Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amanda Price si žije svojím bežným londýnskym životom, len je strašne zaťažená na Jane Austenovú. Jedného dňa sa jej zjaví v kúpeľni žena - Elizabeth, ktorá je oblečená stredoveko, no a Amanda si myslí, že je už z tej austenománie zašibáva. V skutočnosti má však v kúpeľni dvere do Longbournu (panstvo, kde Elizabeth žije) no a keďže Elizabeth si chce trochu povyraziť v našom svete, vymkne Amandu v tom jej, kde sa Amanda stretáva s postavami z Pýchy a predsudku. (Loooki)

(více)

Recenze (35)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Existují dívky, které by chtěly najít svého pana Darcyho a ty si možná z tohohle filmu učůrnou do kalhotek. A pak jsme tu my ostatní, kterým byla vrcholně nesympatická hlavní hrdinka, která celou dobu pobíhá kolem austenovských postaviček a křičí na ně: "Ale ne! Ty si musíš vzít Bingleho! Ale ne! Ty si nesmíš vzít pana Collinse! Četla jsem to v knížce!" Pak se ta samá dívčina zakouká do Darcyho (jak jinak, tady je tedy opravdu šarmér) a navzdory jejímu protivnému charakteru i on do ní - a následují dva díly je sledujeme, jak řeší, že musí být spolu, ale pak nemůžou být spolu, pak musí být spolu, ale najednou to zase nejde... No úplná telenovela. Ale abych jen nekritizovala - romance Bingleho a Jane Benettové je tu poprvé opravdu zajímavá (oba mi byli asi nejsympatičtější) a původní nápad měl taky potenciál. Ale jak říkám, některé dívčiny určitě přehlédnou tu kupu nelogičností a ztotožní se s hlavní kravajznou - promiňte - hrdinkou. Budiž jim to přáno. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Celkom milé, svieže a originálne - len preto nezadupem Lost in Austen do zeme. Inak by som musela byť prevelice pobúrená, čo všetko to autori pomenili v jednej z najväčších klasických love story. Odhliadnuc od do neba volajúceho konca to boli aj viaceré postavy románu - nie len ich osudy ale ich charaktery ako také. Jediná vec, ktorá ospravedlňuje spomínaný záver je fakt, že asi neexistuje zástupkyňa nežného pohlavia, ktorá čítala Pýchu a predsudok a aspoň na chvíľu nebola zamilovaná do Mr. Darcyho:-) ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

You repel me. Kdo po tomhle neuzná genialitu díla Austenové, měl by se na tohle podívat ještě jednou. Za trest. Původní postavy jsou naprosto mimo své charaktery a je to neuvěřitelně smutná podívaná. Jemima Rooper (nemám ji ráda nikde kromě Třetí dívky, ale tady je tolerovatelná) jen pobíhá od jednoho k druhému a klade jim vinu za to, jak se to zvrhne. Všichni víme, že fanynky jsou prdlé, ale od toho tu máme fanfikci. Kdo chce, tak ji čte, ten zbytek statečně předstírá, že neexistuje. Což o to, mě dobrá fanfikce neurazí, ale tady chyběla jakákoliv úcta k předloze. Paradoxní, vzhledem k tomu, že Amanda prohlašuje, že ji zná nazpaměť. Poslat Charlottu do Afriky, Lizzie do Londýna a Jane do Ameriky... za to bych vystřelila scénáristy na Mars. Musím se přiznat, že mě to do jisté míry perverzně bavilo, na druhou stranu jsem znechucená. Mnozí tu zmiňují Jane Austenovou na drogách, já nedoporučuji zhlédnutí za střízliva. Nedík. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

S přesuny v čase (i v těch fiktivních) je problém, že tvůrci dost často nedodrží základní pravidla. Tak například dokonalý make-up a obarvené vlasy Amandy i po týdnech v 19. stol. Navíc se naprosto ignorují společenská pravidla, která zrovna nevyhovují (zmizení Elizabeth, objevení se mladé slečny bez dobrovodu, bez doporučení, bez toho správného vychování). Ale ono je to celé tak kouzelně bláznivé...Amanda dělá přesně to, o co by se snažil každý fanoušek Pýchy a předsudku - dát dohromady ty správné osoby a nezamilovat se do Darcyho. Konec byl předvídatelný, ale usmívající se Darcy za to stál. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Nebudu se na tomhle místě rozčilovat nad tím, proč se každých pár let točí nová adaptace Rozumu a citu nebo Pýchy a předsudku (třetím tahem bezradných scénáristů je čtyřicátá sedmá verze Jany Eyreyové). Anglická klasika má zkrátka své kouzlo a i já sama pro ni mám jistou slabost. Lost in Austen má docela zajímavý námět, ale už na konci prvního dílu scénáři dojdou nápady i vtip. Co následuje je už jenom běh na neutrál, který spěje do předvídatelného konce. Navíc pan Darcy je tu opravdu značně nesympatický a často spíš hulvát než jenom odtažitý. Tahle minisérie dělá z Pýchy a předsudku s Keirou Knightley ještě lepší film. ()

Galerie (86)

Reklama

Reklama