Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 2

Recenze (1 001)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Rebelka je, stejně jako ostatní Pixarovské počiny, technicky dokonalá a nápaditá v detailech a stejně jako Disneyovské filmy patřičně uhlazená a předvidatelná. Už neposouvá žádné hranice, nevymýšlí nové světy, ale i to v tomhle případě stačí na nadprůměr v dnešním animovaném filmu. Vedlejší postavy a dětské vtípky nejsou trapné, narozdíl od takového Turba a na (moje oblíbené) keltské fantasy prostředí vypiplanané do nejmenšího detailu je prostě radost pohledět. Navíc hlavní hrdinka je sympaťačka až na půdu a film ani na vteřinu neztratí spád. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 4164 // Otvárací Víkend USA: $66,323,594 // Štúdio Pixar sa konečne rozhodlo dosadiť ženu ako hlavnú postavu a myslím si, že tento krok bol veľmi vydarený a prospešný. Tak veľmi sa mi filmu Brave páčil, že mu jednoducho nemôžem nič vytknúť a ak by som mal na oplátku niečo pochváliť, tak určite nádherný soundtrack a dokonalú animáciu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První snímek od Pixaru, o kterém se dá mluvit či psát jako o pohádce. Ne že by to vadilo. Obzvlášť po superakčních Autech 2 bylo třeba trochu vydechnout, a tak milý příběh (s otřepaným poselstvím) přišel vhod. Dokonalá technická stránka je samozřejmostí, "dospělého" humoru ovšem poněkud ubylo a Rebelka je spíše přehlídkou nejrůznějších vizuálních či takřka sitcomových gagů. A pak je tu české znění.... Ach jo. Původně jsem chtěl pochválit dobře vybrané dabéry (výborný Karel Heřmánek, skvělá Ljuba Skořepová a překvapivě sympaticky znějící Barbora Šedivá v hlavní roli), jenže ten překlad! Ani se nedivím, že ho má na svědomí stejný člověk, který zpackal Dobu ledovou 4. I v ní spousta postav mluvila tak "hustě" a "cool", až to bylo trapné. Překousl bych vulgarismy v podání skotských samorostů (kdyby tam byly), ale výroky typu "Ten je teda nejdál" z úst jednoho z teenagerů nápadníků nebo až trapně oprsklá mluva princezny Meridy sem rozhodně nepatřily. A už vůbec nemluvím o písních s naprosto stupidními CZ texty nebo o tom, proč první dvě byly nazpívány česky, ta, která podkresluje závěrečnou scénu a rozjezd titulků, zůstala v angličtině, a sotva dozněla, ozvala se další počeštěná, tentokrát v podání Lucie Vondráčkové. Děs a běs. Příště si pouštím originál. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

První půlka byla dost infantilní, zrzavý trojčata mě vyloženě srali, a prostě mě to vůbec nebavilo. Potom se to ale zvrhne v docela wtf zápletku a poslední půlhodinka je už o level výše. Mytologie konečně začne klapat a ke konci jsem byl docela dojatej. Jinak animace je hezká a ty její vlasy vypadají opravdu jak reálný. Skvělá práce. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mark Andrews, Steve Purcell, Brenda Chapman, Irene Mecchi | Hudba: Patrick Doyle | Produkcia: Katherine Sarafian | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Pixar | Rozpočet: 185 miliónov $ | Tržby: 375,405,518 $ || Už sme sa na to s priateľkou neskutočne tešili, nepochybne preto, že sme ju videli v hlavnej predstaviteľke. Očakávania boli naplnené. Je to krásny animák s príjemným príbehom, preplnený vtípkami od začiatku do konca. Od Na Vlásku najpodarenejší kus od Disney/Pixar. Venovanie Steveovi na konci pohladí na duši tiež.  Ps: Minianimák La Luna pred začiatkom filmu bol skvelým nápadom tiež. | Videno v Slovanský Dům, 3D, CZ dab, 31.8.2012, Praha | ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • V čarodějnické chýši lze spatřit model přepravního auta Pizza Planet, které je součástí téměř všech celovečerních filmů od Pixaru, přestože v době, kdy se tento film odehrává, žádná auta neexistují. (HellFire)
  • V říjnu 2010 studio oznámilo, že stahuje z režisérského postu Brendu Chapman a nahrazuje ji Markem Andrewsem. V závěrečných titulcích jsou jako režiséři uvedeni oba. (Andrew78)

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama