Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní fantasy od Richarda Donnera s Michelle Pfeiffer. Celý film doprovází syntetická 80ková hudba, což je u středověké fantasy dost neobvyklé. Sledujeme zde tragický osud dvou milenců, kteří jsou prokletí. Tuto kletbu se snaží celý film zlomit a porazit zlého biskupa. Není to špatné, akorát mi přišel film zbytečně natahovaný. "Podívej se na nás!" ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jo, v roce mého narození se ještě točilo v přírodě a ne před modrým pozadím, herci byli živí stejně jako kompars, jestřáb nebyl digitálně zmršený, nehláškoval samé vtipné poučky, nehýkal ani nezpíval Hallelujah od Cohena, Navarr (kam se na Hauera hrabou ti slaďoušci z Hollywoodu!) nedostal do vínku dojemné proslovy před utlačovaným lidem, Filip se taky neobrátil a kradl jako straka, příběh byl epicky vybroušený a proměna jestřába v ženu se prováděla primitivně, zato nezapomenutelně. Jeden z těch filmů, které si zamilujete a zbožňujete na nich vše od příběhu, hudby, kostýmů, lokací apod. Překrásný romantický příběh, pravé dobrodružství ze starých časů, kdy vítězila síla příběhu. Navíc snímku dominuje velmi zajímavá, nápaditá a dravá hudba. A jestli se sem hodí? Stoprocentně ano. Jeden z mých srdcových filmů, na který nedám dopustit. Navíc film u mě jasně vítězí v zážitku z úvodních titulků - neznám majestátnější a úchvatnější titulky, než z Jestřábí ženy - pohyblivý text, rudé slunce a oblacích a orchestrální čarokrásný "nářez" od Andrewa Powella! Par exelence. Magnifiquement! ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Snad jediná západní pohádka, která je opravdu pohádková, tedy romantická, s hezkým příběhem a postavami neimportovanými ze sdružení pro dohled nad morálním a kulturním vyžitím mládeže, tedy nikdo se tu disneyovsky nepitvoří ani nezačne ve chvíli klidu zpívat hit dětské hitparády. Místo toho je tu několik neuvěřitelně hezkých a působivých scén (přeměna Michelle Pfeiffer v jestřába během pádu z věže), dobrá kamera, sedící lokace, atmosféra a rozhodně výrazná hudba (ke které se tu vyjadřují mnozí). Jo, souhlasím s tím, že tenhle film má jednu z nejlepších úvodních titulkových sekvencí vůbec. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nostalgická romantika, která mě v dětství dokonce rozplakala. Celkem pěkný příběh a krásné obrazy (s takovým mile nostalgickým nádechem) se mi líbí i po tolika letech. Michelle je tu nádherná snad ještě víc, než jindy - a Rutger je jako vždy neodolatelný. Dnes už se sice můžu zasmát podivnému hudebnímu 80's podkladu (který má však stejně nějaké to kouzlo) nebo jednomu či dvěma hereckým úletům (Michelle) - ale i přesto je to stále docela příjemná podívaná (a navždy guilty pleasure z dětství). ()

classic 

všechny recenze uživatele

Biskup, vlk a jastrab. Položím následne jednu pragmatickú otázku. Môže mať táto „trojica” niečo spoločné ? Čokoľvek. Ešte stále vás absolútne nič nenapadá, veď sa ani nie je tomu čo čudovať, keďže «Duchovný» by mohol tak maximálne tohto divokého cicavca odohnať, alebo i taký druh dravého vtáka by mu nemusel zakaždým výjsť v ústrety, však ? Čiže, asi tu máme tzv. NONSENS ? Alebo, ako sa veci vlastne majú... ? Nebudem chodiť ako mačka okolo horúcej kaše, že sa radšej opýtam ? Čo najradšej vyhľadáva, chytá a lapí, teda, tento, domestikovaný živočích ? Mohli by to byť najmä hlodavce (myši), a jednou takou práve začnem, aj keď Phillipe Gaston je typickým človekom, no prezývajú ho skrátka: „The Mouse” , pretože sa ako malý vreckár vždy vykrúti z hocakých komplikácií, že skrátka utečie spôsobom, schovaj sa do diery. Myš (mladý Matthew Broderick) je defacto akýmsi ‹prostredníkom› na ceste za dobrodružstvom, počas ktorého spoznavá dvoch prekliatych ľudí, ktorí sa vďaka uvalenej, čiernej kliatbe Biskupa z Aquily (John Wood, v slovenčine Ján Drevo), premieňajú na zvieratá, čím im naveky spečatil osud lásky, a to konkrétne medzi Kapitánom Stráže-Etienneom (Rutger Hauer) a Isabeauou (Michelle Pfeiffer), pretože im chorobne závidel, až to neuniesol. Zatiaľ, čo je on cez deň obyčajným človekom, ona je jastrabom, a zase v noci je on čiernym vlkom, ona veľkou krásavicou, a tak sotva na miniatúrny okamih sa môžu stretnúť, ako rovnocenní, bohužiaľ, to je, akoby hrach na stenu hádzali. Jestvuje akási nádej, že zlorečenstvo môže byť prerušené, ale to ešte musia všetci vynaložiť kopec úsilia, pokiaľ sa tak i stane. A pritom v pätách majú neustále biskupových temných prisluhovačov... _ Neviem si akosi normálne pomôcť, ale táto archaická rozprávka mi príde práve teraz už aj neuveriteľne zastaralá, so zvláštnou rockovov hudbou do stredoveku, a to i napriek tomu, že režiséra Dicka Donnera považujem za čisto nesmierne všestranného tvorcu, ktorý nakrútil trebárs Omena, Supermana, alebo aj Smrtonosnú zbraň, toto asi nie je úplne moja šálka kávy, i keď práca so zvukom bola strašne dynamická ! DP Vittoria Storara bola možno prvým lákadlom, i účasť hereckého ansámblu bola prijateľná, Broderick sa celkom predviedol, a tak to nakoniec mám vskutku pozitívne dojmy, ale druhýkrát to vidieť v žiadnom prípade nechcem, netúžim, určite nemusím ! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Kůň, na kterém Navarre jezdí, je friesianský chovný hřebec, který pochází z Nizozemí, což je rodná země Rutgera Hauera, který jej hraje. Na tomto druhu koně často jezdívali středověcí rytíři. (HappySmile)
  • Režisér Richard Donner chtěl původně obsadit Rutgera Hauera do role zlého kapitána gardy, zatímco do role Navarreho obsadil mladšího herce Kurta Russella. Hauera tato role ale nezajímala a vyjádřil zájem o hraní Navarreho. Když Russel pár dnů před zahájením hlavního natáčení od filmu odešel, dostal Hauer jeho roli. (HappySmile)
  • Mních Imperius (Leo McKern) mal svoje sídlo na hrade Rocca Calascio, ktorý sa nachádza v abruzskom regióne, v strednom Taliansku. (corona)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama