Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bombastickej film !!!!!!!!!!!. Viděl jsem ho jako malý, větší i největší :-D a vždycky mě šokoval a napětím jsem nemohl dýchat. Pro mě osobně nejlepší film o tématice sopek. A jeden z nejlepších katastrofických filmů vůbec, který drží na vysoké úrovni nejen perfektní kamera a hudba, ale i skvělí herci. 9/10 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Malebné americké městečko Dante's Peak se zdá být skoro dokonalé, nebýt stejnojmenné sopky,která ční nad městečkem a výrazně naruší poklidný život všech obyvatel. Zachráncem by měl být geolog Pierce Brosnan. Klasický příběh, kdy dává příroda lidem totálně nafrak, Pierce má pravdu,ale nikdo mu nevěří a pak je již na vše pozdě. Naprosto průměrný thriller. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pierce proti sopce aneb „Get the hell out of there now, before it´s too late!“ Rozpoutané peklo sice obsahuje spoustu klišé zavánějících a hloupých okamžiků, ale mám rád tu první idylickou polovinu, kdy si je ta sopka zlehounka oťukává, aby pak vychrlila popílek z najemno nastřihaných novin a z mostu shodila pár modýlků aut do rozbouřené řeky (mimochodem slušná scéna). Pak už se jen řeší otázka, zdali Skynet prostřednictvím pyroplastického mraku zabije Sáru Connorovou, či ji zachrání švarný vulkanolog T-800 Brosnan.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku filmu nás děj zavede do prostředí kde se jeho velká část bude odehrávat. Sopky a jejich umění rozpoutat peklo, když přijde jejich čas. Columbie, tam to začne a už víme co se tam stalo. Hlavní hrdina se pak dostává do městečka Dante´s Peak ( tak se jmenuje film ), kde se možná k životu probouzí místní " kopec ", jak mu někteří říkají. Náš hrdina Harry Dalton se seznamuje se starostkou Dante´s Peaku Rachel Wandovou, která má dvě děti, tchyni se psem a je rozvedená. Celý film se pak motá okolo Dante´s Peaku a našich zmiňovaných hercích. DIALOG : GRAHAM WANDO ( Jeremy Foley ) - Jestli máš strach, vem si můj kámen. LAUREN WANDO ( Jamie Renée Smith ) - Mám. HARRY DALTON ( Pierce Brosnan ) - To je černý křemen.....přináší štěstí. LAUREN WANDO - Vy tomu rozumíte ? RACHEL WANDO ( Linda Hamilton ) - Dotkor Dalton je geolog. PES RUGY - Haf, haf. HARRY DALTON - Vulkanolog, přesněji. LAUREN WANDO - Jako pan Spock ? GRAHAM WANDO - Doktor Spock. HARRY DALTON - Tak trochu, ale bez těch uší. Jo a ve filmu si i zaspíváme . Jen veď svou loď a po proudu jeď. Vesele, vesele, vesele, vesele, vždyť život je sen....jen veď svou loď a po proudu jeď, Vesele, vesele, vesele, vesele, vždyť život je sen....jen v.... V celku pěkný a dobrodružný katastrofický snímek z pěknou dramatickou hudbou. Theme by Dante´s Peak dělal Jamie Newton Howard. http://www.youtube.com/watch?v=t5ItPkdhLdQ&feature=PlayList&p=89906D1680E3177D&playnext=1&playnext_from=PL&index=23 to je jen střípek z hudby. Ten film miluju. Jednou ročně se na něj podívám a užívám si ho!!! ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nudný a nereálný katastrofický film bez dobře odvedené práce lidí, podílející se na tomto filmu (režie odfláknutá, scénář je vycucaný z prstu, hudba nezajímavá, animace a digitální triky jsou opravdu podprůměrné). Nezachrání to ani Pierce Brosnan a Linda Hamilton. Elizabeth Hoffman se mi ani zdaleka nelíbí a zde hraje těžko uvěřitelnou postavu, která je posedlá zůstat na místě pod horou za každou cenu, že jí hora neublíží atd. ....no prostě nesmysly jako řemen :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Harry Dalton (Pierce Brosnan) nameria pH (kyslosť) vody s výsledkom 3,48 (čas 16 minút). Toto ju radí medzi stredne silné kyseliny, niekde medzi perlivým nápojom (s pH približne 5) a akumulátorovou kyselinou (s pH približne 2). (Pat.Ko)
  • Keď je Terry (Kirk Trutner) v nemocnici so zlomenou nohou, Greg (Grant Heslov) niečo kreslí na jeho sadru. V neskoršom zábere je Terryho sadra čistá (čas 45 minút). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama