Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Disko soundtrack je opravdu příšerný a neladil mi ani po letech, hlavní záporné postavy postrádají jakýkoliv šmrnc a   výrazně levné rekvizity, kde meče vypadají jako dětské hračky  na zážitku taky nepřidají. Krásné Pfeifferce to však s Haurem opravdu sekne a jako fantasy romance je Lady Hawk prostě originální žánrovkou s pochopitelně fajn nostalgickou příchutí.  Tři a jedno malé pírko se vznášejí ve vzduchu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skutočne vynikajúci príbeh, perfektne obsadený (Broderick, Hauer, Pfeiffer), zrežírovaný (Donner), zabalený do úchvatnej výpravy a kostýmov a mohol byť aj dojímavý keby mi struny pána skladateľa zazneli hlbšie v ušiach. Už sa mi dávno nestalo, aby mi nesadla hudba vo filme. Teraz rozmýšľam, či som mal vyčistené uši, alebo nie. 80% - 4* ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Působivý pohádkový příběh s místy tak nevlídnou atmosférou středověku, že to vypadá jako vystřižené ze Sapkowského. Zbytek je poctivě odvedeným řemeslem, které si diváka udrží po celou dobu, jak je to ostatně u Richarda Donnera obvyklé. Hudba od neznámého Andrewa Powella je občas lehce laciná a nevhodná, ale po většinu času děj velmi dobře podkresluje a v záběrech naplno využívajících nádherné exteriéry plní svoji úlohu způsobem zcela rovnocenným s daleko slavnějšími skladatelskými jmény. No a Michelle Pfeiffer je prostě nádherná;) 80% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy pohádek... a obecně filmů o velké osudové lásce vůbec. Světlá vzpomínka na dětství kdy jsem ji viděl poprvé, a až do dneška i naposledy, mi za ty roky ani trochu nevybledla. Příběh o prokleté lásce dvou lidí, dokonalého Rutger Hauera a nesmírně krásné Michelle Pfeiffer nezestárl ani o den. K čertu s digitálními tiky a vyleštěným vizuálem - TAKTO má vypadat správně atmosférická středověká romantika. 8/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Snad jediná západní pohádka, která je opravdu pohádková, tedy romantická, s hezkým příběhem a postavami neimportovanými ze sdružení pro dohled nad morálním a kulturním vyžitím mládeže, tedy nikdo se tu disneyovsky nepitvoří ani nezačne ve chvíli klidu zpívat hit dětské hitparády. Místo toho je tu několik neuvěřitelně hezkých a působivých scén (přeměna Michelle Pfeiffer v jestřába během pádu z věže), dobrá kamera, sedící lokace, atmosféra a rozhodně výrazná hudba (ke které se tu vyjadřují mnozí). Jo, souhlasím s tím, že tenhle film má jednu z nejlepších úvodních titulkových sekvencí vůbec. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Když se Rutger Hauer dozvěděl, že získal roli Navarra, řekl R. Donnerovi: „Ujistěte se, že máte místo na parkování pro můj 55 stop dlouhý obytňák.“ Donner předpokládal, že si Hauer dělá legraci. R. Hauer s ním projel celou Evropu od svého domova v Nizozemsku, až po místo natáčení v Itálii. Nikdo nebyl připraven na to, že se toto obrovské vozidlo objeví na place. Svůj osmnáctikolák zaparkoval před branami sídla studia v Římě. Když R. Donner vyšel ven, nebyl, slušně řečeno, příliš nadšený. (Rattus Rattus)
  • Když Filip (Matthew Broderick) vyplave po útěku z vězení ve vodním příkopu, je záběr na dva vojáky, z nichž jeden hledá svůj měšec s penězi. Filip však jeho měšec ukradne až v další scéně stejného obrazu. (Rattus Rattus)
  • První volbou pro natočení exteriérů bylo tehdejší Československo, následovalo pak Španělsko a úspěšná byla až Itálie. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama