Reklama

Reklama

Saturn 3

  • Velká Británie Saturn 3
Trailer

Osamělý měsíc planety Saturn, osamělá laboratoř a dvojice vědců, kteří si tu bezstarostně výzkumnicky žijí. Když se k nim ale nečekaně přidá cizinec se svým robotem, jsou oba nuceni bojovat o holý život. Robot se totiž vymkne kontrole, začne vraždit - a výběr není velký. Britský science fiction horor natočil v roce 1980 režisér Stanley Donen, který se proslavil žánrově zásadně odlišnými filmy jako muzikál Zpívání v dešti nebo hitchcockovský thriller Šaráda. Saturn 3 se nechal inspirovat extrémně úspěšným Vetřelcem, který měl premiéru jen o rok dříve... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nijak výjimečná sci-fi, sice se zajímavými triky, ale dějově jen průměrná. Ani herecké obsazení, byť velmi kvalitní, tentokrát nezaručuje nějakou "vyšší úroveň". Kirk Douglas i Harvey Keitel poněkud přehrávají, Farah Fawcett je pak do filmu obsazena jen jako půvabný ženský prvek, a to také celý film plní. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lehce naivní sci-fíčko, dnes už působící především úsměvně, v němž Harvey Keitel hraje lépe než Kirk Douglas (ale není to žádná sláva) a Farah Fawcett se buď tváří užasle, nebo ječí z plných plic. Podařila se ovšem triková stránka (obzvlášť se mi líbil průlet prstencem Saturnu) a hlavně Bernsteinova (pro Bernsteina ne moc typická) hudba. Na česká DVD film samozřejmě dorazil s nepěkně ořezaným obrazem, což je poznat. Takže bohužel. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako příběh je hodně jednoduchý a některými scénami jen zbytečně natahovaný, ale má to příjemnou atmosféru a až tak moc nenudí. On ani ten scénář není blbý, ale asi tady zas cvakaly nůžky producentů, protože některé scény tady zkrátka chybějí - třeba se nejdřív nesmějí přivezené skříně ani dotknout a v další scéně bez vysvětlení už Harvey sestavuje robota. Taky chybí nějaké vysvětlení, proč zabil kapitána a šel na tak odlehlou stanici - jen kvůli experimentu s robotem? To nikam nemusel letět a mohl si ho sestavit doma a napájet z ledničky. Pár Kirka Douglase a Farah Fawcett se mi líbil v tom smyslu, že chtěli užívat klidného a nerušeného života ("Před takovými jako ty jsem utekl ze Země.") a byli přirozeně takoví v pohodě, tohle jejich ladění mne taky bavilo. Slušné jsou i triky a výprava. Líbilo se mi, že scéna s šachy a nutnosti obětování nějaké figurky k vítězství má posléze svůj větší smysl. Takže pozitiva u tohoto filmu pro mne převažují, i když dokonalé ani výjimečné to nijak moc není. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sci-fi odohrávajúce sa na jednej osamotenej vesmírnej stanici s troma postavami. Zaujímavé je, že hneď na začiatku zistíme, že ten nový člen (Keitel) je psychopatický nebezpečný magor, ktorý práve zabil jedného človeka. Lenže po jeho príchode na stanicu sa strašne dlho nič nedeje a thrillerovo-hororové napätie sa buduje strašne pomaly a pozvoľna. Prekvapenia sa dočkáme v poslednej tretine v ktorej sa do súboja o samičku zapojí aj robot a chlapov pekne drsne prevalcuje. Technická stránka je taká rozporuplná. Páčili sa mi modely lodí jak po vizuálnej stránke tak aj prevedením. Horšie je to s kamerou, ktorá ich sníma tak blbo a neprirodzene, že je až príliš očividné, že ide o modely. Star Wars a ďalšia dobová konkurencia bola na tom oveľa lepšie. Interiér stanice mohol byť pre zmenu nápaditejší. No a herecké trio je tiež skôr nevýrazné. Takže po napínavom a brutálnom začiatku kvality filmu neustále klesali až sa z toho stala veľká nuda. 4/10. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to viděl jednou a pak později to ve mě zanechalo stejný pocit. Prakticky žádná typická béčková vyvražďovačka,film s třemi herci,kteří mají talent a dá se z toho udělat skvělá napínavá až hra kdo z koho. Škoda,že film posbíral ceny za nejhorší film,herce-Douglase a herečky Fawcett. No v podstatě je to trochu ukecaný,ale co naplat,4 hvězdy dávám já. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • Film obdržel 3 nominace v historicky prvním ročníku (1980) Razzie Awards (Zlaté maliny), udělované nejhorším filmům. (Caszidy)
  • Film zpočátku režíroval John Barry, byl ale propuštěn a nahrazen Stanley Donenem. (Caszidy)

Reklama

Reklama