Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Působivý pohádkový příběh s místy tak nevlídnou atmosférou středověku, že to vypadá jako vystřižené ze Sapkowského. Zbytek je poctivě odvedeným řemeslem, které si diváka udrží po celou dobu, jak je to ostatně u Richarda Donnera obvyklé. Hudba od neznámého Andrewa Powella je občas lehce laciná a nevhodná, ale po většinu času děj velmi dobře podkresluje a v záběrech naplno využívajících nádherné exteriéry plní svoji úlohu způsobem zcela rovnocenným s daleko slavnějšími skladatelskými jmény. No a Michelle Pfeiffer je prostě nádherná;) 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I sexuolog Zvěřina by vám potvrdil, že nejhorší je mít s kým, ale nemít jak. Zhrzený Biskup z Aquily vymyslel vskutku dokonalou kletbu (obzvláště palčivou pro Navarreho, který má dva ptáky), ale co zmůžou úklady proti opravdové lásce.. Powellovy syntezátory mě nechávaly absolutně v klidu (na rozdíl od pážecího sestřihu Brodericka) a občas i nápaditě podkreslily děj, takže pokud jste sokolník, milovník střelby z kuše či beznadějný romantik, nebude žádným překvapením, když vám Ladyhawke usedne na rukavici. Pokud však nic z toho nejste, vidím to spíš na vlka.. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc, moc milá akční pohádka. Richard Donner měl v roce 1985 nejpíše takový "nostalgický rok", když si to samé léto střihnul ještě fantasy komedii The Goonies (na ty se již dlouho chystám). Já se moc rád ponořil do jeho kouzelného světa, nechal se pohltit atmosférickou výpravou, připoměl si staré dobrodružné pecky jako Barbar Conan nebo Pán Šelem, a celé si to náramně užil... Jenomže den uplynul, a najednou nemám ze včerejšího televizního vysílání sebemenší důvod k výraznějšímu zapamatování. Jestřábí žena potěší milovníky pohádek, zahřeje u srdce fanoušky fantasy a malé kluky pohladí po vlasech, ale to je asi všechno. Několikrát jsem se přistihnul, jak by to celé asi vypadalo, kdyby místo vyloženě vtipných technozvuků při akčních scénách komponoval hudbu někdo jako Hans Zimmer. Z miloučkého příběhu krvavé drama okamžitě. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Disko soundtrack je opravdu příšerný a neladil mi ani po letech, hlavní záporné postavy postrádají jakýkoliv šmrnc a   výrazně levné rekvizity, kde meče vypadají jako dětské hračky  na zážitku taky nepřidají. Krásné Pfeifferce to však s Haurem opravdu sekne a jako fantasy romance je Lady Hawk prostě originální žánrovkou s pochopitelně fajn nostalgickou příchutí.  Tři a jedno malé pírko se vznášejí ve vzduchu. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh velké oddané lásky a věrného přátelství, Michelle Pfeifferová je v roli jestřábí ženy nezapomenutelná - mladá, nádherná, křehká, podmanivá.. Rutger Hauer má ohromné mužné charisma a moc dobře se na něj kouká.. Mladinký Matthew Broderick jako zlodějíček prchající před spravedlností báječný a na konec se z něj vyklube přítel do nepohody.. Temná středověká atmosféra skvělá a spolu s jestřábem, vlkem a Goliášem nenapodobitelná, viděno opakovaně a stále to zabírá.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Když se Navarre (Rutger Hauer) a Isabeau (Michelle Pfeiffer) probouzí ve sněhu, tak při proměně z vlka zpět na člověka jsou jeho oči zobrazeny jako oči se svisle rozříznutými zorničkami. Psi mají zorničky kulaté, štěrbinové zorničky jsou charakteristické pro kočkovité šelmy. (Rattus Rattus)
  • Ladyhawk je ve filmu představován jestřábem červenoocasým. Jestřáb červenoocasý je ale severoamerický druh, v Evropě se žádný jestřáb červenoocasý nevyskytuje. (Rattus Rattus)
  • V jedné scéně řekne Navarre Philippovi, aby jel na koni do hradu a plácne jeho koně, aby jel rychleji. Nicméně, když se poprvé tato scéna točila, Rutger Hauer (Navarre) koně plácl tak silně, že odstartoval na kopec, až úplně zmizel za horizontem. Kůň byl na Matthewa Brodericka moc silný, než aby ho mohl zastavit. Jediné, co ostatním tedy zbývalo, bylo sedět a čekat, než se vrátí zpátky. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama