Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

HAL 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy pohádek... a obecně filmů o velké osudové lásce vůbec. Světlá vzpomínka na dětství kdy jsem ji viděl poprvé, a až do dneška i naposledy, mi za ty roky ani trochu nevybledla. Příběh o prokleté lásce dvou lidí, dokonalého Rutger Hauera a nesmírně krásné Michelle Pfeiffer nezestárl ani o den. K čertu s digitálními tiky a vyleštěným vizuálem - TAKTO má vypadat správně atmosférická středověká romantika. 8/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dokonalost, herci, atmosféra, režie, úžasný a strhující soundtrack.Jako malej jsem to miloval a miluju stále.Když mě bylo asi tak šest, tak sem každej den otravoval maminu nebo tatíka ať to skočej půjčit do video půjčovny.Vždycky jsem chtěl jen Jestřábí ženu, Princeznu nevěstu, Batmana, Nekonečný Příběh a Predátora, ježiš...už v šesti letech jsem měl skvělej vkus.100%. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemná fantasy, u které trochu zamrzí příliš infantilně pojatá postava M. Brodericka, co film sráží do kategorie s nálepkou "pohádka pro děti". Tolik vychvalovaná hudba mě osobně vyloženě s*ala, ničila atmosféru a místy rvala uši. Michelle Pfeiffer byla jako vždy až étericky krásná a R. Hauer v roli rytíře Navarra také odvedl přesvědčivý výkon. Zkrátka slušný nadprůměr pro děti i dospělé, škoda té moderní, absolutně nevhodné hudby. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená rozprávka (za mňa najlepšie vymyslená/odprezentovaná kliatba) pre statočné deti so skvelým castingom. Rutger Hauer dokázal svojím postavám dať vždy niečo navyše. Teda do určitej doby a veku. Michelle Pfeiffer dodala krásu, krehkosť. Dokonca aj mladému Broderickovi postava dosť sadla. Nostalgické spomienky z čias ZŠ dodávajú bonusové %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jastrabiu ženu som chcel po dvadsiatich rokoch vidieť, aby som si doplnil Donnerovu filmografiu. Tento žánrový chameleón natočil horor, rozprávku a niekoľko buddy filmov. Bohužiaľ práve rozprávka mu príliš nevyšla. Tento film mi svojou temnejšou atmosférou pripomenul koprodukčné slovenské rozprávky z 80tych rokov. Lenže tie mali v mojich slovenských očiach svojské čaro, kdežto Jastrabia žena pôsobí, odhliadnuc od jedného nadprirodzeného prvku, ako historický film zo stredoveku. Je ťažké dodať adekvátnu atmosféru tomuto žánru, nestačia na to iba kostýmy, dobre vybraní herci a krásna príroda. Ale to nie je Donnerova chyba, jednoducho sa to už dôveryhodne natočiť nedá a preto filmový priemysel presedlal na temnejšie vysokorozpočtové fantasy príbehy, ktorým práve technické možnosti v dôveryhodnosti pomáhajú. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • V jedné scéně řekne Navarre Philippovi, aby jel na koni do hradu a plácne jeho koně, aby jel rychleji. Nicméně, když se poprvé tato scéna točila, Rutger Hauer (Navarre) koně plácl tak silně, že odstartoval na kopec, až úplně zmizel za horizontem. Kůň byl na Matthewa Brodericka moc silný, než aby ho mohl zastavit. Jediné, co ostatním tedy zbývalo, bylo sedět a čekat, než se vrátí zpátky. (HappySmile)
  • Ke konci bitky v putyce na začátku filmu hodí Navarre (Rutger Hauer) kapitána Marqueta (Ken Hutchison) do ohniště. Ještě než mu začne hořet plášť, je možné si všimnout, že Marquet přepadne na bok a meč u pasu se mu nepřirozeně prohne. Je zřejmé, že jeho meč byl z ohebné látky (plast), nikoli oceli/železa. Herec se v této scéně snaží ohnutí meče zamaskovat. (salahadin)
  • Biskupovy stráže jsou často vidět, jak natahují tětivy kuší ručně s použitím minimální síly. Kuše této doby byly tak silné, že tětivu nebylo možné natáhnout rukou, pokud nebyla řádně podepřena pomocí třmenu na noze, nebo pomocí rumpálu či páky známé jako „kozí noha“. Tětivu by zkrátka nemohli natáhnout zobrazeným způsobem. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno