Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 2

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 555)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Iron Man 2 je bohužel pouhou nastavovanou kaší. Stále poživatelnou a s řadou snaživých vychytávek, současně ale zoufale postrádající kompaktnost, uvolněnost a především kouzlo předchozího dílu. Zkrátka solidní komiksové řemeslo, které vejde, neuškodí a fanoušci mu leccos odpustí. Na rozdíl od jedničky se tu ale těžko budou formovat noví. Z dvojky totiž není patrná jedna zásadní věc – proč je vlastně Tony Stark v očích mnohých takový frajer. A to je základní chyba. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, kde z každého záběru je znát nadupaný rozpočet, kde je vidět vyšperkovaný vizuál, spousta digitálních triků, takže to tam hezky bouchá, poletuje, objevují se šokující technické vynálezy a roztomilí robůtci. Na plátně defiluje spousta hvězd, které jsou vesměs nevyužité a jen jako dekorace a tam, kde se objevují, nemají moc co hrát, protože samotný příběh stojí za zlámanou grešli. Je to typ snímku pro celou rodinu, který by bez jakýchkoli problémů mohl zkonzumovat i můj 8letý syn, protože svět a dění, které ukazuje, je když ne přímo infantilní, tak zoufale nedospělé. Tam, kde chcete vyjít trhu vstříc tak, abyste maximalizovali zisky a přilákali co nejvíc diváků, musíte jít zákonitě s nároky na obsah dolů. Protože mi osm už párkrát bylo, o děj jsem ztratil záhy zájem a osudy hrdinů mi byly ukradené stejně jako zrnko písku na Sahaře. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá akce, skvělý triky a když se Iron Man rozhodne to rozjet, tak je to teda pořádná destruktivní akce na entou, navíc všechno dobrý z jedničky zůstalo a ještě se to rozrostlo o kočku Scarlett Johansson a to prosim pěkně se tam ještě natřásá v přiléhavým oblečku a jen tak mimochodem tam seřeže hromadu nějakých elitních borců, ale to co je hlavní je, že přibyl i v posledních letech znovu zrozenej Mickey Rourke, kterej se na záporáka hodí, to tu snad ani nemusim vyprávět, jenomže málá chybka je, že se tu neobjevuje tak často, jak by bylo záhodno a jeho nástupy do filmu to vždycky jenom potvrdí, obzvlášť jeho úvodní návštěva Iron Mana je fakt ukázkově hustá. Další mínus je taky život Starka, kterýmu tu je vyměřenej trochu moc velkej prostor, ale zábava to je dobrá a to je hlavní u takovýhleho filmu. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.9/10] | me: Výborná zábava. Pokračovanie, ktoré sa nestalo iba superakčnou naháňačkou. Celkový náboj a spirit filmu ostal nepokazený. Áno, viac akcie so sebou síce prináša viac nelogických brejkov, ale toto je komixovka a preto to až tak neprekáža. Dôležité je, že celkový balans medzi akciou, dejom a humorom je dokonalý a tak sa jedná o parádnu dvojhodinovú zábavu. Robert Downey je jednoznačne opäť hlavným faktorom a korením filmu. Ostatné herecké obsadenie mu výborne sekunduje a tak je celková atmosféra príjemná. Je to proste film, ktorý baví svojským humorom a výbornou akciou v presne kalibrovanom pomere. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Favreau má do Nolana daleko, takže mě nálepka "konverzačky za 200 mega" odrazovala, ale dvojka mě nakonec bavila o něco víc než přeceňovaná jednička. Tony nám tu (opět) umírá, takže má dle mého nárok na nějaké ty boty, které ho nečiní nesympatickým, ale naopak lidštějším, obzvlášť když nezapomíná hláškovat a prďácky sklápět helmu přes obličej. Rourkeho charizma by mohlo podpírat věž v Pise a Scarlett Johansson září, ač potupně nucena stepovat za vyšeptalou Gwyneth Paltrow, takže nezbývá než se modlit, ať se brzy dočkáme spinoffu s její Black Widow. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Scarlett Johansson (Black Widow) několik dní po premiéře filmu obdržela od Marvel Studios zvláštní zásilku do svého domu. Doručení předcházelo urputné ujišťování, zda Scarlett bude skutečně doma. Když poté otevřela, aby balíček přebrala, byl jí předán se slovy: „Tady je vaše další mise.“ Mezi několika komiksy s Black Widow a detailní historií postavy se nacházela taška na oděv s logem S.H.I.E.L.D.u s poznámkou: „Uvidíme se na Vaší příští misi.“ V tašce byl její stealth kostým pro film Avengers (2012). (Kubaaa97)
  • Monopost, který řídí Tony (Robert Downey Jr.) na okruhu v Monaku, částečně vychází z šasi Wolf WR1, v němž Jody Scheckter zvítězil na Grand Prix Monaka 1977 (a následující ročník skončil na tomtéž okruhu třetí). (Kubaaa97)
  • Diskžokejem na Tonyho (Robert Downey Jr.) narozeninové párty je DJ AM, občanským jménem Adam Micheal Goldstein. Adam zemřel ještě před premiérou snímku, když se ve svém newyorském bytě předávkoval drogami. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama