Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(21)

Svérázná komedie sleduje dovádění jednoho typického neurotika, který má příliš bujnou fantazii. Mladý muž se snaží zvládnout svůj život, ale nějak se mu to nedaří.  Přáli jste si někdy mít v životě tlačítko, které by vždy poradilo, co následně udělat nebo říct? Přesně tohle se stává Donovi, když stojí před velkým rozhodnutím. Don je mladý muž, který má velké ambice, muž v nejlepších letech a také muž, který dokáže zkazit i ty největší prkotiny.
V každé epizodě s ním prožijete několik dní jeho života – uvidíte jak se potácí vstříc dalším výzvám nebo jen prožívá každodenní události. Když se Don ocitne v nepříjemné situaci, jeho bohatá představivost aktivuje zařízení, které mu sdělí vše, co by v dané situaci neměl říct nebo udělat. Tento seznam jako diváci uvidíte též a možná nebudete věřit, co všechno může existovat.
Když se s ním setkáte poprvé, Don se bude muset poprat s rozpaky - jak nejlépe zmizet z bytu dívky, se kterou strávil noc a nepamatuje si její jméno. Don také zjistí, jak se rozhodně nezachovat, když ho vyhodí z práce nebo jak se poprat se svým žalem, poté co mu zemřela babička. A jak se vypořádá Don s radostí nad tím, že mu odkázala svůj dům? Nijak, radost se totiž brzy změní v šokující zjištění. Babiččin dům byl plný haraburdí a nesplacených dluhů. Zkrátka Donův život je jeden velký chaos. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řeknu to asi takhle, kulervoucí. Každý díl je napěchovaný takovou hromadou naprosto nekorektního humoru, že se řežete smíchy téměř celou epizodu. Všechny postavy jsou neuvěřittelně bizardní. Don je od pohledu totální hovado, přesto má svoje morální hranice. Eddie je prosťáček který nemůže žít bez toho aby se o někoho staral. Potom tu máme paní Treacherovou aka Gluma od které se nedozvíte vůbec nic jenom to, že ji umřel manžel a nakonec tu máme nějakou kočku co oživí každou sérii. První série poměrně zajímavým způsobem navazuje do děje a je hodně zábavná, nicméně zatím se mi nejvíce zalíbila druhá série, která je neuvěřitelně bizardní a ujetá. Treti trochu ubírá na tempu přesto si svou kvalitu drží. Rozhodně budu koukat dál a doufám, že si tento seriál udrží svou kvalitu ještě dlouho. Jsem rád, že britské seriály povětšinou sází na kvalitu a né kvantitu. Tak právě jsem dokoukal i Christmas special, který by měl být jakýmsi závěrečným filmem série. Nejsem sice rád, že tuto sérii už ukončili, na druhou stranu jsem rád, že příběh Dona dostal pořádný konec, nehledě na to že tahle hodinová epizoda je naprosto úžasná. Své hodnocení nebudu měnit ani po posledním dílu pořád si myslím, že jde o výbornou zábavu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie je to dokonalosť sama a vydarený gag za ešte vydarenejším gagom ako v Dva a pol chlapa, ale väčšina absurdných až silne nekorektných vtipov je výborná a Dan Clark má na postavu maximálneho idiota priam dokonalú vizáž. Podobne ladených anglánskych ksichtov sa tu však objaví za celý kýbel, tam na ostrovoch je fakt z čoho vyberať. ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Já toho vychcanýho, špinavýho, sobeckýho, manipulativního, šestiprstýho, homofobního, nechutnýho, proradnýho, sexistickýho, narcistickýho, ušatého, zubatého, fekálního, sexistického, diktátorskýho, na kytaru hrajicího, hloupého, ostudného, britského, sarkastického, namyšleného, rasistického, líného, vášnivého, osamělého, hláškujícího, zfetlýho, vožralého kreténa tak miluju, že kdyby to šlo, nechal bych si od něho ten anál zmastit až do ruda. Tohle sarkastický hovado jsem si tak v mžiku oblíbil, že se můj neutuchající zájem, o kvalitní britskou tvorbu zvýšil minimálně tak o 0000,3%. Prostě plná palba, a ne jen kvůli tomu, že se v několika věcech s Donem ztotožňuju, jak v rozkroku Gluma, ale jeho prostě nejde nemilovat, i přesto, jaký je to idiot. Kde se hrabou Ajťáci či přeceněné Černé knížky. Návod jak si ten život cynika ještě víc opepřit. Done, Done, nežer mi to Danone! ❤ ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Jediná,ale velká chyba je,že když konečně objevím nějaký sitcom na který se zase těším díl od dílu a může konkurovat velké sitcomové čtyřce,má jen 3 krátké série.Lepší britcom sem neviděl a to včetně těch nejznámějších (a taky trapně přecen'ovaných).Od druhého dílu sem byl v pasti a druhá série je krasojízda.Neustálé zdejší omílání intošských dickheadů toho jaký je Don idiot,je už trapné.To jako,že to je první taková postava nebo co,kurva už?Moran jako hraje nějakého lidumila a génia v Black Books?!''How could you be so ívíl end hrtfíl and spajtfíu!?''Taky spolubydle má don jednu hežčí než druhou.PS: že sem po tomhle sjel Vodní svět je jasné. ()

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

BOLLOCKS! Ooooo, to je super sitcom! Britové zde brilantně ukazují, jak se to dělá, ostatní by se měli učit. Mě to připomíná takovýho Michaela Kesslera v sitcomu. BOLLOCKS! už zase, no nádhera. Don Danbury je takový idiot, že z něj každým dílem z něj chcípu smíchy. Jeho písničky jsou nejlepší, škoda, že jich není víc. Jinak Abby je podle hezčí než Sam. Ale druhá řada válí, je lepší než ta první. Uvidím, co přinese řada třetí. BOLLOCKS! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Tretia séria zaznamenala za týždeň sledovanosť 1,5 milióna a bola druhou najsledovanejšou reláciou na BBC iPlayer. Napriek úspechu však došlo na BBC 3 k zmene vedenia a to nové sa rozhodlo niekoľko komédií v roku 2011 zrušiť (Coming of Age, Lunch Monkeys), k čomu patril aj tento seriál s odôvodnením: "Pre kanál to bol dobrý seriál, ale jeho čas sa naplnil." (Arsenal83)
  • V britskom týždenníku pre filmy a divadlo o seriáli The Stage napísali: "Škoda úbohej Sinéad Moynihan. Dobre, netreba ju ľutovať až príliš, pretože je nádherná a jednoznačne žiadaná herečka. Ale dostať druhú hlavnú úlohu v sitcome Ako nežiť svoj život, len aby ste zistili, že celý rozsah vášho príspevku spočíva v tom, aby ste vyzerali pekne a poskytli rozumnú fóliu scenáristovi/hviezde šou Danovi Clarkovi, to môže trochu dvihnúť žlč." (Arsenal83)

Reklama

Reklama