Reklama

Reklama

Willy Fog 20.000 mil pod mořem

(TV film)
  • Španělsko Willy Fog 20.000 leguas de viaje submarino (více)
Španělsko / Tchaj-wan, 1995, 75 min

Předloha:

Jules Verne (kniha)

VOD (1)

Proslulý podmořský biolog profesor Aronnax byl vyzván námořnictvem k identifikaci záhadného tvora, který zničil zaoceánský parník v severním Atlantiku. Tím tvorem je ve skutečnosti Nautilus, fantastická ponorka budoucnosti, kterou řídil sám kapitán Nemo. Profesor Aronnax časem pochopí, že Nemovi je určeno stát se králem moří, i když svou pozici si musí teprve vybojovat... Vydejte se spolu s kapitánem Nemem na podmořskou plavbu plnou dobrodružství. Vstupte do napínavého příběhu v celovečerním filmu natočeném na motivy románu nejslavnějšího autora dobrodružné a sci-fi literatury - Julese Verna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Němi 

všechny recenze uživatele

V porovnání s původní a geniální "Cestou kolem světa" je toto a Cesta do středu Země (oboje součástí druhé řady seriálu v delší nesetříhané verzi) křišťálově čistý odpad, ale i když se mi to už jako malému nelíbilo, pro ty úplně nejmenší to asi kouzlo mít bude (je to barevné a hýbe se to). Hvězdičku dávám za přítomnost mých dětských hrdinů, ač lobotomizovaných... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dětský Verne s pajduláčky... :-) Zviřátka jsou roztomilá, jak je známe ze seriálu no a o nic víc tu snad ani nejde... Dle tvrzení distributora filmu na dvd prý "plné napětí a vynikajících filmových efektů..." Inu... :o))) - - - - - (poprvé viděno 15.2.2008 na dvd, komentář zde jako první - 15.2.2008) ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že je film opäť robený iba zostrihom zo seriálu, až na jednoduchšiu animáciu mu ide len ťažko niečo vyčítať. Snáď v závere má až príliš skratkovitý dej, ktorý je pre istotu doprevádzaný vysvetľujúcim komentárom. Inak sa jedná o zaujímavý verneovsky dobrodružný príbeh prístupný deťom, ktorý sa mi v mladosti v podobe seriálu veľmi páčil. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Celkem milé zpracování, řekla bych, že pro děti neznalé předlohy, trochu zdlouhavé a neakční - přeci jen v té ponorce se toho moc nedá vymyslet a spousta scén, které by akční byly, se zas nehodí do dětského filmu. Co mě naprosto dostalo (a hudebně slyšícího synka ještě snad víc), je český dabing, respektive jeho snahy o zpěv. Probůh, proč to za ty herce někdo nenazpívá, vždyť to by snad nestálo tolik navíc. Obzvláště ženský zpěv v úvodních titulcích je skutečně o uši. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Ač jsem jako dospívající (vlastně ani jako dospělí) nikdy nepřečet ni stránku z knihy Julese Verna, v dětství jsem míval (teda ještě mám) LP desku režírovanou Janem Fuchsem s hlasy pánu Filipovského, Brzobohatého či Munzara, a proto mám k tomuto příběhu relativně specifický vztah. Vztah takový, že jsem ochotný odpustit drobné úlety, které mne například u Cesty do středu Země, nedovolily zcela si vychutnat příběh. A že těch úletů, především ke konci, bylo. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama