Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cecilia zostáva verná Arnovi a pomaly sa napĺňa čas, ktorý si má odpykať za hradbami kláštora. Arn slúži ako templár vo Svätej zemi, kde sa vyznamenal v bitke proti Saladinovi a od templárskeho veľmajstra si pred rokmi vyslúžil glejt, ktorý mu mal zaručiť návrat do vlasti spolu so všetkými poctami, keď rád opustí. Keď však glejt ukáže so žiadosťou o návrat domov, nový veľmajster ho roztrhá. Arn musí znovu zostať bojovať s križiakmi proti Saladinovi, ale Saracéni templárov rozprášia. Cecília stále verí, že sa vráti a naplní sľub, ktorý si dali... (badygorila)

(více)

Recenze (84)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Teda musím se přiznat, že poslední dobou nějak přicházím na chuť evropským historickým filmům. Možná je to proto, že na rozdíl od těch amerických dokážou lépe vystihnout podstatu dění a možná i proto, že za málo peněz musí dělat hodně muziky. Každopádně Arn obsahuje objevnou výpravu do dob křižáckých válek, civilní a povedenou romanci a také něco málo z intrikaření a válčení v současném Švédsku. Celkově to byla opravdu zábava - 85 %. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet SEK 210miliónov ($20miliónov)Tržby Celosvetovo $8,787,136║ V podstate ide len o ničím prevratné dozvuky prvej časti ARN-a, dej neponúkne nič nové, len zopár dobrých okamihov, týkajúcich sa prevažne súbojov, ani stret ARN-a s Cecile po dlhoročnom odlúčení nie je tak silný ako by mohol byť... taktiež záver necháva sledujúceho chladným, proste za celé tie hodiny si ARN nenašiel k divákovy poriadnu citovú cestu. Takže obidva diely slušný priemer nič viac, nič menej. /60%/ ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak druhej díl nakonec neni o moc lepší než ten první, což je teda kurva škoda, protože potenciál to mělo přímo gigantickej a taky v první polovině byl docela využívanej, kdy výprava je naprosto skvělá, kamera ještě lepší a hudba je jak z nějakýho americkýho historickýho velkofilmu a jako celek sem byl skoro nadšenej, chyběly tomu jen nějaký bitvy a souboje, jenže zhruba v polovině se v podstatě příběh z prvního dílu uzavře a další hodinu se trapně vaří z vody, všechno to, co bylo v první polovině nedosahuje tady ani 50% a celý to už jen tak pomalu dochcípává ke konci, sice je fakt, že v druhý půlce je celkem solidní bitva, ale daleko radši bych jí vyměnil za tu o Jeruzalém mezi Templářema a Saracénama, která je v půlce filmu nesmyslně přeskočená. Celkově to neni špatněj historickej film, navíc to vypadá, že to má v sobě nějaký švédský dějiny, ale podle mě to mohlo být daleko lepší nebo minimálně nabušenější, jelikož i těch pár střípků ze soubojů a bitev co tu jsou, jsou udělaný takřka perfektně ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli lepší než první díl, ale rozhodně vypadá daleko západněji, než první. Na konci prvního jsem se až radoval, jak hezky originálně a nezápadně je ukončený, a pak jsem se po pár dnech dozvěděl, že to byla jen polovina. Ta se mi ze začátku líbila opravdu hodně. Poušť ve filmech moc nemám rád, ale na rozdíl od westernů všech zemí, švédská ukázka pouště se mi zalíbila hned. A dokonce mi tam i znovu dali toho skvělého Saladina. Jen pak druhá část mi přišla taková výrazně naivnější. Skoro, jako kdyby najednou začal psát scénář někdo jiný. Buď tak, nebo si o velitelích vojsk ve středověku scénárista myslel hodně ošklivé věci. Něco takového jako že jsou stejní jako velitelé armády lumíků, kteří se sadistickou nevědomostí posílají své poddané na zteč obrovských propastí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Druhý díl'' navazuje plynule na předchozí děj. Arn stále dlí v Palestině jako člen Templářského řádu a jeho láska na něj stále doma čeká. Film ještě tak v 1/3 trpí přeskakováním mezi boji se Saracény a dějem doma na chladném severu. Vadilo mi to v prvním díle a vadilo mit o i zde. Naštěstí pak se vše přelije do Švédska (podrobnosti nechci vyzrazovat) což děj značně zkompaktní. Zde dochází na politiku a dojde zde i k větší bitvě mezi Dány a Švédy. Ta byla parádní, ale bohužel zde byl cítit chudý rozpočet. Rytíři, pěchota i lučištníci byli skvěle vystrojeni, výprava byla dokonalá. Ale i když kameramani dělali co mohli, pořád jsem za těmi třemi řadami bojovníků viděl prosvítat prázdná luka.... Zkrátka k digitalizování se tu asi moc nesahalo a na komparz nebylo dost zlaťáků. Ne že by to tak moc vadilo, ale člověk je už přeci jen zmlsán Statečným srdcem, Křižáky, Královstvím nebeským atd... Celkově se mi Arn moc líbil. Dvojka jej celkem slušně uzavírá..ač vlastně dvojkou ani původně nebyla. Velká spokojenost! * * * * ()

Galerie (581)

Zajímavosti (2)

  • Herci, kteří ztvárnili krále Knuta (Gustaf Skarsgård) a jeho syny Erika (Bill Skarsgård) a Jona (Valter Skarsgård), jsou ve skutečnosti bratři. Ve filmu si zahrál i jejich otec Stellan Skarsgård, a to Jarla Birgera Brosu. (Barghest)

Reklama

Reklama