Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Až si to pustím podruhé na DVD, tak sem možná napíšu něco duchaplnějšího, ale teď jsem unavenej, takže jen krátce - je to bomba, absolutně nejlepší a nejvěrnější adaptace komiksu, co kdy vznikla! Nejsem si jistej, jak film ocení lidi předlohou nedotčení, já na tom byl se dvěma kamarády, oba neznali z komiksu ani ň a jednomu se to líbilo a druhej moc nadšenej nebyl...každopádně přeju Watchmenům co největší tržby a úspěch, tenhle film a především Snyder si to sakra zaslouží, pořád ještě nechápu, jak se mu tohle dílo v této podobě podařilo prosadit. Update: Po shlédnutí director´s cutu na blu-ray disku nechávám filmu absolutorium. Fantastická záležitost.

Avatar

Avatar (2009)

Doposud jsem se jen párkrát v životě těšil na nějaký film tolik, jako na Avatara. Bál jsem se, že moje obrovská očekávání snad ani nepůjdou naplnit, ale stalo se. Těžko hledat slova, která zde ještě nebyla vyřčena. Avatar mi navíc vyrazil dech, takže se stejně nezmůžu na víc, než na kusé výkřiky typu "Fantazie!", "Úžasné!" apod. Dabing mě svou slušnou úrovní příjemně překvapil. Pár drobounkých výtek by se samozřejmě našlo, ale celkový dojem z tohoto monumentálního eposu vše přebíjí.

300: Bitva u Thermopyl

300: Bitva u Thermopyl (2006)

Nechápu některé názory, že tomuhle filmu chybí příběh a nějaká hlavní myšlenka... na tenhle film jsem šel s očekáváním pořádný řežby a to se mi naprosto splnilo! Jestli chcete film, nad kterým si budete lámat hlavu nebo o něm budete pak ještě dlouho přemýšlet, běžte na Lynche nebo Aronofskyho. 300 je o akci, je o dokonalém vizuálním zpracování. Svůj účel tak splnila a já dávám za 5*.

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Na konci filmu za podmanivé hudby Trevora Jonese a Randyho Edelmana jsem ani nemohl dýchat.

Drive

Drive (2011)

Vynikající soundtrack, vynikající Gosling, vynikající film. Bravo!

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Místy banální a nedotažený příběh je jediným mínusem téhle kolosální bomby. Film mě přesto totálně pohltil, ani minutu jsem se nenudil. Více než důstojné zakončení celé trilogie.

Rošťáci

Rošťáci (1985)

V dětství jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec...skvělá a zábavná dobrodružná podívaná. Update: Tak jsem se na to podíval znovu po mnoha letech, a z mého dětského nadšení nevyprchalo vůbec nic. Poprvé jsem film viděl v originále a musím říct, že český dabing se tehdy hodně povedl, některé hlášky jsou dokonce do češtiny přeložené lépe, než je tomu v původním znění [viz třeba "Fuj, ty smrdíš víc jak celá tělocvična." :)].