Reklama

Reklama

Magie kouzla zbavená

(TV film)
  • USA Breaking the Magician's Code: Magic's Biggest Secrets Finally Revealed (více)

Obsahy(1)

Magie kouzla zbavená - dokumentární pořad v němž nás bezejmenný kouzelník provede nejstřeženějšími taji kouzelnického řemesla. Nejprve je divák seznámen, jak vypadá dané kouzelnické číslo očima obecenstva. Následuje podrobný pohled do zákusilí a vysvětlení, jak je dané kouzelnické číslo technicky provedeno. Strhující pořad o představení a následném vyzrazení těch nejstřeženějších "kouzel" si po své premiéře vysloužil řadu pozdvižení jak na veřejnosti, tak i mezi kouzelníky samotnými. Kdo je bezejmenný kouzelník a proč tajemství vyzrazuje? Tato otázka zůstavá nezodpovězena - po celou dobu vystoupení eskamotér vystupuje v masce a nepromluví jediné slovo v rámci zachování své vlastní anonymity. (FIBO)

(více)

Recenze (58)

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že je každý kouzelník vázán mlčenlivostí trik neprozradit, během epizod kouzelník ani jednou nepromluví a celou dobu má na sobě masku, aby jeho totožnost nebyla odhalena a tím nebyl vystaven postihu kouzelnické organizace. Dokonce ani asistentky, nejsou těmi, se kterými běžně spolupracuje. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Dvě série] Už tenkrát na konci devadesátých let jsem zachytil původní sezónu tohoto originálního seriálu na České televizi. Po více než deseti letech jsem se k němu dostal se zájmem znovu + k nové, třináctidílné sérii z roku 2008. A světe div se, ono to opět bezvadně funguje. Znovu jsem zatajoval dech když maskovaný kouzelník předvádí těžký trik, vymýšlel jak ty snažší sám předvést ve společnosti s ohromením přítomných a obdivoval krásné asistentky (ty z novější série dostali také slušný upgrade vzhledu). Komentář Mitche Pileggiho (Skinner z Akt X) nemá chybu a velmi často utrousí úderou hlášku jak k samotnému kouzelníkovi, tak i k dívkám kolem něj. Je pravda, že nová série již trochu vaří z vody a kouzla se opakují či se pouze lehce variují (stále někdo mizí, je rozřezán, rozmačkán a podobné - zábavné - věci se provádějí stále dokola), ale to nic nemění na celkovém vynikajícím dojmu. Dvě sezóny 80 % ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Aneb "Jak nejrychleji nasrat několik tisícovek svých kolegů a pobavit při tom všem diváka". Kouzla a kouzelníky jsem měl vždycky rád a tak jsem nad tímhle pořadem úplně slintal. Škoda, že ho na ČT1 dávali jenom jednou a od té doby ani ťuk, popravdě mi první díl unikl a ten druhý jsem si z VHSky nedopatřením smazal... Tím pádem mi nezbývalo, než omílat třetí a čtvrtý díl neustále dokola a vlastně už znám všechny triky nazpaměť. I tak však musím dát pět hvězdiček, protože konečně jsem měl příležitost dostat se na kobylku mnoha známým trikům všech eskamotérů z průběhu dvacátého století, což je příležitost doslova k nezaplacení. Super pořad, asi si někde seženu i to dva roky staré pokračování! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Oceňujem Vala Valentina, že mal gule na to ukázať 13. komnatu kúzelníkov bežným divákom. Odhalené tajomstvá mágie a kúziel, ktoré vytvoril o 10 rokov neskôr, mi však prišli ešte zaujímavejšie ako táto 5 dielna miniséria takže 5* si ušetrím. Inak ale spokojnosť. Kto netúžil v detstve vedieť, ako to tí kúzelníci robia... 85% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kouzelník ukrývající tvář pod maskou prozradil tajemství nejznámějších kouzel a triků a kouzelníci mají po kouzlení, Nejdříve tedy divák sleduje jak má jednotlivé kouzlo vypadat a poté je zcela detailně objasněno jeho technické provedení. Je zajímavé sledovat jak většina kouzel vypadá velmi dobře a jak následné vyzrazení dokonalého triku kouzlo naprosto devalvuje. Těžko na tomto dokumentu hledat chyby. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama