Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I sexuolog Zvěřina by vám potvrdil, že nejhorší je mít s kým, ale nemít jak. Zhrzený Biskup z Aquily vymyslel vskutku dokonalou kletbu (obzvláště palčivou pro Navarreho, který má dva ptáky), ale co zmůžou úklady proti opravdové lásce.. Powellovy syntezátory mě nechávaly absolutně v klidu (na rozdíl od pážecího sestřihu Brodericka) a občas i nápaditě podkreslily děj, takže pokud jste sokolník, milovník střelby z kuše či beznadějný romantik, nebude žádným překvapením, když vám Ladyhawke usedne na rukavici. Pokud však nic z toho nejste, vidím to spíš na vlka.. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Příběh, který snad měl být půvabnou oddechovou pohádkou, ale je daleko syrovější a přesvědčivější než mnohé "historické" filmy. Opravdu pohádkově nádherná Michelle, sympatický Broderick a šarmantní Rutger Hauer - i když ten se mi pravda jako vlk líbí ještě víc. O fríském vraníku Goliášovi, který na rozdíl od Stoneova Alexandra do doby snímku patří, ani nemluvě. A už vůbec nemluvě o atmosféře, kterou můžou dnešní historické a fantasy spektákly jen tiše závidět, protože ve scéně vzájemné proměny s němě zoufalou snahou dotknout se toho druhého je mnohem víc síly než v půlhodinovém patetickém hulákání všech těch manekýnů ze solárka, kteří se courají současnými velkofilmy, kteří Hauerovu Navarrovi co do charismatu a přesvědčivosti nesahají ani k nehtům na nohou. Závidět můžu i já a proklínat osud, který mě nutí žít ve světě mikročipů a fastfoodů namísto ve světě, kde je zlo veliké a podlé, ale v boji s čistou láskou nemá šanci, a proklínat Jeho Milost biskupa, aby ho ledově pohrdavý pohled jeho neopětované lásky odeslal nejkratší cestou tam, kde je horko a kotle. A potkat ve skutečném životě ženu jako Isabeau/Michelle, tak budu nejspíš proklínat i svou heterosexualitu. Ta hudba je sice opravdu zvláštní, ale upřímně řečeno, už si to bez ní nějak neumím představit, což dokládá, že člověk si zvykne na cokoli. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $18,432,000Tržby Celosvetovo $18,550,000║ Režisér Richard Donner týmto dobrodružno-fantasy filmom dokazuje svoju všestrannosť a zručnosť. Príbeh je jemne obohatení s fantasy prvkami, kde ide o premenu medzi dnou a nocou v podobe muž-vlk / žena-jastrab, dej výborne dokresľuje vizuálne poňatie a taktiež hudba. /95%/ ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nádherný romantický příběh ze středověku, o dvou milencích, kteří byli prokleti. Muž se večer mění ve vlka a žena je přes den jestřábem. Jako lidé se mohou setkat jen na pouhý okamžik, skoro se dotknout. To je však vše. Pomůže jim jeden starý mnich a uprchlý vězeň, který měl být popraven. Kletba je zlomena. Aquilský biskup zabit. Konečně může být Navarre se svou Isabeau. Příběh plný čisté lásky a napětí. Nádherná hudba, která doprovází děj. Jejich utrpení v prokletí budete prožívat s nimi až do konce. Atmosféra, která vás pohltí a už nepustí. Tenhle film mám strašně moc ráda. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemná a dobře natočená legenda se středověkými motivy a s dobrými herci a dokonce i slušnými triky. Sice se rozvíjí pomalejším tempem, ale jde o legendu, navíc aspoň takto člověk více vklouzne do tohoto světa. Navíc se mi líbilo i to „vyjednávání“ s Bohem. Pravda, mohlo to být kratší, občas méně patetické a ta elektronická hudba do toho ne vždy sedne, taky zápletka postrádala větší napětí (třeba jsem čekal, že kněz, který se spojil s temnými silami, ten závěr dvojici pěkně osladí, ale ono nic), ale stejně se na to dobře koukalo a ten nadhled to příjemně odlehčuje. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Na konci bitvy v Imperiově pevnosti se Isabeau (Michelle Pfeiffer) při pádu z vrcholu pevnosti změní na jestřába. Kpt. Navarre (Rutger Hauer) pak ihned po proměně z vlka zastřelí poslední stráže. Etien z Navarry je však plně oblečený a nebyl na to čas. (Rattus Rattus)
  • Biskupovy stráže jsou často vidět, jak natahují tětivy kuší ručně s použitím minimální síly. Kuše této doby byly tak silné, že tětivu nebylo možné natáhnout rukou, pokud nebyla řádně podepřena pomocí třmenu na noze, nebo pomocí rumpálu či páky známé jako „kozí noha“. Tětivu by zkrátka nemohli natáhnout zobrazeným způsobem. (Rattus Rattus)
  • Když Filip (Matthew Broderick) vyplave po útěku z vězení ve vodním příkopu, je záběr na dva vojáky, z nichž jeden hledá svůj měšec s penězi. Filip však jeho měšec ukradne až v další scéně stejného obrazu. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama