Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jedna z nejlepších fantasy vůbec. Výborné herecké výkony, exteriéry, námět a především vynikající soundtrack. Michelle Pfeiffer je nádherná. Škoda, původní dabing byl lepší, ale nevadí. Mj. úvodní titulky jsou naprosto famózní, první věc, která mne u filmu před více než dvaceti lety upoutala (geniální Andrew Powell), od té doby víc než klasika. http://www.youtube.com/watch?v=CLCNqpbx--g&feature=related A zde původní dabing: https://www.youtube.com/watch?v=6MCGs5DzhCc ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Snad jediná západní pohádka, která je opravdu pohádková, tedy romantická, s hezkým příběhem a postavami neimportovanými ze sdružení pro dohled nad morálním a kulturním vyžitím mládeže, tedy nikdo se tu disneyovsky nepitvoří ani nezačne ve chvíli klidu zpívat hit dětské hitparády. Místo toho je tu několik neuvěřitelně hezkých a působivých scén (přeměna Michelle Pfeiffer v jestřába během pádu z věže), dobrá kamera, sedící lokace, atmosféra a rozhodně výrazná hudba (ke které se tu vyjadřují mnozí). Jo, souhlasím s tím, že tenhle film má jednu z nejlepších úvodních titulkových sekvencí vůbec. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nádherný romantický příběh ze středověku, o dvou milencích, kteří byli prokleti. Muž se večer mění ve vlka a žena je přes den jestřábem. Jako lidé se mohou setkat jen na pouhý okamžik, skoro se dotknout. To je však vše. Pomůže jim jeden starý mnich a uprchlý vězeň, který měl být popraven. Kletba je zlomena. Aquilský biskup zabit. Konečně může být Navarre se svou Isabeau. Příběh plný čisté lásky a napětí. Nádherná hudba, která doprovází děj. Jejich utrpení v prokletí budete prožívat s nimi až do konce. Atmosféra, která vás pohltí a už nepustí. Tenhle film mám strašně moc ráda. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem se na tento fantasy rest těšil, ale nemohu zastírat zklamání. Hlavní premisa příběhu vypadá na papíře jako vynikající romance, ale na plátně se to moc nepromítlo. Počátek působí velmi rozpačitě, velmi jednoduše a v zásadě se toho za celý film moc nestane. Proměny hrdinů do zvířat, kdy jsou odkázání díky kletbě se míjet, nepřineslo žádné emoce. Herci vlastně nemají tolik co hrát, dialogy pohádkovsky vystavěny a role Matthew Brodericka mě postupem času ubíjela. Hauer to s kuší zvládá bravurně, nicméně akce ničím extra neosilní. Výprava, kulisy se povedly a vizuálně tomu nelze co vyčítat. Trošku jsou mi záhadou nominace v oscarových kategorií, neboť hudba k tomuto žánru byla absolutně mimo a když si vybavím v podobném duchu Highlandera, jsou to nebe a dudy.......5/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemná fantasy, u které trochu zamrzí příliš infantilně pojatá postava M. Brodericka, co film sráží do kategorie s nálepkou "pohádka pro děti". Tolik vychvalovaná hudba mě osobně vyloženě s*ala, ničila atmosféru a místy rvala uši. Michelle Pfeiffer byla jako vždy až étericky krásná a R. Hauer v roli rytíře Navarra také odvedl přesvědčivý výkon. Zkrátka slušný nadprůměr pro děti i dospělé, škoda té moderní, absolutně nevhodné hudby. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Jestřáb, který si ve filmu zahrál, se jmenuje "Little Pasta". Během produkce ale zemřel, proto je mu film věnován. (HappySmile)
  • Kostel (katedrála), kde se odehrává závěrečný duel, musel být postaven jako kulisa, neboť štáb nedostal povolení natáčet v žádném z kostelů z důvodu možného poškození. Stavba trvala dva měsíce. (Rattus Rattus)
  • Když se Navarre (Rutger Hauer) a Isabeau (Michelle Pfeiffer) probouzí ve sněhu, tak při proměně z vlka zpět na člověka jsou jeho oči zobrazeny jako oči se svisle rozříznutými zorničkami. Psi mají zorničky kulaté, štěrbinové zorničky jsou charakteristické pro kočkovité šelmy. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama