Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Zatímco první sérii Smolíků jsem ještě rámcově sledoval, tuhle jsem vždycky viděl spíš sporadicky, i když mě zaujala vždycky o trochu víc. Teď jsem ji konečně zhlédl pořádně epizodu za epizodou a nestačil jsem se divit, jak skvěle funguje i teď. Jednotlivé planety jsou opravdu famózní a je vidět, že autoři se na nich maximálně vyřádili. Ta radost z dobrodružství z toho číší ještě teď. oblíbené části: 05 - Zpívající planeta, 07 - Proměnlivá planeta, 08 - Zrychlená planeta ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Sledovala jsem kdysi já, dnes sledují moje děti a tuším, že i pro vnoučata to jednou bude nestárnoucí filmový kousek. Ládínek ve Vesmíru je prostě nadčasový do té doby, než se nějaká ta obydlená planeta z Vesmíru skutečně vyloupne. Se Zorrem tvoří opravdu výtečnou dvojici objevitelů a jejich asertivní chování a suchý humor je k sežrání. ()

Reklama

J.Crusader 

všechny recenze uživatele

Prostřední a bezkonkurenčně nejlepší série Smolíků, i když tato povedená rodinka tu, vyjma Ládínka, paradoxně hraje jen druhé housle. Ty první si nocí nosí právě Ládínek na střechu a kupodivu - nejsou to housle, co je ve futrálu, ale nafukovací raketa Guliver (model 5), se kterou se Ládínek společně se svým mluvícím psem Zorem vydává objevovat ty nejšílenější ze šílených a ztřeštěných planet. Scénáristé tady opravdu popustili uzdu fantazii naplno a můžu říct, že dílo se jim nepochybně povedlo, neboť když jsem si teď nedávno udělal opáčko Smolíků, tak můžu říct, že za těch cca 35 let, co uběhlo od doby, kdy jsem je viděl naposled, jsem si pamatoval téměř každou planetu i děj každého dílu. A mám také dojem, že jde o nejprohláškovanější sérii, kde co slovo, to perla. A to i v pasážích kdy se na začátku a konci mihnou ostatní členové rodiny. Např: Gábi: "Kde bych na to vzala? Copak ty peníze kradu?" Pepa(sarkasticky): "Pouze je bereš. Ode mě." ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Hvězdného Gullivera jsem stavěl potají s Ládínkem taky. Už jako kluk jsem miloval jeho dobrodružství, zvláště Planetu zločinu ovládanou spisovateli detektivek nebo Luxurii, co Vám splní každé přání. Humor, inteligence a nemálo toho státně podvratného myšlení, díky kterému jsme u nás mohli první a poslední díl vidět až nedávno. Jedna z věcí, která formovala moje myšlení a fantazii. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slovo geniální patří k nejnadužívanějším slovům nejen na těchto stránkách, ale tento seriál je přesně tím příkladem, kdy mnohé superlativy k jeho hodnocení nepostačí. Přehlídka fantazie, ujetých nápadů, ale i trefné satiry, to vše v mimořádně pohodovém balení, kterým nás provázejí jízlivé slovní přestřelky mezi Ládínkem a Zorrem. I Simpsonovi ve své nejvrcholnější formě se tomuto maďarskému zázraku dívají na záda. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Pred pristátím Aladárov analyzátor stability ukazuje ležatú osmičku, čo je nezmysel, nakoľko planéta neustále menila svoj vzhľad a povrch. Logicky by teda analyzátor mal ukazovať nulu, pretože planéta bola absolútne nestabilná. (Hudino)
  • Tato epizoda je hodně dynamická, je tu hodně honiček, a aby animátoři ušetřili čas a práci, pozadí nalepili na válec, který se otáčí stále dokola. Takže je vidět stále stejná krajina, která má navíc zřejmý půlkulatý vzhled. (sator)
  • V této epizodě, která je z roku 1973, prozrazuje Vladimír, že mu bude v červnu patnáct. Znamená to, že je ročník 1958, tedy by mu muselo být v navazující sérii Podivuhodné prázdniny rodiny Smolíkovy (od r. 1978) už 22 let, což není, je zde stále dítětem. (sator)

Reklama

Reklama