Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V komedii The Promotion si John C. Reilly zahraje zaměstnance velké nadnárodní společnosti, který by byl rád povýšen. A zdá se, že povýšení má na dosah ruky. Bohužel na vysněné místo si brousí zuby i jeho mladší kolega. Začíná nemilosrdný boj o šéfovu kancelář. (Bauer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi nevýrazný a slabý snímek. Mezi nepřeberným množstvím filmů, které vznikají, působí tento jen jako mizivý oblak. Jen Povýšení není špatné, není vynikající, ani průměrné. Jen tak nenápadně a bez povšimnutí proplouvá. Pár scén bylo docela slibně úsměvných, ale vše, co by mohlo být jakkoli výrazné či povšimnutí hodné, zaniká v, pro mě chabém zpracování. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Příjemný, decentní film, který nenabízí moc vtipů vyvolávajících hlasitý smích, ovšem po celou dobu stopáže vás provede s příjemným nádechem. S hrdiny není problém se sžít a netrpělivě čekat komu se poštěstí dostat vysněné povýšení. Herecké výkony obou hlavních protagonistů jsou přesvědčivé a příjemné. Ve vedlejší roli potěší stále častěji obsazovaný Jason Bateman. Z tohoto tématu se dala natočit třeskutá komedie, ověem jsem za variantu Promotion rád, neboť vtipná je akorát a dokáže i dojmout. Kombinace která mě vynesla až k hodnocení 70%. ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce ten typ komédie, kde sa človek smeje neustále, ale zato keď prišlo na vtipné momenty, nasledovali u mňa dosť dlhé a hlasité výbuchy smiechu. Vtipným elementom je tu John C. Reilly – jeho Richard je skvelá postava – neustále počúvajúci motivačné kazety, či pokúšajúci sa zložiť loď vo fľaši(lodi patria aj dva s prehľadom najvtipnejšie momenty filmu:)...). Na súperenie medzi dvomi konkurentmi sa pozeralo príjemne a necelá hodinka a pol zbehla rýchlo, preto 4 hviezdy(aj keď trochu slabšie...). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hluboce lidský, citlivě natočený nezávislý film, který mi svou atmosférou připomněl známějšího a oceňovanějšího Přednostu. Příběh dvou prodavačů, kteří soupeří o místo vedoucího v nově otevírané prodejně na předměstí, je sice natočený v komediálním duchu, ale je to humor navýsost civilní a jemný, rozhodně nevyvolá salvy smíchu, spíš mírný úsměv na rtech a obsahuje i hlubší momenty, které vedou spíš k zamyšlení nad hodnotovým žebříčkem a životním stylem. Práce v maloobchodě nepatří mezi ty prestižní a skýtá spoustu možností, jak hlavní hrdiny ponížit. Bylo by možné zaplnit stopáž filmu spoustou laciných fórků při střetu s nespokojenými zákazníky nebo gangem mladistvých z periferie, ale všechno ve filmu má takovou solidní úroveň, která nezachází ke krajnostem. Celkový dojem: 75 %. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já nemám vůbec sebemenší tušení, jaký bych měl napsat k této oddychovce komentář. Povýšení se totiž vyznačuje tak velmi obyčejnou a jednoduchoučkou zápletkou, že mi to spíš přijde jen jako nějaká povídka, jako pouhá epizodka z nějakého volného cyklu o lidských osudech, jen ale ne jako regulérní filmový počin. Ale co na tom, když dokáže stejně pobavit a dobře se na něj kouká :-). A vážně ani nevadí, že je to vlastně úplně o ničem, že postavy nemá šanci divák poznat a zžít se s nimi, že vyústění děje může být každému stejně zcela ukradené, přesto všechno Povýšení na mě zafungovalo. Každopádně jistě největší měrou k tomu přispělo ústřední duo S.W.Scott a J.C.Reilly, neboť oba dva herci jsou skutečně zábavní a sympatičtí týpci a jejich vzájemné konfrontace byli moc fajn. V celém filmu jsem nicméně nenarazil na jediný výraznější moment, na jedinou zajímavější scénu, i po stránce humoru se drží tento extranenápadný snímek velmi při zdi, vše se odvíjí v hodně pozvolném a odlehčeném tempu, ale velkým plusem je, že se tu vlastně řeší jen obyčejné lidské problémy, nastávají zde běžné lidské trapasy, zkrátka Povýšení je o normálních lidech a normálních věcech a tím si mě to asi i nejvíc získalo. Povýšení je zkrátka nenáročná, zábavná, ale především velmi příjemná podívaná o každém z nás a takových filmu z Hollywoodu opravdu moc nepřichází. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama