Reklama

Reklama

Pekelná kuchyně

(pořad)
  • USA Hell's Kitchen (více)
TV spot
Reality-TV
USA, 2005, 50 min

Obsahy(1)

Gordon Ramsay si vybírá pro svoji restauraci nejlepšího z dvanácti nastávajících šéfkuchařů. Kdo zvítězí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Oproti Kitchen Nighmares velké zklamání. Ramsey se v tomto pořadu chová jako hulvát a fuckující primitiv. Přesně takové chování několikrát vyčítá ve svých Kitchen Nighmares stylem: "Místo řvaní na personál byste mohl jako šéf podniku přidat ruku k dílu." Přesně toto ale Ramsey nedělá. Exhibuje, řve a kameře poskytuje přesně to co takový typ pořadu potřebuje: Emoce a napětí. Těžce to ale přehání a některé jeho výbuchy vzteku jsou vysloveně trapné až idiotské, protože evidentně nevedou k zlepšení výkonu jeho "svěřenců" v kuchyni. Mají jen ohromit diváky u obrazovek a to mi přijde vyloženě falešné. 50% ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru je tento pořad založen ne na vaření, ale na Gordonových nadávkách, s kterýma to mimochodem dost přehání. Každej se splete, každý udělá chybu, ale tu chybu nevyřešíš tím, že tomu člověkovi řekneš "Běž s tímhle hnusem do hajzlu, ty tlustoprde jeden!" Bez prdele, takových podobných věcí slyším v jedné epizodě často. Já být ten soutěžící, tak bych ho asi musel ubít pánvičkou. A dost jsem se divil, že zatímco v MasterChefovi byl v poho, tady se choval jak arogantní prase. 60%. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Gordon Ramsay vypadá jako docela pohodovej chlápek a taky se tak chová, teda mimo kuchyni. Tam se totiž v momentě změní v krvelačnou bestii, která je schopná seřvat jakkoliv kohokoliv. Přesto se však nemůžu zbavit pocitu, že si za to v drtivé většině případů můžou soutěžící sami, protože... Přece není možný, aby profesionální kuchaři, kteří soutěží o nějakou restauraci, neuměli vařit?? To se na mě nezlobte, ale zkušenej kuchař přeci nemůže být tak neschopnej a když už něco podělá, tak si přece nemůže dovolit to suverénně poslat na výdej (třeba syrový kuře, atd.)? Celkově vzato je tak Pekelná kuchyně docela zajímavá reality-show, která má navíc na rozdíl od těch ostatních zajímavý námět a zajímavý průběh. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Odhliadnuc od hlúpej premrštenej znelky ide o vcelku dobrú kuchársku šou. Jedna výhoda šéfa Ramsayho tkvie v tom, že svojmu remeslu rozumí a vie to pretaviť do divácky pútavej formy. Proste šoumen za sporákom. Dalej musím uznať, že jednotlivé výzvy skutočne preveria kvalitu kuchárskych schopností jednotlivých účastníkov. Pravdou však zostáva, že povrchná americká televízia nemôže dopustiť, aby sa tu nezamiešali hlúpe ostentatívne vyhlásenia - Ja som najlepší, ja mám na to vyhrať, XYZ nemá na to robiť u Ramsayho a pod. a hromada emócií, ktoré pôsobia umelo. Príklad - ABC spraví chybu, XYZ to osamote a s prehnanou grimasou okomentuje, po dvoch minútach urobí chybu XYZ a ABC zareaguje nachlup podobne ako jej kolega pred chvíľou. A nakoniec, nemám najmenších ilúzií o tom, že drsné vystupovanie šéfa Ramseyho nebolo zakotvené v zmluve s tučným balíkom peňazí. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Reality show, jak už z názvu vyplývá, jde pouze a jen o show. Nic jiného, jestli někdo umí vařit, nebo neumí, je tady na posledním místě. Důležité je, kolik nadávek dokáže velmistr Gordon vyprodukovat, kolik soutěžících se vybrečí na kamery a bude nadávat na ostatní. Přesně ten typ pořadu, který ze srdce nenávidím. Hvězdu dám snad za pár dílů, které jsem viděl a občas jsem se zasmál. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Čtvrtá sezóna měla patnáct a šestá dokonce šestnáct soutěžících, namísto obvyklých dvanácti. (ČSFD)
  • Hosté v Pekelné kuchyni jsou ve skutečnosti komparzem. To dokládá i fakt, že vzhledem k Ramsayho obrovské profesionalitě, by si nikdy nedovolil být hrubý k hostům, čehož jsme zde několikrát svědky (HArna)
  • Kuchyně kde se vaří je umístěna v bývalém zpravodajském studiu KCOP a přilehlé obytné prostory pro soutěžící jsou vybudovány hned vedle restaurace. (ČSFD)

Reklama

Reklama