Reklama

Reklama

Tento dvoudílný film je zpracováním románu Sebastiana Faulkse s názvem Birdsong, který je dnes už bestsellerem známým po celé Anglii. Rámec příběhu poskytují události první světové války, ale děj zahrnuje léta 1910 až 1916. Milostná linie, vášnivý vztah Stephena a Isabelle, který je však odsouzen k nezdaru, provází mužova léta strávená ve válce. (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jediný film z válečného žánru kde se bývalí nepřátelé obejmou.Nádherně zfilmovaný životní příběh Stephena - pohledného Angličana,který neměl nikdy rodinu a přišel poté o to nejcennější - o lásku.Věnoval se dál armádě a získával si přátele o které později také přicházel.Zjevně uplně opuštěný muž zjistil,že má dceru a našel smysl života a o nic víc nežádal.Silná vůle jednoho muže dokáže divy a je těžké slovy popsat něco tak brilantního jako je tento snímek.Nejen herecká stránka věci a scénáristická, ale také kamera byla brilantní.NIC bych tomuto snímku nevytkla.Přestože jsem už svou top 10ku zaplnila, tak tento film už svou velkou nedotknutelností patří mezi klenoty kinematografie - jinak to ani nejde. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nudná vojna, blbé zákopy a nakoniec je z toho červená knižnica alebo vývar z Anglického pacienta, ale bez pacienta, bez dobrej zápletky, bez prekvapenia. No a akáže mi to je už romantika keď ústredným párom je Redmayne + Poésy? Bez chémie, bez pekného vizuálu, estetika žiadna. Menej sympatický pár som už dávno nevidel. Možno Bihariová + Milo, ale tí sú z iného súdka. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nepostřehl ten ptačí zpěv, ani nic jiného ptačího. Zob tam nebyl, chřipka ještě neexistovala, hnízda tam taky nebyly (ani kulometné, což je divné, vzhledem k tomu, že se to odehrávalo během 1. sv. války). Oni tam nebyli snad ani žádní ptáci. Celkově to zákopové válčení moc šancí k akci neumožnilo, a tak se to projevovalo hlavně hromadou bláta a zničenou zemí nikoho. Na Němce se dalo narazit jen v podzemí - a to jediné mě tam překvapilo: že se tenkrát tak razantně razily tunely pod nepřátelskou linii - myslím ale, že moc efektivní to nikdy nemohlo být. Ale to je jedno. Romantická rovina nevybočuje ze všech těch různých klišé z vyšších vrstev, které jsme už tolikrát viděli. A pak je tu Eddie Redmayne. Kurva Eddie, už to nehraj. Nevím, proč se kolem něho teď točí taková vlna popularity, ale já ho viděl 2x, teď po třetí a zjistil jsem, že ho stačí vidět jednou a jakobych ho viděl vždycky. Herectví prostě furt to samé, navíc tady často (opravdu hodně často) jen stojí a čumí. Navíc se mi do té role absolutně nehodil, takovej jakejsi skrytej jemnostpán... Celé je to strašně natahované, ale chápu, že spolu s šetřením rozpočtu se na tom podepsala hlavně TV produkce. Mě to ale v podstatě nebavilo. ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto případu by mě obzvlášt zajímalo, kdo měl na starost obsazení.. Příběh by nebyl vůbec špatný, ale zkrátka si nedokázal udržet moji pozornost kvůli příšerným výkonům šilhavé Poésy a Redmayneho, oproti kterému má i ta Bella ze Stmívání pořádné mimické svalstvo a krásný úsměv. Tak málo charismatické a tak hodně prkenné herce jsem již dlouho neviděla. Docela mě to mrzí, protože bez nich by děj určitě odsýpal o něco svižněji. Navíc mám válečnou romantiku celkem v oblibě. Nezbývá než doufat, že se někdy dokopu k jeho dokoukání - snad v nějakém podnapilém stavu, aby mi ti dva nelezli tolik na nervy. A mimochodem..jediné, co mě přimělo film nevypnout dříve byla účast Krále Severu. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Veľmi skromné v slovných výpovediach postáv, silné v zachytení nevypovedaného. Som rada za nové zachytenie vojny cez pohľad tunelárov. Skresala by som množstvo a explicitnosť spoločných scén Isabelle a Stephena. Som nadšená z ľahkej letnej, povznášajúcej hudby Nicholasa Hoopera a z nádherného pohľadu ako z obrazu Caspara Davida Friedricha http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/The_Abbey_in_the_Oakwood.jpg Závidím maďarskej produkcii, že opäť mala možnosť pracovať na niečom tak vydarenom a vizuálne krásnom. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Autorem stejnojmenné literární předlohy z roku 1993 je Brit Sebastian Faulks. "Birdsong" je součástí knižní trilogie pojednávající o životě Stephena Wraysforda. (Conspi)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Maďarsku, predovšetkým v metropole Budapešť. (MikaelSVK)
  • Po rozhlasové (1997) a divadelní inscenaci (2010) se jedná celkově o třetí adaptaci jedné z nejprodávanějších a nejoblébenějších knih Velké Británie. (Conspi)

Reklama

Reklama