Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 1

Recenze (1 001)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Celkem nezáživný děj se světlejšími okamžiky. Samotnou mě překvapilo, že mi v samém závěru ukápla slza, ačkoli si film nedovedl vybudovat silnější pouto k postavám, všechny na mě působily tak nějak plasticky, včetně rebelky, jejíž hlas v podání Kelly Macdonald mi moc nesedl, zněla mi ušišlaně jak Lucinka Vondráčkovic... Jinak jde ale o solidní jednohubku, u které jsem se párkrát i docela pousmála. Nad čím jsem se ale moc nepousmála bylo tentokrát 3D: *** které na mě oproti jiným animákům působilo dost chabě a nezajímavě. Kór u filmu s takovým plakátem bych čekala nějaký ten pěkný efekt apod, ale bída bída... Kvalit takového Tangled nedosahuje ani za mák. Ve filmu se tahle princeznička možná snažila vybočit z řady, v reálu je ale průměrná ve všech směrech. Lepších 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Scenár je hrozný. Pixar mal v tomto prípade ozaj - vzhľadom na svoje renomé a takmer 190 miliónový rozpočet - lepšie zapracovať na scenári. Chcem dať 80%, ale ak mám byť úprimný, nemôžem. Som ale rád, že Neskrotná vznikla - určite je to lepšie, ako Autá 18. Som vďačný za peknú rozprávku s niekoľkými vtipnými, dojemnými a strhujúcimi scénami. Ale 80% nedám. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu se tvůrcům vyplatila, nevymýšleli žádný nový svět, ale vzali pěknou pohádku, a i přes pár much jsem po Jak vycvičit draka a Na vlásku viděl jeden z nejlepších animáků. Od Pixaru spolu s Příšerkami možná vůbec nejlepší. Film těží z krásných animací postaviček, které umí vyjadřovat emoce, z humoru, který stojí na jejich současné svérázné mluvě, za kterou by se nemusel stydět ani leckterý slušnější středoškolák, a pak na samotné postavě Rebelky, které mi teď, když se zpětně zamyslím, svým chováním připomíná rozpustilou Rapunzel z Na vlásku. Plus ta medvědice, prostě zábava! Někdy ve dvou třetinách přejde zábava v kýčovitou chvilku, kdy se mají všichni rádi, a pak přes špetku napětí do dojemného konce, kdy leckomu ukápne i slza. Podle mě je to dobré pokoukání pro děti (byť místy trochu děsivé) i dospělé. A dokonce musím uznat, že mě bavil i dabing – král Heřmánek byl parádní a Merida jakbysmet. # 2. zhlédnutí doma v původním znění mě utvrdilo, že je to moc povedený a vtipný animák; a dokonce mi víc seděl v češtině. # [viděno: kino, 3D, dabing] # příběh 7 | hudba 7 | humor 5 | akce 4 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $185miliónovTržby USA $237,282,182Tržby Celosvetovo $554,606,532Tržby za predaj Blu-ray v USA $61,793,913 //počet predaných kusov 3,750,793Tržby za predaj DVD v USA $111,838,180 //počet predaných kusov 6,594,508║ Pixar riadne poľavil, akoby stratili svoju dokonalú nápaditosť a už sa len priklonili k overenej šablónke, ktorú produkoval šéf Pixaru John Lasseter, ide o hit spoločnosti Disney Na Vlásku(podobnosť kôň, princezná, "krutá" matka, či kliatba, troška bije do očí). Je to škoda lebo príbeh to nemalo zlý len akoby sa báli sa s ním ešte troška pohrať aby záver bol pompéznejší, aspoň že je slušná zábavnosť zachovaná, o vydarené gagy tam veru nie je núdza. Animačne ide o samozrejme prvotriednu prácu, za čo sa Pixar nemusí hanbiť ale keď si to tak zoberiem DreamWorks posledné roky svojou animovanou produkciou(Ako si vycvičiť draka, Megamozog, dokonca aj Madagaskar 3, Kocúr v čižmách či Kung Fu Panda 2) rázne prekonáva konkurenční Pixar. /videl v kine 2D verziu: 80%/ ()

Foox 

všechny recenze uživatele

S Rebelkou mám stejný problém jako s Na vlásku, nádherně animované prostředí ve kterém se odehrává tuctový příběh. Hlavně scéna jak se hlavní hrdinka prohání lesem s lukem a narazí na "Stonehenge", Všechno od začátku vypadá velice slibně, Merida se při dospívání rozchází v názorech s matkou, který jí vyčítá, že postrádá jakoukoliv etiku a naopak Merida, že jí neposlouchá a nedává žádnou volnost. Jenže, když se objeví zápletka objevují se oslí můstky, které u Pixaru nikdy nepotřebovali, postavy přestávají přemýšlet, co by se dalo vyřešit jednou větou trvá čtvrt hodiny jen aby tam tvůrci mohli mít scény, které chtějí. Těžko říct, jestli Pixar už ztratil dech nebo v něm má Disney větší vliv než se zdá. 70% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Během výroby filmu byly jako reference použity fotografie české jezdkyně a členky České barokní společnosti Johany Spáčilové z lukostřelby na koni, které byly původně určeny coby předloha pro počítačovou hru. (ČSFD)
  • O projektu bylo původně uvažováno jako o seriálu. (Beckett51)

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama