Reklama

Reklama

Ohnivý národ se téměř sto let snaží ovládnout celý svět a ostatní národy – národy Větru, Vody a Země. Nedávají svým sousedům na výběr, buď se jim zcela podrobí, nebo je jednou provždy vyhladí. Vesničané, kteří se marně snaží bránit, jsou ochraňováni jen několika málo vyvolenými, kteří mají schopnost ovládat živel svého národa podle vlastní vůle. Plně vyzbrojení příslušníci Ohnivého národa už zlikvidovali posledního mistra Větru a nyní se chystají zničit hlavní město Vodního národa. Pak ale jednoho dne sourozenci Katara a Sokka objeví malého chlapce jménem Aang. Jak se projevují Aaangovy „větrné“ dovednosti, ukáže se, že mladý bojovník je víc než poslední vládce Větru. Je to vyvolený Avatar – jediný tvor, který ovládá všechny čtyři živly. Jedině on může zastavit celosvětový nepokoj a znovu nastolit tolik postrádaný mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (891)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ale jo, těším se na pokračování... ^^ Nečekaně se mi to docela líbilo. Je mi jasný, kde to může drhnout a je mi jasný, jak to asi vypadá v seriálu, a tak nějak, protože je mi to jasný, se mi to líbí, protože si prostě ten neukázanej zbytek domyslím. To je jedno, co tím chtěl básník říct. Divnej komentář. Prostě to má něco do sebe. Lepší 3*. Ale chci pokračování... :-D ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Předlohy neznalý a říkám díky (dva díly Naruto mi stačily a podle všech indicií seriál Last Airbender vypadá velmi podobně) musím říct, že se mi to docela líbilo. A ještě mnohem víc by se mi to líbilo jako román. Ten román by musel být do detailu propracovaný velikány fantasy žánru jako Terry Brooks, Harry Turtledove, Terry Goodkind nebo Raymond Feist. Samozřejmě příběh je na 100 minut příliš osekaný, je poznat, že se škrtalo a škrtalo, a z toho plyne občas zkratkovitý a nenavazující děj. Klidně bych se podíval i na další dva díly a v rámci toho, že se ento film dvakrát zaplatil, možná se to povede. Velkým mínusem je podle mě jednotvárnost postav způsobená rozsahem škrtů. A co se mě týká, už by mohlo odzvonit filmům s dětskými hrdiny, kteří zachraňují svět... ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V rámci Shyamalanovej tvorby sklamanie, adaptovať viacdielne anime bola úlohou, kvôli nesprávnemu uchopeniu príliš nezvládol. Last airbender okrem slabších dialógov prekvapivo dopláca na uponáhľanosť a povrchnosť, prameniace zo neschopnosti vypustiť menej podstatné línie a zapracovať viac na samotných charakteroch. To u majstra psychológie, čo ukázal v nejednom filme, mrzí najviac. Filmová verzia seriálu je tak vďaka rade scén hlavne prehliadkou nevyužitého potenciálu, pričom viac si ju možno užije niekto, kto o existencii predlohy ani netušil. Radšej ako v naznačené pokračovanie dúfam v Shyamalanov návrat ku koreňom, ktorý mu určite bude sedieť viac. Názory o jednom z najhorších filmov za posledné roky sú každopádne prehnané, pre bežného diváka ide o neškodné fantasy, ktoré si túto nálepku vyslúžilo len kvôli upadajúcemu menu režiséra. Z mojej strany ostáva len konštatovanie, že ide o jeho najhorší počin, ktorý zachraňuje od horšieho hodnotenia hlavne presný casting, tučný rozpočet, prejavujúci sa na každom kroku a neopakovateľná atmosféra vynikajúca hlavne v akčnejšom závere. Ale to je málo. Roztrasených 50% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Naprostej shit, u kterýho jsem se už někdy od dvacátý minuty nemohla dočkat konce. A tak jsem se těšila, že se dočkám další pohádky po Shyamalanovsku, jehož Žena ve vodě mi tak učarovala. Ani prd. Dala bych odpad, ale něco mi říká, že se to nemusí vyplatit, protože by se ten malej zmetek, jak bylo ve filmu několikrát zdůrazněno, mohl vrátit. 3D: * nestojí ani za zlámanou grešli a má ve filmu asi stejný efekt, jako vše ostatní - působí naprosto nezáživně. Přitom živly, zbraně, sněhové vločky i těch pár rádoby bojů, k nějakému tomu 3D efektu přímo vybízely. Ale nedočkáte se. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Shyamalan zřejmě svým větrům už moc nevládne, takže nemile často mu unikne něco, co by mělo zůstat navždy divákem nespatřeno a už tak nějak pokračuje ve svý tradici z poslední doby, kdy jeho filmy nemaj téměř žádnou filmařskou úroveň a já už se přestávám ptát, jak je možný, že točí tak špatně, když jeho první filmy byly skvělý, já se teď začínám ptát, jak je možný, že vůbec natočil dobrý filmy. Tady v podstatě hned od úvodních záběrů a vět je jasný, že Shyamalan absolutně netuší, která bije a posílá na diváka směšný dialogy, trapný proslovy a nerozezná, kdy se jaká scéna hodí a mrská to tam bez ladu a skladu, do toho se né moc výrazný postavy snaží kouzlit, ale vypadá to spíš jako Seagalova připrava k boji a akce se rozjíždí líp až ke konci ,ale jelikož je v ní hlavním vůdcem 12ti letej harant, tak ani triky z toho neudělaj žádnej zázrak. Nečekal jsem moc, ale bohužel i tak mě to trochu zklamalo a to mně přitom stačí málo, když má film dobrej vizuál a slušnou akci. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (35)

  • Jackson Rathbone sa pôvodne uchádzal o rolu Zuka. Po šiestich mesiacoch dostal telefonát, v ktorom mu oznámili, že nakoniec dostal rolu Sokka. (Greenpeacak)
  • Režisér počas prípravy prvého filmu napísal scenár k jeho pokračovaniu. (Greenpeacak)
  • Nakrúcanie začalo v marci 2009 v Grónsku. Po dvoch týždňoch sa štáb presunul do Readingu a Pennsylvánie, kde hľadali a vytvárali najvhodnejšie miesto na vytvorenie pagody na hore Penn, ktorý vo filme slúžil ako chrám. (Greenpeacak)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Reklama

Reklama