Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Práce, co mají za úkol hlavní hrdinové je jedna z těch nejvíc na hovno. Musí sdělovat pozůstalým, že jejich příbuzní umřeli ve válce. Samozřejmě z toho nejsou moc psychicky v pohodě a první půlka je vlastně jen popisuje všechny možné situace, které se vám v tomto jobu mohou přihodit. Mnohem víc se mi líbila část, kde se konečně skámošili a jeli na ten zásnubní večírek. Není to moc akční a je to fakt pomalé a děj se táhne tak nějak odnikud nikam. Přesto jsem se nenudil. 70% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prípade Precious je The Messenger najmä ukážkou dvoch hereckých prístupov: expresívneho, chvíľami až preexponovaného a intímneho, minimalistického, čeština má krásne slovo, niterného. Ja preferujem ten druhý a i preto je The Messenger filmom geniálne nenápadného Bena Fostera. Guma Woodyho Harrelsona je cool, ale keď ja mám modrú knižku a uuufff, že som rád. P.S. Žufankou do treniek, brrrr, už nikdy. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

harrelson je pán herec, foster tiež nie je zlý, najviac ma však oslovila malá vedľajšia rola v podaní stevea buscemiho; dobre napísaná a uhraná dráma podávajúca ešte ďalší pohľad na jednu veľkú (nielen filmovú) americkú tému; nič svetoborné alebo originálne, ale poctivo urobené a majúce pár emočne silných momentov; ()

SydneyB 

všechny recenze uživatele

Trocha oddychu od typických vojenských filmů, kterých v dnešní době vzniká nespočetně, tento film nám dává zcela jiný pohled na současnou situaci na Blízkém Východě, nestará se o politiku, v podstatě ani o ty, kteří tam jsou, ale spíše o ty, kteří jsou tady. Rozhodně nejzajímavější stránkou filmu jsou skvělé herecké výkony, ale co by ne, když jde o takové atraktivní obsazení. Příběh je silný a vtáhne člověka do stejného srabu, ve kterém je hlavní hrdina. Scénář všechno dotáhne do finishe a splní vše, co nám slíbil. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Byť viac sústredený na to "messengerovanie" tak dám aj za plný. Ničmenej, ide o veľmi depresívny film. Smútok rodín, ktoré kvôli vojne stratili niekoho zo svojich blízkych a smútok samotných "poslíčkov", ktorí sú jednak vystavení neľahkej úlohe oznámiť pozostalým smutnú novinu a jednak sa potýkajú s vlastnými "duchmi", ktorých nechcene získali počas služby vlastnej krajine a ktorí ovplyvňujú ich súčasné životy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama