Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 2

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 555)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už jednotka bola zlatou strednou cestou medzi puberťáckym Spider-Manom a temným Temným rytierom. Dospelé, ale pritom odľahčené. Dvojka je v podtexte temnejšia, ale na povrchu stále veľmi zábavná. Akurát zábavu nečerpá z komiksovej akcie, ale z dialógov, fórikov (scéna s jahodami je proste pecka!) a bez výnimky oduševnených hercov. Slabšie ako jednotka? Kdeže. Pichnúť tam pre lepšie tempo ešte jednu väčšiu akčnú scénu doprostred filmu a nemám výhrady. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Ivan's Metamorphosis ,2. House Fight V1 ,3. Making Pepper CEO ,4. Senate / Ivan Creates Drones ,5. Make Way For Tomorrow - Expo Version ,6. Rhodey Dons Suit ,7. Dying Hero ,8. Natalie Intro ,9. Monaco Drive ,10. Mayhem In Monaco ,11. Jailhouse Talk ,12. Ivan Escapes ,13. Gun Show ,14. Tony Discovers Dad's Secret ,15. Sledgehammer V2 ,16. Nick Fury ,17. New Element / Particle Accelerator ,18. Sledgehammer ,19. New RT / To The Expo ,20. Black Widow Kicks Ass ,21. Iron Man Battles The Drones ,22. Ivan's Demise / The Kiss ,23. Thor ,24. I Am Iron Man ,25. Make Way For Tomorrow Today, ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Zrovna od filmu, jehož hlavní hrdina polovinu filmu jenom chlastá a dělá voloviny, bych nečekal varování před mocí (mediálního) obrazu. Stark je stejně amorální postavou jako druhý zbrojařský magnát Hammer, jen umí působit na lidi a udělat si ze sebe srandu, což je vlastnost charakterizující celý film a odlišující Iron Mana od potemnělých komiksových adaptací á la Temný rytíř, jež superhrdinský mýtus nezlehčují. Favreau trend psychologičtějších komiksáren nenásleduje. Temnější je dvojka výhradně tím, co se děje se Starkovým tělem, nikoliv tím, co prožívá. Právě soustředění na povrch přitom lze vnímat jako příčinu popularity Starka a jemu podobných, jež vědí, jak vystupovat před televizními kamerami (skrze něž na protagonistu také několikrát nahlížíme). Soustředění na povrch je zároveň důvodem, proč dostala ve filmu vcelku nadbytečnou roli Scarlett Johansson, jejíž křivky jsou manou pro oči. Radost udělá také Mickey Rourke, který nemluví moc, ale mluví k věci, Gwyneth Paltrow, jejíž slovní přestřelky s Downeyem dvojsmysly a timingem připomínají klasické screwballové komedie a radost nakonec udělají i ty cca dvě akční scény, přidané jakoby jen tak, pro radost (když už nám na ně dali prachy…). Vydatně zahláškovat, dobře u toho vypadat, a rychle zmizet z paměti. Splněno. 75% Zajímavé komentáře: Bluntman, FlyBoy, Theatis, ScarPoul, fmash, mcb,Deverant ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. je pravý Iron Man. Vo viacerých ohľadoch podobné ako úvod do sveta Tonyho Starka ale predsa s o trošku väčším nábojom, k čomu pomáha aj kvalitnejší záporák, charizmatický líder Avengers Nick Fury okupujúci dôležitejšiu rolu a smrtiaca agentka Natasha Romanoff. Okrem nich zostávajú takmer rovnaké pozitíva a negatíva ako v jednotke, ale i tak som narozdiel od mnohých ešte spokojnejší. Minimum akčných scén je na škodu ale teší aspoň ich nápaditosť a finále oproti prvému dielu ponúka výrazný kvalitatívny upgrade. Rezervy sa samozrejme nájdu ale že Favreu neprepadol megalomanstvu a znova vsadil skôr na kvalitných hercov a zmysluplné dialógy je do istej miery výhrou. A minimálne výmena Ramina Djawadiho za Johna Debneyho na poste hudobného skladateľa sa dá označiť za naozaj výrazný krok vpred. 85% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Favreau má do Nolana daleko, takže mě nálepka "konverzačky za 200 mega" odrazovala, ale dvojka mě nakonec bavila o něco víc než přeceňovaná jednička. Tony nám tu (opět) umírá, takže má dle mého nárok na nějaké ty boty, které ho nečiní nesympatickým, ale naopak lidštějším, obzvlášť když nezapomíná hláškovat a prďácky sklápět helmu přes obličej. Rourkeho charizma by mohlo podpírat věž v Pise a Scarlett Johansson září, ač potupně nucena stepovat za vyšeptalou Gwyneth Paltrow, takže nezbývá než se modlit, ať se brzy dočkáme spinoffu s její Black Widow. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Diskžokejem na Tonyho (Robert Downey Jr.) narozeninové párty je DJ AM, občanským jménem Adam Micheal Goldstein. Adam zemřel ještě před premiérou snímku, když se ve svém newyorském bytě předávkoval drogami. (Kubaaa97)
  • Drony námořnictva Spojených států mají označení VX-23. To je ve skutečnosti zkušební letka námořnictva na letecké stanici Patuxent River. Provádí výzkum, testování a vyhodnocování taktických letounů s pevnými křídly a bezpilotních letounů. (Kubaaa97)
  • Režisér Jon Favreau původně zamýšlel natočit některé scény IMAX kamerami dle vzoru Temného rytíře (2008). Nakonec se je ale rozhodl nepoužít, protože usoudil, že vizuální efekty by v tak vysokém rozlišení nemusely vypadat přesvědčivě. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama