Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj 24: Redemption je časově zasazen mezi šestou a sedmou řadu úspěšného televizního seriálu 24 HODIN. V hlavním městě spojených států se první ženská presidentka Allison Taylorová (Cherry Jonesová) chystá poprvé nastoupit do úřadu, zatímco Jack Bauer (Kiefer Sutherland) se na cestách, při hledání nového smyslu života, ocitá uprostřed militaristického puče v africké Sangale. Spolu se starým přítelem Carlem Bentonem (Robert Carlyle) se snaží dostat nevinné africké děti z válečného pekla, ve kterém se ocitli...

Důvodem vzniku televizního filmu, respektive prodlouženého prequelu sedmého dne, je stávka scénáristů, která posunula premiéru sedmé řady na až leden 2009. Producenti vyslyšeli prosby fanoušků o film a využili starší nápad umístit Jacka Bauera a též celý děj do Afriky. (3DD!3)

(více)

Recenze (78)

ladko 

všechny recenze uživatele

"The following takes place between 3:00 P.M. and 5:00 P.M. Events occur in real time." 24-ka a Jack mi poriadne chýbali a Redemption ma pekne naladila na siedmu sériu...Síce úvod bol trochu nezáživný, ale po zhruba polhodinke sa Jack vrhne konečne do akcie a stojí to za to:). A predvedie aj jeden obzvlášť pekný kill. Už aby tu teda tá siema séria bola... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tahle dvouhodinová africká střílečka honosící se titulem "prequel k sedmé sezóně" nemá krom jména Jacka Bauera a ksichtu Kiefera Sutherlanda s běžnou Čtyřiadvacítkou vůbec nic společného. Vždyť i libovolně vybranej díl libovolný z dosud natočených sérií v sobě má víc kouzla než tohle. Okay, dokážu se přenést přes skutečnost, že se Jack jakousi záhadou dostal z USA do Afriky (ačkoliv se tento fakt budu co nejrychleji pokoušet vymazat natrvalo ze své mysli) a že si hraje na jakéhosi spasitele místní africké školky. Ale proč se sakra (Damn it! Damn it! Damn it!) za dvě hodiny pokouší zvládnout to, co by mu v seriálu trvalo čtvrtinu dne, a proč nemá film po vizuální, ani hudební stránce s běžnou Dvacet čtyřkou co dočinění? Kam zmizely ty úžasný části, kdy člověk u odtikávajících hodin sleduje, co se děje na vícero místech zároveň? Kam zmizela osobnost Jacka Bauera? A jak je možný, že si tohle udržuje na ČSFD stejné hodnocení jako téměř bezchybný seriál? Damn it! Chci sedmou řadu, chci ji hned a chci, aby se vrátil starý známý Jack i staré známé zpracování! Damn it! ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

80%! - Naštěstí krátká stopáž, dobré tempo a fajn lokace, Robert Carlyle sympaťák, Bauer opět nekompromisní v akci. Té sice moc není a ty skoky do politiky spíš zbytečné, ale jinak jsem se snad nenudil. Potěšil souboj v křoví proti přesile, dobré přestřelky. Fajn herci, prostředí... a děcka nejsou otravné, takže i Vykoupení se povedlo. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Jack, ako verný fanúšik som rád, že si konečne späť, ale to nič nemení na tom, že od Redemption som čakal viac ako len predstavenie nových postáv a čiastočné načrtnutie zápletky novej série v dvoch po sebe idúcich a kvalitou ničím neohromujúcich epizódach. Diváka tak azda viac zaujme len množstvo známych tvári a príjemný vizuálny kontrast medzi prostredím Afriky a Washingtonu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 84%***TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Akce 9/10/// PLUS: Jack Bauer ve filmu, zachován koncept seriálu, dějově předchází sedmé řadě, rozhodně potěší obsazení, především Robert Carlyle, záporné postavy, akce a dramatičnost MÍNUS: dlouho jsem nevěděl co vlastně mohu očekávat a jak to bude natočeno, trochu jsem se taky ztrácel v tom (alespoň z počátku) jestli je to opravdu film a není to jen začátek seriálu, k páté hvězdičce nechybělo moc, možná o něco větší rozpočet, ještě větší spád, víc akce, ale to bych možná chtěl příliš, taky by mi nevadilo, kdyby se celá jedna řada odehrávala v tomto prostředí./// Shrnutí: Velmi dlouho očekávaný a čistě shodou náhod konečně viděný film, v hlavní roli s jednou z největších seriálových akčních ikon posledních let. Ano Jack Bauer je tohoto titulu hoden a já si film do poslední minuty užíval./// PS: V tento moment je mi velice líto, že natáčení seriálu skončilo, nicméně už teď se velice těším na nový film, který s prostým názvem 24 by měl zavítat přímo do kin. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se Jack s dětmi a Beltonem schovává v lese před vrtulníkem můžete vidět v levé části obrazovky kameramana a fotografa (čas cca 1 hodina 6 minut 30 vteřin). (Fredy176)
  • Africké exteriéry se natáčely hlavně v jižní Africe. Převážně v okolí Kapského Města a také osadě Stellenbosch, které se také říká Město Dubů. (3DD!3)
  • Cherry Jones (Allison Taylor) obsadila roku 2012 předpředposlední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama