Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Strašne silne zapachájúci film Oscarom...emóciami nabitý príbeh, skvelý Ben Foster, tradične dobrý Woody Harrelson, a vojnová tématika...ktorá jasne zaberá na Američanov...zabrala aj na mňa..film ma pohltil svojim syrovým spracovaním, a donútil sa ma zamyslieť nad témou tohoto filmu...fakt silný film ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo fakt prekvapenie. Woody Harrelson si u mňa v roku 2oo9 fakt „šplhnul“. Najprv ako macher v Zombieland, a teraz bezútešný vojak. Ono samotná zápletka bola zaujímavá a inovatívna, ale niečo tam veľmi chýbalo. 2 vojaci, ktorí mali za úlohu odovzdávať správu o smrti vojaka jeho priamym pozostalým. Dramatické situácie, s ktorými sa stretávajú pri vykonávaní tejto nevďačnej práce sa človeka dotknú, resp. mňa sa dotkli. Vojaci pritom trpia značnou asocialitou, nevedia sa zaradiť do spoločnosti. Dôvody tejto asociality sú však (aspoň pre mňa) neznáme. Trápi ich vojna ? Trápi ich práca ? Či oboje ?____Film sa pustil smerom, ktorý si ma nezískal. Zapliesť doň lásku nebolo práve najšťastnejšie rozhodnutie. Film ma preto sklamal, ale herci boli skvelí. A Woody si zaslúži svoju nomináciu na zlatý glóbus! ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý ale děsně nudný snímek. Přijde mi, že trval mnohem dýl. Sice film těží hlavně ze silného efektu oznamovacích scén, ale ke konci zaujme i vztahem obou vojáků. Každé oznámení proběhlo jinak, tak si divák může udělat představu, co všechno musejí vojáci oznamující rodinám smrt syna či manžela prožít. Jenže už málokoho zajímá nekonečné žvatlání vdovy o svých pocitech. Druhou nekonečně nudnou scénou bylo vyprávění Woodyho Harrelsona o něčem, co si vlastně už ani nepamatuju, ale vím, že jsem strašně dlouho koukal, jak mluví a mluví a mluví a mluví a mluví... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Používáme slova "zabitý" nebo "mrtvej"........... Seržant Montgomery (Ben Foster) se po jakém si zatím nevysvětleném únose dostává do skupiny tak zvaných Andělů smrti. Tato skupina má za úkol informovat nejbližší příbuzné o smrti jejich dcery nebo syna ve válce. Je to nepříjemná práce na které je doprovázen svým "učitelem" kapitánem Tony Stonem (Woody Harrelson). Stone to již dělá delší dobu a tak ví jak se v určitých situacích chovat. CITÁT - A musím vás varovat, někteří maj i zbraně............ DIALOG - STONE: Jaký máte i-mail? MONTGOMERY: Nemám počítač. STONE: To se ještě dá?.............. Ve filmu si krátce zahraje Steve Buscemi a to postavu otce zabitého vojáka Erica Martina. Zajímavý a smutný příběh o smrti a lásce, plný slz a utrpení. CITÁT - Právě jsem začínal střízlivět.......... Kalba, palba a probuzení okolo 90 minuty je úžesná. Jediná část příběhu, kde se dá zasmát. Pokud se vám chce. Záleží na úhlu pohledu. Ve filmu zazní mimo jiné píseň "Dubpressorman" od Dr. Israel. Smutný je i seznam vojáků, kteří zemřeli v různých válkách během natáčení tohoto příběhu. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Ben Foster dokazuje, že není jen blonďatý andílek z X-Menů, ale že doopravdy umí hrát. Po boku Woodyho Harrelsona chodí do domovů lidí, aby jim s lítostí sdělil, že jejich syn/dcera/manžel/manželka zemřeli ve válce. Podmanivý film, který ke konci trochu ztrácí tempo a zajímavost, ale rozhodně stojí za to. Škoda, že se film vyhnul českým kinům a není díky tomu všeobecně známý. U některých kousků je to opravdu škoda a distributor často šlápne vedle. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)
  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama