Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Donnerovi se podařilo (v tomhle případě bohužel nešťastně) zkombinovat dvě věci, které například Ritchie s Artušem dotáhl do dokonalosti. Nebyla to totiž ani temná fantasy, ani sebeparodie. Z obojího tak trošku, což ve výsledku vypadá celkem groteskně. Špatné to nebylo, ale dohromady takové nijaké. 60% ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jedna z nejlepších fantasy vůbec. Výborné herecké výkony, exteriéry, námět a především vynikající soundtrack. Michelle Pfeiffer je nádherná. Škoda, původní dabing byl lepší, ale nevadí. Mj. úvodní titulky jsou naprosto famózní, první věc, která mne u filmu před více než dvaceti lety upoutala (geniální Andrew Powell), od té doby víc než klasika. http://www.youtube.com/watch?v=CLCNqpbx--g&feature=related A zde původní dabing: https://www.youtube.com/watch?v=6MCGs5DzhCc ()

Reklama

DaliX 

všechny recenze uživatele

Romantický fantasy príbeh o láske dvoch ľudí, ktorých osud bol kruto poznamenaný. Rytier Navarro (vynikajúci Ruther Hauer) sa každú noc mení na vlka zatiaľ čo jeho milovaná Isabo (nádherná Michelle Pfeiffer) cez deň na Jastraba. Pomáhať im bude Filip (Mišiak) Gaston a starý mních Imperius, ktorý nájde spôsob ako zlomiť kliatbu raz a navždy. Úžasný, dneš už zrejme klasický príbeh ale o to pútavejší dokresľuje výborná hudba a vizuálna stránka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I sexuolog Zvěřina by vám potvrdil, že nejhorší je mít s kým, ale nemít jak. Zhrzený Biskup z Aquily vymyslel vskutku dokonalou kletbu (obzvláště palčivou pro Navarreho, který má dva ptáky), ale co zmůžou úklady proti opravdové lásce.. Powellovy syntezátory mě nechávaly absolutně v klidu (na rozdíl od pážecího sestřihu Brodericka) a občas i nápaditě podkreslily děj, takže pokud jste sokolník, milovník střelby z kuše či beznadějný romantik, nebude žádným překvapením, když vám Ladyhawke usedne na rukavici. Pokud však nic z toho nejste, vidím to spíš na vlka.. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je hezký, casting příjemný (krom toho shrbeného Čenského záporáka), ale bohužel, celé to dost sráží forma, která silně pokulhává. Návaznost scén je někdy hodně krkolomná, třeba hned první výměna z noci (Pfeiffer) na den (Hauer) působí, jako by tvůrcům úplně vypadl celý kus filmu, to jsem chvíli přemýšlel, jestli mi něco neuteklo, ale vážně je to tak brutálně utnuté. Celé to korunuje naprosto nehodící se synťákový bigbít jakožto soundtrack. Je to škoda, opravdu mohlo jít o fajn fantasy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Když se Rutger Hauer dozvěděl, že získal roli Navarra, řekl R. Donnerovi: „Ujistěte se, že máte místo na parkování pro můj 55 stop dlouhý obytňák.“ Donner předpokládal, že si Hauer dělá legraci. R. Hauer s ním projel celou Evropu od svého domova v Nizozemsku, až po místo natáčení v Itálii. Nikdo nebyl připraven na to, že se toto obrovské vozidlo objeví na place. Svůj osmnáctikolák zaparkoval před branami sídla studia v Římě. Když R. Donner vyšel ven, nebyl, slušně řečeno, příliš nadšený. (Rattus Rattus)
  • Mních Imperius (Leo McKern) mal svoje sídlo na hrade Rocca Calascio, ktorý sa nachádza v abruzskom regióne, v strednom Taliansku. (corona)
  • Biskupovy stráže jsou často vidět, jak natahují tětivy kuší ručně s použitím minimální síly. Kuše této doby byly tak silné, že tětivu nebylo možné natáhnout rukou, pokud nebyla řádně podepřena pomocí třmenu na noze, nebo pomocí rumpálu či páky známé jako „kozí noha“. Tětivu by zkrátka nemohli natáhnout zobrazeným způsobem. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno