Reklama

Reklama

Doly krále Šalamouna

  • USA King Solomon's Mines (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sprievodca Allan Quatermain pomáha mladej pani (Beth) nájsť jej strateného manžela niekde v Afrike. Počas pátrania v divočine a medzi kanibalmi Allan a Beth nachádzajú cestu jeden k druhému a zamilujú sa do seba. Vyvstáva otázka, či nájdu strateného manžela a skončia romancu alebo... (matriosa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle film lze brát jako základ pro všechny ty pozdější Allany Quatermainy i Indiana Jonese. Jisté dávce naivity se to vzhledem k době vzniku neubrání, ale i tak je to výpravná dobrodružná záležitost která nenudí a Stewart Granger kterého upřímně nenávidí fanoušci Mayovek za postavu Old Surehanda je tu sympatický a ukazuje, že rozhodně nebyl špatný herec. Celkově lehce nadprůměrná záležitost, ale Českého diváka potěší určitě čestná rolička pro Hugo Haase. Takže nemám problém tomu ty slabší 4* dát.70% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Chápu, že roku 1950 to byla pecka, ukázat Afriku, černochy a pár slonů s mravenečníkem. Oscar za barevnou kameru to jistí :) Jinak to byla taková klasická americká tehdejší dobrodružňárna s neohroženým Old Shurehandem a paničkou, která se dokázala v buši sama nejen ostříhat, ale i naondulovat, natočit a vyfoukat. Tehdy by mi tuhle krev v žilách, dnes je to úsměvné. ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky jsou Martonovy a Bennettovy "Doly" bída a utrpení; nakolik za to může Haggardova předloha, netuším - nečetl jsem ji. Africká divočina v prvotřídním Technicoloru je ovšem jiná káva: přehlídka jejích obyvatel nerozumných (včetně indických slonů s uměle prodlouženými kly a hrabáče, tvůrci přezvaného na mravenečníka) i rozumných (ve víceméně autentických outfitech) dělá z filmu věc, ke které se lze vracet. ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná, romantická podívaná o putování do neprobádaných oblastí africké divočiny v čele s Allanem Quatermainem (vynikající Stewart Granger) v doprovodu zhýčkané, bohaté, paličaté Elizabeth Curtisové (Deborah Kerr), jež chce najít svého ztraceného manžela, který se vydal hledat legendární naleziště diamantů. Napínavý snímek, plný divokých zvířat, kanibalů, řady nástrah, nebezpečí a úžasné herecké chemie mezi ústřední dvojicí, patří k jednomu ze zakladatelů žánru a prvotních inspirátorů samotného Indiana Jonese. 8/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek se mi popravdě více líbil spíše jako dokumentární filmy, kdy některé záběry na přírodu, na krajinu a na zvířata jsou skutečně krásné a jen jsem je obdivoval, jak se krásně podařilo zachytit alespoň to prostředí. Samotný příběh dolů je proveden tak nějak klasicky, v klidném dobrodružném tempu. ()

Galerie (195)

Reklama

Reklama