Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 3

Recenze (764)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nějak už mě tyhle animáky nebaví, ale zrovna Sandlerovskej Hotel Transylvánie mě dostal po všech směrech. Dokážu si sice představit líbivější animaci a originálnější příběh, ale co na tom, když vše šlape jak má, je to zábavné, až na výjimky nenudí a vtipy jsou podávány s citem a výjimečnou přesností...9/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná ptákovina s alegorickým morálním ponaučením - především problematika rasismu. Líbily se mi rozličné vtípky a gagy (až na prvoplánové prdění a spol.) i nápady ohledně strašidel. Škoda, že film nebyl temnější (hm, to by ho musel točit nebo alespoň produkovat T.Burton), a tak pocta klasickému žánru se skrývala jen v úvodní scéně. Většina novějších animáků mě už dopředu děsí a nostalgicky vzpomínám na sílu klasických disneyovek. Žádná bomba, ale nenudil jsem se. Slušivá animace! Ovšem poslední song byl naprosto otřesný, já bych tam dal gothic rock nebo dark wave, dobře, alespoň pochmurné EBM. Já vím, je to pro děti, ale proto tam snad nemusí být podbízivé cukrkandlové rapování...3,5* ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Slušně zvládnuté po vizuální stránce, která zaujala, ale opravdu to není něco kvůli čemu bych celou dobu koukal na film s otevřenou pusou. I vtipy jsou celkem povedené, to určitě, děcka to milovat musí, ale příběh je vážně slabý. Třeba Frozen má vážně výborný příběh, který zaujme pětileté dítě i někoho o generaci staršího, ale tohle bylo takové příjemné veselé nic. A nevadil mi tu Adam Sandler, když byl jen slyšet jeho hlas, haha. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem to sice už mnohokrát, ale klidně to ještě několikrát zopakuji- takovýchto pohodových, svěžích a zábavných animáků prostě není nikdy dost a doufám, že nenastane den, kdy se mi přestanou líbit. Hotel Transylvánie je skutečně špička nejen co se týče komfortu připraveného pro všechny upíry, vlkodlaky, mumie a Steiny z celého světa, ale především dokáže chytit za srdce jako roztomilá podívaná plná ještě roztomilejších postav, jejichž životním postojům se hlasitě smál celý nabitý sál(cca 13 lidí). Rozhodně nelituji vyhozených peněz za návštěvu kinosálu, naopak jsem velmi rád, že náměty pro kvalitní animák se zase trochu rozšířili a tvůrci ukázali, že směrem do příštích let se v tomto směru určitě nemáme čeho obávat. 80% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Objektivně na tři hvězdičky, ale jelikož mám od malička nesmírnou slabost pro strašidla, upíry, vlkodlaka ve vážné či humorné formě, zvedám se zavřenýma očima hodnocení směrem nahoru. Když jsem u "V hlavě" naříkal na přílišnou vážnost, u Hotelu Transylvania bych naopak vytknul přílišnou ztřeštěnost. Ale co čekat od Sandlera a Jamese, že jo? ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Severoamerické tržby byly 148,3 milionu amerických dolarů, celosvětové 358,4 mil. (NIRO)
  • Film vydělal za první víkend 43 milionů amerických dolarů, což z něj činilo do té doby nejúspěšnější start filmu z produkční dílny Sony Animation. (PSJR)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama