Reklama

Reklama

Na nože!

(pořad)
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 13x50 min

Obsahy(1)

Nová soutěžní reality show, ve které postrach všech špatných restaurací Zdeněk Pohlreich známý z pořadu ANO, ŠÉFE! spolu s majitelem pražského kulinářského institutu Romanem Vaňkem a autorkou kuchařek Evou Filipovou vyberou z profesionálů i amatérských kuchařů jeden objev, který dostane titul Superšéf a obdrží finanční prémii 1 000 000 Kč. Účast Zdeňka Pohlreicha zaručuje, že celá soutěž bude pro všechny kuchaře NA NOŽE! (Granade)

(více)

Recenze (161)

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za to, že se prima držela tématu a jednalo se skutečně o kuchařskou soutěž. Dost jsem se bál toho, že spíše než o vaření to bude o vztazích mezi soutěžícími a o dění v jejich chatě a udělá se z toho reality show typu HK, kde se spíše kecalo než vařilo a více než kuchařské umění rozhodovala psychika soutěžích. Viděl jsem každý díl a vždy jsem se těšil na další... škoda jen, že to nevyhrál můj favorit. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem na prdlačky gurmán a mám podezření, že bych si na výtvorech pana Pohlreicha kdovíjak nepochutnala - což platí i pro soutěžící kuchaře, co se snaží vařit tak, aby se to plešatému kuliočkovi a jeho přicmrndávačům v porotě zamlouvalo (šmarjá, tu babu vyhrabali kde?!). Já před sebou chci v restauraci kupu amerických brambor, které zamatlám tatarkou, a k tomu smažák nebo kuřecí kapsu, na nějakou stravovací kulturu můžu nachrchlat! Když vidím v pořadu pofiderně naaranžované ty chudobné kupičky předražených snobských jídel, co mě absolutně nelákají, akorát s despektem odfrkávám. Především mě však celá ta soutěžní reality show vůbec nebaví, nemá to šťávu. Přirovnat pořad k jídlu, bude to lančmít s bramborovou kaší - v případě nouze poživatelné, nikoliv však delikatesa. 41% ()

Reklama

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo. Nejen vaření, ale i ostatní věci související s kuchařinou tady naprostej amatér jako já vidí z úplně nový perspektivy. A žasne nad kuchařskou rychlofantazií i nad tím, jak to může vypadat při výdeji v plný restauraci. Trochu problémem jsou soutěžící, mezi kterýma se oblíbenec nevybírá snadno, ale nakonec s vítězem i jídlama spokojenost, sliny se mi sbíhaly pořád. Šéf má míň fórů a víc kritiky než by se hodilo, Vaňkovo hodnocení mě bavilo víc. Jen k paní Evě se radši nevyjádřím, to by bylo na žalobu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Poněkud tupé nože. Uvítal bych, kdyby se od sebe jednotlivé díly nelišily jenom množstvím nakrájené mrkve, vykostěných kuřat a neúspěšných pokusů soutěžících spáchat harakiri škrabkou na brambory. Ano, šéfe! bylo pokaždé zasazené do odlišného prostředí s odlišnými lidmi a různou vrstvou plísně za sporákem, Na nože mne svou monotónností už po pár týdnech uspává. První málo akční úkol, zisk imunity, druhý málo akční úkol, šlus a nazdar. Hlavní důvod proč sledovat zůstává – Mr. P. Třebaže málo nabroušený, někdy přímo krotký a svým výskytem ne dost frekventovaný, aby mohl být označen za moderátora pořadu. Hlavní důvod proč nesledovat přichází naštěstí vždy až na konci a má podobu dámy, která měla ve vlastním zájmu zůstat u domácího lakování nehtů. Její afektovanost, pro kterou je třebas Pekelná kuchyně velice zábavná, se ke zbytku pořadu hodí stejně jako hromádka kečupu ke steaku z lososa 60% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ano, šéfe! bylo rozhodně zábavnější i zajímavější, přece jenom nahlídnout do kuchyní různých restaurací po celé republice byl hodně dobrej nápad. Hlavně to ukázalo, že ne vždycky to tam mají v pořádku. Tady jde o soutěž typu Hell´s Kitchen, kde se snaží soutěžící (kuchaři i amatéři) dojít až do konce. A jak se ukazuje, není to zase taková hračka (např. připravit za půl hodiny jídlo z vajíčka se ukázalo jako nelehkej úkol). Spousta lidí tady nadává, že se tam na začátku krájí cibule a mrkev a že to není adekvátní měřítko kuchařskýho umu. Naopak. Umět rychle a dobře nakrájet zeleninu, to není jen tak. Taky se to vyučuje na všech kuchařských školách. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Táto šou sa inšpirovala okrem iného aj pôvodným formátom MasterChef. Prvé fázy súťaže prebiehajú podobne, napríklad kuchári sú testovaní na základy vo varení, takisto aj porotcovia sú traja. Zvyšné fázy a finále prebieha ako v Hell's Kitchen. (Piri)
  • Pořad vychází z původního formátu Hell´s Kitchen, který se vysílal ve Velké Británii od roku 2004. (Pitrsss)

Reklama

Reklama