Reklama

Reklama

Legenda o Janě

  • Německo Die Päpstin (více)

Obsahy(1)

9. století, Anglie. Mladou Janu čeká tradiční úděl žen tohoto věku - práce, rození dětí a smrt v mladém věku. Jana se však rozhodne jít jinou cestou. Cítí, že byla vyvolena pro jiný osud, a tak se rozhodne v převleku za muže nastoupit na dráhu teologie. Stoupá církevní hierarchií strmě vzhůru a riziko jejího odhalení je pořád větší... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Legenda o prelomení starých konvencií. Legenda o Jane je zaujímavo natočený film. Nečakajte žiadnu akciu striedajúcu akciu. Môžeme polemizovať o tom, či je film natočený na základe skutočnosti, alebo je to ozaj len legenda. Film ma celkom zaujal, aj keď sa radím skôr k odporcom náboženstva ako takého. Herci nijak extra neoslnili, a preto nemohli povzdvihnúť inak priemerný scenár do vyššieho raintingu. Z hercov môžem spomenúť jedine Johna Goodmana v síce menšej role starého pápeža. Inak film nič moc. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

http://druidova.mysteria.cz/TAJEMNO/Papezka_Jana.htm -něco polopravd a legend. I Jan Hus prý o ní věděl. A já do dneška nic. Už jsem si to ale našel a nestačím se divit, jak zásadní to byla legenda ve středověku a renesanci. Velice slušný film, závěr trošku pokulhal, ale nakonec dávám čistých 85%, a to jen proto, že kostýmy a stavby jsou z 11-14. století. Chápu ale, že staveb z 9. století v Evropě už moc nestojí a skoro nikdo to nepozná. Jde přece jen o myšlenku a ta je v pohodě.... ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost velké překvapení, protože tenhle film je prakticky úplně neznámej (asi proto že je německej) a já se k němu dostal přes slídění po rolích Johna Goodmana (kterej tu hraje papeže a je výtečnej) a byl jsem překvapen velmi příjemně. Ten film přináší takřka dokonalou atmosféru, kterou bych chtěl mít v historickém filmu. A je velmi pozoruhodné, že se někdo rozhodl zpracovat téma, které se odehrává v době raného středověku, protože tato doba je dost obtížně uchopitelná a historiograficky nedostatečně zmapovaná. ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Vezměme jeden mýtus, okořeňme ho špetkou historických análů, ale ne moc, aby to náhodou nenudilo. Z jednoho mýtu udělejme ještě větší, přimíchejme do toho trochu romantiky a můžeme jít na trh.... Hereckými výkony průměrná Papežka neobstojí coby historický velkofilm snažící se převyprávět jeden z velmi zajímavých příběhů církevních dějin. A neobstojí ani coby "romantika", na to je tam příliš neatraktivního církevního prostředí - kromě výpravy a poměrně zajímavých exeriérů nemá mnoho co nabídnut. Je to totiž tak pohádkový a zromantizovaný film, až to škodí. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Těžce nedoceněný snímek, který v našich končinách nebyl ani v kinech uveden, což vzhledem k jeho kvalitám považuji za ostudnost. Komu vadí, že se autoři rýpají v mýtech a historické reálie hrají jen druhé housle? Vždyť je to film, ne hodina dějepisu, nejen že jsou nesravnalosti přijatelné, leckdy se, troufám si tvrdit, dokonce očekávají! Proto všichni, kdož mají v oblibě historické filmy, které jsou velkolepé a šokující, nemohou tento snímek zkrátka vynechat. A jelikož jsem jedním z takovýchto lidí, uděluji pět hvězdiček a odcházím si přečíst knihu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Maroku a Německu. (Terva)
  • Marcel Barsotti soutěžil o cenu Německých filmových kritiků v kategorii nejlepší hudba. (Terva)

Reklama

Reklama