě jsem taky a s trochou nadsázky jsem to prožil víc než některé koncerty, kterých jsem byl přímým účastníkem. Chvílemi jsem musel držet ruce a říkat si, že v kině se netleská.... I ten mráz po zádech párkrát přeběhl.....Není absolutně jediné výtky - zvuk, provedení 3D, výkon kapely a zejména fantastické jihoamerické publikum. Málokdy spatříte tolik nadšení v jednom jediném okamžiku...jen víc takových.... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 U2 3D slouží těm, kteří se na koncert nedostali (nesehnali lístek, nevyjeli kvůli němu do zahraničí), jako náhražka, která nedovede zprostředkovat atmosféru v publiku, ale umožňuje se téměř dotknout hvězd. 3D efekt je užit velice střídmě a efektivně, slouží celku a nevytrhavá ze sledování (pouze z plátna vystupující nápisy až okázale upozorňují na naivní neoliberalismus); jen zamrzí, že koncert sám o sobě není nikterak výborný a sází se na osvědčené hity, chybí jakákoliv invence, jež je nahrazena pouze velkolepou show a precizní režií. Ze současného modního trendu mi trojrozměrný efekt u záznamu koncertů přijde jako ta nejschůdnější varianta a vidět takové SHINE A LIGHT ve 3D, nejspíš umřu blahem. 8/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • K natáčení bylo použito zatím největší množství 3D kamer pro jeden filmový projekt. Celkem vzniklo více než 100 hodin 3D videozáznamu. (POMO)
  • Producenti museli získat prakticky každou digitální kameru a nahrávací zařízení na světě – tzn. 18 digitálních kamer Sony F950 CineAlta a nahrávací zařízení SR (2 kamery na každou 3D plošinu). (POMO)
  • Na největším stadionu turné v Buenos Aires, kde proběhlo nejrozsáhlejší natáčení a vzniklo značné množství filmového záznamu, vzrostl počet technických pracovníků na 140. (POMO)

Reklama

Reklama