Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem o tomhle snímku slyšel a vím, že v Americe je hodně oblíbený, ale při jeho sledování jsem prostě neměl pocit, že se jedná o něco výjimečného. Ano, dětští herci jsou zde fajn, příběh je celkem zajímavě dobrodružný, jsou zde zajímavé nápady a Columbus jako scenárista potvrzuje svou sílu, ale já jsem z toho odvázaný prostě nebyl. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dávno tomu jest co se jednalo o můj nejoblíbenější dětský film, který jsem z ojeté VHSky sjížděl snad týden co týden. Tehdy jsem ho považoval za bezchybný a po všech stránkách dokonalý. Dnes; s odstupem mnoha let; na něm již nejednu chybu přeci jen vidím. Ovšem ani jedna není toho druhu, aby mi i v dospělosti zabraňovala si ho náležitě užít. Vše totiž zastře ta správná osmdesátková atmosféra dětské výpravy za dobrodružstvím. A samozřejmě nezapomenutelný hudební motiv, který přibije i to věčné řvaní. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Chápu vás všechny a vaše vysoká hodnocení, protože je to pro vás podobně jako pro mou ženu nostalgie z dětství. Ale vzhledem k tomu, že já jsem cirka do svých třiceti let neměl tušení, že něco jako Rošťáci existuje, tak je to pro mne logicky přinejlepším roztomile nesmyslná, osmdesátková, papundeklovaná podívaná, kterou už nikdy znovu vidět nemusím... 60% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

V roce 1985 se dalo dohromady neskutečně silné trio: božský Stývn (Produkce), akční mistr Donner (Režie) a Chris Columbus (Scénář), aby nám ukázalo, jak se získávají peníze na nezaplacené účty, či záchranu městečka, kde žijete. Vykašlete se na práci. Seberte pár kamarádů a vydejte se do místního podzemí, které je skrz na skrz přeplněné nápaditými pastmi. Takhle nějak vypadá jejich recept. OVŠEM musí vám být něco málo přes deset let a musíte být plní dětské fantazie. Jestli tohle neplatí, tak se radši vraťte k lopatě, nebo co to vlastně děláte :-) To samé platí pro film. Jestli je ve vás kus dítěte, tak si ho určitě užijete, protože snímek má hravý a vtipný scénář, který se odehrává v zajímavé výpravě, která i v omezenosti, kterou jeskyně disponují dovoluje kameře kreslit krásné obrázky. Navíc má film slušné dětské herce. Sean Austin už tady trénuje vykulená očka na Pána Prstenů a zaujme i Josh Brolin coby jeho starší bratr, ale nezaostávají ani ostatní herci. Akčnější scény jsou dobře natočené a nápadité (Hraní na varhany) a nebýt toho, že jsou některé scény na můj vkus až moc ukřičené a slaďoučké, tak bych neměl skoro co kritizovat. P.S. To, jak si Donner na konci rýpl do svého Supermana, bylo úžasné:-) ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po uspechu Gremlins duo Spielberg/Columbus opat spojilo svoje sily a pod taktovkou Richarda Donnera vznikol tento kuzelny dobrodruzny rodinny film. Skvela atmosfera, vyborne humorne vsuvky (Feldmanovo prekladanie spanielciny je skratka nezabudnutelne) no na druhej strane mi vadila az prilisna ujacanost a schematickost celeho filmu. Mozno po opetovnom zhliadnuti zvysim hodnotenie. Rozhodne by som uvital podobne filmy aj v dnesnej dobe. 70% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Když chlapci sedí v obýváku a sledují MTV, ve skutečnosti nesledují klip "Good Enough" od Cindy Lauper, jelikož ten byl vydán až 6 měsíců po skončení natáčení. (mi-ib)
  • V originální verzi filmu si Mickeyho matka najme Hispánku jménem Rosalita. Kecka pak pomáhá paní Welschové překládat pokyny do španělštiny. Ve španělsky dabované verzi byla najata Italka jménem Rossanna. Italština španělského dabéra byla prý lepší, než španělština použitá Corey Feldmanem. (mi-ib)
  • Příjmení bratrů - Fratelli - znamená v italštině "bratři". (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama