Reklama

Reklama

Tyson

Trailer

Obsahy(1)

Rozhovory, archivní záběry a fotografie nabízí dokument o jednom z nejúspěšnějších sportovců všech dob. Mike Tyson je legendární boxer, který dokázal spojit pásy všech tří boxerských organizací. Jeho život byl ale také plný skandálů. V pouhých třinácti letech měl na kontě neuvěřitelných 37 zatčení. Dokument mapuje život tohoto boxera nejen v ringu. Mimo šampióna se v tomto snímku objeví legendární trenér Cus D´Amato, Evander Holyfield a další boxerské legendy. (Cliff Booth)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit, že takovéto vyprávění funguje jako čtivá autobiografická kniha, ale převod do dokumentu je nesmyslný. Tyson není dobrý vypravěč a ve stejně pomalém tempu vypráví celých 90 minut (a to mu ještě nění rozumět). Nevěřím, že mluví úplně otevřeně, i když na první pohled tak vypadá a v podstatě se pořádně zajímavě rozhovoří pouze o svém vztahu k ženám. Ale na druhou stranu závěrečný sestřih nijak neubírá z dojmu (záměrně?), že je Tyson člověk trochu jednodušší. Sympaticky jsou sestříhané záběry ze zápasů - akčně, tak jak to máme rádi my, fanoušci Rockyho. Celkově nevidím žádný přínos tohoto celovečerního filmového zpracování. 50 % ()

cab 

všechny recenze uživatele

Skvele podany zivotni pribeh padu a vzestupu svetove zname hvezdy boxerskych ringu (Mike Tyson). Nektere pasaze, kde se snazi poukazat, ze si je vedom svych chyb a ze neni takove bezpaterni zvire, ale jen slavou a penezi zmitany chlapec ve velkem zmatenem svete, kde se nikomu neda verit, mu uplne neverim, ale lidskou tvar milujiciho otce proc ne. Rozhodne dobry sportovni dokument. 80% ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Upřímná devadesátiminutová zpověď lidožravého negra. Dozvíte se, že se pod primitivním zevnějškem a postiženým projevem skrývá férový chlapík litující děr, do kterých vrazil vercajk a uších, které ukousl. Mimo jiné naleznete pochopení pro jeho, na první pohled nepochopitelné činy a necháte si od něj vyvrátit znásilnění miss Amerika. A já mu sežral každé slovo. Veškeré špatné mínění, které jsem o něm měl je rázem v tahu a můžu s čistým svědomím prohlásit, že Mike Tyson je frajer. A to je mi box u prdele. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z posledních bijců, co do toho šly "naplno", každopádně je éra před Tysonem a po něm. Teď už je z toho jen taktická exhibice bratří Kličků. Jeho originální styl, kombinace rychlých, krátkých úderů slavily úspěch a on se stal jednou z největších postav historie boxu. Jsem rád, že jsme se o Iron Mikeovi dozvěděl něco nového i z jeho soukromého života. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Jediný dokument, který si dám do mé TOP 10! Já Tysona prostě zbožnuju (jako boxera i jako člověka -tu jeho skrytá povaha-, teda alespoň podle toho co o něm vím). Dokument senzačně natočený plný samých emocí. Pohled na člověka "stroj v ringu". Zvíře, které ale v sobě skrývá hrozně moc strachu, pochybností a nenávisti. Prostě Mike je podle mě nejlepší boxer v historii a současnou "nepřemožitelnou" těžkou váhu Kličky by rozbil oba během tří kol. To je IRON MIKE TYSON! -jen škoda, že se nezmiňoval o legendárním trenérovi jménem Teddy Atlas. Ale chápu, nerozešli se moc v dobrém :). 98%!! PS: R.I.P Tysons daughter ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Na realizaci snímku se Tyson podílel také jako jeden z jeho producentů. [Zdroj: FNR Písek] (hippyman)
  • V roce 1987 Tyson sjednotil pásy organizací IBF, WBC a WBA a získal tak titul tzv. "Undisputed Heavyweight Champion", o který přišel první prohrou ve své profesionální kariéře v roce 1990. (kwaicheng)
  • Cus D´Amato trénoval kromě Mika Tysona i Josého Torrese a Floyda Pattersona. Všichni tři se stali mistry světa ve svých váhových kategoriích. (kwaicheng)

Reklama

Reklama