Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh velké oddané lásky a věrného přátelství, Michelle Pfeifferová je v roli jestřábí ženy nezapomenutelná - mladá, nádherná, křehká, podmanivá.. Rutger Hauer má ohromné mužné charisma a moc dobře se na něj kouká.. Mladinký Matthew Broderick jako zlodějíček prchající před spravedlností báječný a na konec se z něj vyklube přítel do nepohody.. Temná středověká atmosféra skvělá a spolu s jestřábem, vlkem a Goliášem nenapodobitelná, viděno opakovaně a stále to zabírá.. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Zajímavě old schoolová fantasy z 80. let má romantickou tápletku a dostatečně charismatické i okouzlující obsazení, aby chytla za srdce. Rutger Hauer a Michelle Pfeiffer jsou pěkný pár, lákavým exteriérům to sluší ještě více a Richard Donner zvládne zrežírovat i akci s mečem. Jen nám ta Jestřábí žena, stejně jako většina stejně žánrových filmů z té doby, stárne. 7/10 ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Oblíbenost mojí mámy, tudíž moje dětská vzpomínková záležitost. Michelle Pfeiffer byla, je a zřejmě i bude vždy paní herečka a její jestřábí žena určitě zůstane jednou z těch jejích nejslavnější rolí. Báječný výkon i charismatického bouráka a v té době maximálně ve formě stávajícího Rutgera Hauera! No a za zmínku stojí i zajímavost, že zde předváděl i první filmový krůčky Matthew Broderick, kterýmu to ale bylo platný, jak holičství na schodech ke gilotině. Nicméně pan Donner nám předvedl jak má v pětaosmdesátém roce vypadat krásná a nefalšovaná dobrodružná fantasy romantika! 75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc, moc milá akční pohádka. Richard Donner měl v roce 1985 nejpíše takový "nostalgický rok", když si to samé léto střihnul ještě fantasy komedii The Goonies (na ty se již dlouho chystám). Já se moc rád ponořil do jeho kouzelného světa, nechal se pohltit atmosférickou výpravou, připoměl si staré dobrodružné pecky jako Barbar Conan nebo Pán Šelem, a celé si to náramně užil... Jenomže den uplynul, a najednou nemám ze včerejšího televizního vysílání sebemenší důvod k výraznějšímu zapamatování. Jestřábí žena potěší milovníky pohádek, zahřeje u srdce fanoušky fantasy a malé kluky pohladí po vlasech, ale to je asi všechno. Několikrát jsem se přistihnul, jak by to celé asi vypadalo, kdyby místo vyloženě vtipných technozvuků při akčních scénách komponoval hudbu někdo jako Hans Zimmer. Z miloučkého příběhu krvavé drama okamžitě. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Dobrý pocit z Jestřábí ženy mi vždycky dokonale zkazí dokonale nepadnoucí hudba Adrewa Powella! Popík osmdesátých let ve fantasy odehrávající se někde ve středověku? To by možná pasovalo Monty Pythonům. Něco podobného málem potkalo také Barbara Conana, jenomže John Millius si prosadil svou a Basila Poledourise. Nejvíc mě zaráží, že ostřílený bard, jímž Richard Donner bezesporu je, tohleto dovolil nebo dokonce sám vymyslel. Film je jinak velmi pěkný, ale tahle hudba zanechala na jeho tváři tak hrůzostrašnou jizvu, že mnohdy musím odvrátit zrak. Naštěstí v něterých scénách je hudba opravdu vynikající. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Když se Navarre (Rutger Hauer) blíží k hradu, kde žije Imperius (Leo McKern), objeví se v pravé části obrazovky ruka, která tlačí jeho koně správným směrem. (Rattus Rattus)
  • Pro roli biskupa byl dlouho zvažován Mick Jagger, kterého po úvodním pochybách kolem akcentu prosazoval režisér, producentka i zástupci Warner Bros. Volbu ovšem zablokoval 20th Century Fox a tak se přistoupilo na méně neobvyklou volbu. (DaViD´82)
  • Warner Bros. k filmu napsali, že je založen na pravdivé středověké legendě, což ale není pravda. Edward Khmara to oznámil Spisovatelské asociaci a Warner Bros. mu tedy musela vyplatit peněžité vyrovnání. Avšak prohlášení o středověké legendě z filmu odstraněno nebylo. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama