Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 1

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 555)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Opět proklínané peklo jménem dabing jsem naštěstí nezažil a vůbec nechápu proč našim "novinářům" distributoři nutí dabované verze, nejednomu kravaťákovi musí přece dojít i bez nakreslených koláčů, že tím negativně přispívají k výsledným hodnocením a tak klesá popularita sebelepšího snímku ještě před uvedením do kin. Když už je řeč o těch kravaťácích, zhruba polovina sálu byla osazena pány v oblecích a zmalovanými dámami v šatech, kteří se hned, co film skončil (někteří i dříve, ehm…), hnali za pivem a nejmenovanými ptáky obalenými v pikantní strouhance zdarma (budiž jim země lehká!). V návaznosti na česky mluvené slovo jsme ani my na premiéře nepřišli zkrátka, neboť se nám to výřečně vtipné duo moderátorů svým vystoupením snažilo dabing vynahradit… Iron Man 2 v podstatě zdárně rozvíjí to, co jednička započala. Nic víc snad od toho nikdo ani čekat nemohl a tento sequel je svou kvalitou dost podobný tomu u Transformers (leč tam jsem se dočkal většího zklamání než v případě IM2). Vtípky, hlášky a osobitý - stále přijatelný a místy i dost zábavný Starkův sarkasmus + trocha té akce, to vše se od prvního dílu příliš nezměnilo. Jiný je akorát hlavní padouch a většina mi asi dá za pravdu, když řeknu, že změna je to k lepšímu. Mickey Rourke (Ivan Vanko aka Whiplash) si všechny opět vodí a to i mimo ring. Jako bonus tu navíc máme pěkného vládního slizouna v podobě Garryho Shandlinga (senátor Stern) a dále zbrojícího amerického molocha, kterého zastupuje Sam Rockwell (Justin Hammer), jenž mi svým chováním i vzhledem připomněl Miguela Ferrera (Bob Morton) z filmu RoboCop. Gwyneth Paltrow (Pepper Potts) mě opět potěšila, i když bych jí dal ještě více prostoru, zato Scarlett Johansson (Natalie Rushman / Natasha Romanoff) mi připadala postava dost zbytečná a navíc působí jako překombinovaný ninja. Ať už si divák přál, aby IM2 měl více akce, vtipu, sexu, zbraní, nepřátel, výbuchů, kvalitnějších dialogů, zajímavějších postav nebo lepší vizuální provedení, to vše se sice nestalo, ale důležitou vlastností je, že vás film nenudí a to je to, co se počítá. Navíc v porovnání se snímky jako jsou: Terminator Salvation, Transformers: Revenge of the Fallen nebo X-Men Origins: Wolverine, dopadlo toto pokračování celkem obstojně a necháme se překvapit s čím přiletí IM3. Nakonec ještě jedna výtka mimo plátno - Iron Manovu pěst posílám směrem k těm, kteří mají na starost cenzuru potitulkové scény při (před)premiéře. Děkujeme... (6/10) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Takýmto tempom sa Jon Favreau sa pomaly vyšplhá na úroveň Michaela Baya. Dabing v kine síce trošku pribrzdil kvalitu zážitku, ale pokiaľ nerátam tento fakt, tak film mal naozaj čo ponúknuť. Originalitou príbehovej zložky tvorcovia určite vytreli zrak tým, ktorí sa báli sklamania a tradičných obáv z poklesu kvality druhých častí. Dej bol veľmi zaujímavo rozkúskovaný a divák tak nemá počas sledovania pocit, že je to len jednoduchý vyvarený zlepenec. Akcia na vysokej úrovni, charizme postavy Tonyho Starka nevyprchal náboj, hlášky síce nenabrali také tempo aké určila prvá časť, ale rozhodne mali aspoň rovnakú razanciu. Viac som toho čakal od využitia potenciálu postavy Whiplasha (Mickey Rourke), rovnako ako som viac čakal od záverečného fightu, ktorý bol síce náramne veľkolepý, no pomerne krátky. Tretí prílet tohto plecháča by týmto pádom bol pre mňa bola určite očakávanejší, než tretí nástup robotov z planéty Cybertron. 90%. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Iron Man 2 je bohužel pouhou nastavovanou kaší. Stále poživatelnou a s řadou snaživých vychytávek, současně ale zoufale postrádající kompaktnost, uvolněnost a především kouzlo předchozího dílu. Zkrátka solidní komiksové řemeslo, které vejde, neuškodí a fanoušci mu leccos odpustí. Na rozdíl od jedničky se tu ale těžko budou formovat noví. Z dvojky totiž není patrná jedna zásadní věc – proč je vlastně Tony Stark v očích mnohých takový frajer. A to je základní chyba. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, ale me to pride ani ne tak jako pokracovani, ale spis jako jina verze prvniho dilu. Takze Tony se tu tak ruzne flaka, nevi co ma delat, vylepsuje svy hracky, zaporak si taky stavi teprve oblecek a 90 minut to je vicemene az na par drobnejch potycek bez akce. Navic nechapu, proc sem nemuze dovalit nakej zajimavej zaporak a misto toho vsichni musi bejt jen slaba kopie Ironmanovskyho obleku. Aspon, ze sem si trochu spravil chut v zaverecny pulhodince, kde se skonci s kecama a rozjede se rezba, navic trikove bezchybna. Vetsinu casu to tak stoji na hercich, ty jsou sice fajnovy, ale nemaj moc co hrat. Downey haze hlasky, ale uz to nema tu udernost, Paltrow uz je spis otravna a Rourke je sice charizmatickej, ale jelikoz si hraje na rusaka, tak skoro nemluvi. Obcas sice vypomuze Rockwell nebo sexy Scarlett, ale nic co by cloveka vylozene dostalo. Jedno drobny plus je Cheadle, ale to hlavne diky tomu, ze vystridal hyper otravnyho homouse Howarda. Takze ted to vypada, ze jsem to brutalne sprcal a nebavilo me to, ale to vubec neni pravda, jasne film ani zdaleka neni dokonalej a ma spoustu chyb, ale obsazeni je fajnovy, triky spickovy, kdyz uz dojde na akci, tak je skvela a predevsim to cely ty dve hodiny moc dobre bavi, takze neni minuta, kde by se clovek mel sanci nudit, tudiz i kdyz nejsem nejak oslnenej, jsem vcelku spokojenej a popravde receno, ani jsem od toho vic necekal. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

S dabingem utrpení, v originále... vcelku slušná zábava. Ukecanost mi nevadí, protože když se Downey a spol. rozjedou, jsou jednoduše k nezastavení, mezi Pepper a Tonym to stále jiskří a Sam Rockwell (s tradičním tanečkem) vykouzlí nejeden úsměv na tváři. Jen ta akce by si zasloužila větší péči, a obávám se, že příště už za ni budu Favreauovi silně strhávat body. Ne že by ji špatně komponoval, anebo si neuměl pohlídat její smysl a triky (vadily mi snad jen formule), jen ji neumí vůbec prodat způsobem, který by mě trochu zaujal. Prostě tu hromada CGI lítá vzduchem, v pozadí vybuchuje všechno možné, a mně je to úplně jedno, protože se v záběru ani na vteřinu neukáže kamarádka dynamika, aby dodala potřebný říz. Iron Man 2 nenudí, jen je zjevné, že se Favreau pokouší vydat jinou cestou, než na kterou jsou všichni zvyklí, a ne každý je ochotný mu volbu "ukecaného blockbusteru" bezezbytku baštit. Prozatím zůstávám na jeho straně, ale nepopírám, že mě na IM2 nejvíc baví odkazy na Avengers a za největšího borce považuji agenta Coulsona. 7/10 ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Soudní síň, ve které se odehrává přelíčení ohledně Tonyho (Robert Downey Jr.) obleku, nebyla vyplněna pouze komparzem. V zadních řadách byly většinou figuríny. (Kubaaa97)
  • Část proslovu Justina Hammera (Sam Rockwell) v soudní síni zní: „Za posledního půlroku vytvořil Anthony Stark meč s neslýchanými možnostmi. Teď ale tvrdí, že je to štít.“ (V originále: „In the last six months, Anthony Stark has created a sword with untold posibilities. And yet he insists it’s a shield.“). Jedná se o odkaz na dvě mimovládní zpravodajské agentury S.W.O.R.D. a S.H.I.E.L.D., jež se v MCU a komiksovém světě Marvelu vyskytují. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama