Reklama

Reklama

VOD (1)

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

Viktooorka

všechny recenze uživatele

S politováním musím oznámit, že jsem u filmu usínala, což vedlo ke stádiu úplného bezvědomí. Tudíž jsem v sobotu večer usnula a nebyla k použití (přítel nebyl moc nadšen :o) Bohužel mě film nijak neoslnil a případné znovu zkouknutí nepřipadá v úvahu. Judd Apatow má velké vlohy na vybrání hlavních hrdinů, kteří mi přijdou natolik odporní, že film pro mě ztrácí veškerý potencionál. A jelikož jsem film tedy nedokoukala, mé svědomí by nebylo čisté, kdybych filmu dala odpad, proto zůstává nehodnocené!! ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

"Přijde kytka do baru a barman řekne: Vodu jemně perlivou nebo bez bublin?" - tak nějak v kostce to bylo vtipný... Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak nějak v kostce se to táhlo... A nudný to bylo jako tenhle koment, v kostce ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Žeby Judd Apatow schytal "syndróm Michaela Baya" a mal pocit, že už môže všetko? Hmmm uvidíme časom, každopádne tak prepálenú stopáž som už dlho nevidel, 90 minút by kľudne stačilo. Príbeh sám o sebe je spletitý, plný zaujímavých scén a fajn myšlienok. Na druhej strane opak- kopec scén je natiahnutých až hrôza a paradoxne kopec vecí mi prišlo ako hra na efekt, povrchné pozlátko. Najväčším sympaťákom bol jednoznačne Seth Rogen, Sandler mi prekvapujúco nevadil, na danú postavu sa dokonca výborne hodil. V konečnom dôsledku je Funny People dobrým filmom, celkom zábavným..."zrozumiteľne povedané"- takým hybridným Mužom Na Mesiaci tak trochu od Kevina Smitha, hodeným do farebnejšej krabičky pre väčšie masy, oveľa povrchnejším:) Kto vydrží do konca, nemal by ľutovať (hoci pri tej stopáži si môže zároveň aj gratulovať:) ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tohle je poctivá a citlivě napsaná "dramedie", jejíž téma (stand-up comedy) je Apatowovi a hercům hodně blízké, z čehož pramení nemalá míra sebereflexe a všichni zúčastnění jsou ve filmu prostě jako ryby ve vodě. Funny People mají skvěle napsané dialogy, hrubozrnný a úderný humor, zároveň se ale pod všemi těmi sprosťárnami skrývá velmi citlivý příběh, což odpovídá i samotným postavám, které své emoce a slabosti ukrývají za vtipnými výstupy. Herci jsou do jednoho výborní, Sandler už několikrát dokázal, že hravě zvládne i vážné role a tady opět exceluje. Hned za ním je sice trochu umírněnější, zato ale příjemně civilní Seth Rogen a Leslie Mann se konečně dočkala výživnější role a rozhodně se mezi svými kolegy na plátně neztratí...dokud na scénu nenastoupí Eric Bana, který se na relativně malém prostoru setsakra vyšvihnul a je opravdu "funny". Tahle pocta všem těm "vtipným lidem" se Apatowovi opravdu povedla, je osobní, citlivá, dojemná, chytrá, vtipná a zábavná. 85% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Smutný film o vtipných věcech. Příjemné překvapení fungující jako bromance i jako čistá romance. Funny people jsou pro Adama Sandlera tím samým, co Věčný svit neposkvrněné mysli pro Jima Carreyho. Apatow se až nebezpečně přiblížil nekorektní poetice filmů Kevina Smithe a natočil bezesporu svůj nejlepší film, kterému nebrání v rozletu ani delší stopáž. Bez rozmyslu 8.5/10 Půlka hvězdy je za Leslie Mann, která v každé scéně až neskutečně září - radost pohledět. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Eric Bana udělal z Clarka Australana, aby se mu v mateřském přízvuku lépe improvizovalo. (JayZak)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 154krát což je 1,01krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Všetky filmy George Simmonsa použité vo filme sú nepravé, špeciálne natočené pre tento film. (Flipper)

Reklama

Reklama