Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický film pro celou rodinu, který nemůže dopadnout jinak než skvěle. Děti všechny zachrání, padouchy přemůžou, prožijou velké dobrodružství atd. Ale já to mam prostě rád a na podobné filmy nedám dopustit. Podle místních komentů zjišťuju, že se asi jedná o dost oblíbený film, já ho však viděl poprvé až dnes, kdy už tento žánr asi není určený pro mě :). Proto taky nehodnotím podle nějakých nostalgických vzpomínek. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Buráky jsem milovala jako malé děcko. Měli jsme to puštěné skoro furt. Hlavně tupoun byl uzasný. Ale ctyři hvězdičky spíše patří nostalgii, než samotnému filmu. Kdybych ho viděla těd, asi by to byl pro mě čistý průměr, na který se znovu podívám. Ale furt ho mám v té dětské paměti, jako hodně dalších filmů, takže tohle hodnocení je více ovlivněné ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

A tohle tu bylo 30 let před Uncharted a Stranger Things! Ano, Goonies jsou uřvaní a samozřejmě možná až moc zrychlení. Prostě tam, kde kingovské Stuj při mně jede na budování psychologie, pohled do dětských duší a pozvolnému odhalování něčeho více. ..tak Goonies prostě pálí na první dobrou od začátku až do konce. Nejlepšídětský dobrodružný osmdesátkový film. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Chápu vás všechny a vaše vysoká hodnocení, protože je to pro vás podobně jako pro mou ženu nostalgie z dětství. Ale vzhledem k tomu, že já jsem cirka do svých třiceti let neměl tušení, že něco jako Rošťáci existuje, tak je to pro mne logicky přinejlepším roztomile nesmyslná, osmdesátková, papundeklovaná podívaná, kterou už nikdy znovu vidět nemusím... 60% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dětský film, který je v 21. století už trochu mimo, ale kultovní status, kterého nabývá v zámoří je pochopitelný a zasloužený. Typický produkt 80. let a Marshallovské/Spielbergovské produkce je dnes zajímavý hlavně účastí Seana Astina a Joshe Brolina (kurňa ten klučina je přece ten drsňák z Tahle země není pro starý...), kteří jsou v dětských rolích ještě více neodolatelní než ve svých dospělích reinkarnacích. 50 % ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Cyndi Lauper spolunapsala píseň "Goonies 'R' Good Enough" a v klipu k této písni si zahrál cameo výkoný producent snímku Rošťáci Steven Spielberg. (mi-ib)
  • J. Michael Riva, který tvořil mapu pokladu do filmu, použil k tomu, aby vypadala dosti staře, kávu z hotelu a vlastní krev. (mi-ib)
  • Datův opasek má na sobě napsáno "007". Hudba z bondovek hraje i v momentě, kdy se Dato spouští na laně k Mickeymu domů. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno