Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slovo geniální patří k nejnadužívanějším slovům nejen na těchto stránkách, ale tento seriál je přesně tím příkladem, kdy mnohé superlativy k jeho hodnocení nepostačí. Přehlídka fantazie, ujetých nápadů, ale i trefné satiry, to vše v mimořádně pohodovém balení, kterým nás provázejí jízlivé slovní přestřelky mezi Ládínkem a Zorrem. I Simpsonovi ve své nejvrcholnější formě se tomuto maďarskému zázraku dívají na záda. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* Tento seriál patří neodmyslitelně k mému dětství a tak je vysoká známka pochopitelná. Bylo to citelné zpestření mezi tou šedí, která se tehdy pouštěla v televizi. Ty fantastické příběhy a humor mi byli hodně blízké. Nejvíc mě bavila druhá série, kterou si i nejvíc pamatuju ... Ládínek a jeho Guliver 5 . Stejně tak i třetí, kdy cestuje celá rodinka po světě, což tehdy bylo nepředstavitelné. První sérii, jsem snad viděl až jako poslední. Dabing byl taky slušný, tak co si víc přát. Nevím jak tento seriál osloví dnešní mladou rozmlsanou generaci, ale to je mi vlastně jedno.... za sebe prostě nostalgické TOPka. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Zatímco první sérii Smolíků jsem ještě rámcově sledoval, tuhle jsem vždycky viděl spíš sporadicky, i když mě zaujala vždycky o trochu víc. Teď jsem ji konečně zhlédl pořádně epizodu za epizodou a nestačil jsem se divit, jak skvěle funguje i teď. Jednotlivé planety jsou opravdu famózní a je vidět, že autoři se na nich maximálně vyřádili. Ta radost z dobrodružství z toho číší ještě teď. oblíbené části: 05 - Zpívající planeta, 07 - Proměnlivá planeta, 08 - Zrychlená planeta ()

cstars 

všechny recenze uživatele

Skvela zalezitost a pro me zakladni ovlivneni na cely zivot. Vladimir Smolik (teda trosku s Frantiskem Behounkem) me definitevne privedl ke sci-fi, dik niz jsem zazil mnoho super veci, dokonce se i seznamil s manzelkou. Jen bych chtel podotknout k tomu co pise Lima: na "KRÁSNÝ ZÁŽITEK, OBRAZ I ZVUK, VÁM PŘEJEM, ZVLÁŠTĚ LÁDÍNEK, ŠIKOVNÝ KLUK....." si nemuzeme vzpominat, protoze za srpacu tahle znelka nebyla, byla jen klavesova instrumentalka a titulky. Cesti komousi taky bohuzel nepustili nikdy do vysilani dily Placata planeta a Na hlavu postavena planeta (z jasnych duvodu). A vysilano bylo v sobotu rano a ne v nedeli, ale to uz jen opravdu jako detail. :o) ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Ach, ta nostalgie... Budu upřímný, tenhle seriál je záležitostí mého dětství, takže se na něj logicky nemůžu dívat úplně nezaujatě. Ale zkusím to. Animace byla už v době svého vzniku dost kostrbatá a některé úseky se dost často opakovaly. Zvuková stránka si vystačí s těmi nejjednoduššími efekty... Před čím je ale třeba smeknout všechny klobouky světa, je naprosto nezměrná fantazie autorů, která opravdu nemá hranice a leckteří američtí scénáristi by se místo stávkování mohli učit od svých maďarských kolegů. Tolik neuvěřitelných šíleností napěchovaných do jedné epizody jste určitě ještě neviděli. A právě to dává tomuto seríálu potřebnou šťávu, takže si to kolem vás prosviští rychlostí několik MegaLádínů a nechá vás jen nechápavě zírat. A k tomu ještě ty krásné vzpomínky... A to už stačí, Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka neztratili nic ze svého kouzla a jsou pořád parádní zábavou. Tak pravit Velký Placák. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • V anglickom preklade Miazgovov zanechali ako v jedinej krajine, kde boli preložení, všetky pôvodné mená (napr. Gézá, Máris, atď.). (Greenpeacak)
  • V názvu každého dílu je slovo „planeta“. (R´Hell)
  • Cenzor epizodu nepovolil, takže ji diváci mohli vidět až po roce 1989. (sator)

Reklama

Reklama