Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No to snad....78%??? Část první se v roce 2008 snaží udělat senzaci z peněžního multiplikátoru, kurva to je šlágr! Odpad! Část o americkém finančním systému a jeho historii, byť tahá evidentně za globání nitky, může být (pochybuju) pro našince informačně zajímavá, ale i když se naserete sebevíc, je to sféra, kterou nemáte ani v přibližném dosahu. To, co přijde posléze, to už je opravdovej hardcore. Peníze jsou zlo. Zaměstnání je otroctví za peníze. Zrušením peněz a práce člověk dosáhne svobody. Toto ať promítají barevným menšinám ve frontách na ÚP, nikolivěk mně. Představy rovnostářského světa sice opravdu nutí k zamyšlení, ale člověk s pamětí a rozhledem musí velice záhy dojít k závěru, že tyto levičáské keci vždy ve výsledku směřují k diktatuře, potlačení svobodného myšlení člověka spojeného s totálním omezením možností osobního rozvoje každého jednice. Prostě totální sranec ve slušivém a na první pohled sugestivním podáním. Parchnatů, co si takhle dávli lidi na udičku, už tady bylo....nasrat! Jedinou zajímavou částí s bezesporu pravdivýma, ale také jíž profláknutýma faktama, je část o obnovitelných zdrojích. Tohle teda hodně kleslo oproti prvnímu dílu. 35% ()

ganz odpad!

všechny recenze uživatele

123 minut brainwashingu, zakončeného šílenou teorií, která by v realitě neměla nejmenší šanci na úspěch. Mě osobně systém vyhovuje a myslím si že v jakémkoliv systému vedeném lidmi, musí korupce existovat a existovat bude. Můžeme se bavit o tom jak velká je tato korupce a pokusit se jí snížit, ale vždycky tu bude, jelikož jsme jen lidé a každý máme svou cenu. Ke konci mě zamrazil odkaz na stránku Zeitgeist movement, protože to už mi přišlo vážně jako chování nějaké sekty. Bohužel v době ekonomické krize může hodně lidí uvěřit hovadinám jako toto. 1* za zpracování, zbytek shit , takže-1. btw-počítám že tento film nebyl natočen za pomocí oněch ďábelských peněz(= a pro chytrolíny kteří zde říkají že bysme se měli zamyslet... Makroekonomie. Říká vám to něco? Ne? Tak si zjistěte jak funguje a možná změníte názor. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Opäť trefne vystihnutí dokument o tom aké je ľudstvo voči sebe sebecké, arogantné,... a všetko toto prichádza len kvôli tým peniazom točiacim sa v nekončiacom biznise po celom svete. Dokument okrem pohľadu na zhýralé ľudstvo ponúka aj možné riešenia ako by sa dal spraviť svet lepším, pohodlnejším a krajším. /80%/ ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Zeitgeist 2 působí komplexnějí a jednolitěji, s obsahem se nedá než souhlasit, těch opravdu "šokujících" informací tam tedy moc není, všechy informace jsou víceméně známé (např. prsty CIA v převratech nevhodně orientovaných států, to že současné zřízení brzdí technologický pokrok, to že ve světe je v současnosti nejvíc otroků v celé historii planety, to že kriminalitu a války produkuje z největší míry nedostatek (chtění, touha, závist, vlastnění, viz. buddhismus, svému sousedovi nezávidím vzduch, ale něco co má jen on) atd... to jsou známé věci a nikdo se o to prosím vás hádat nemusí). Jediný problém s Zeitgeistem tak mám pouze v jeho poslední části, návrh Venus projektu není komunistický, bohužel je něco hůř - téměř naprosto utopistický, jinak bych si nepřál nic jiného, ale takto to prostě nejde a fungovat to nikdy nebude + ke konci se tento dokument zvrhne v aktivistickou agitku a celé to připlácne hnusně nevkusnou a kýčovitou závěrečnou kliposekvenci, která mi to celé dost ničí... Přesto děkuji za další příspěvek ke střízlivému pohledu na naši "dokonalou" společnost, viditelně se z ní nechce zvracet pouze mě... 8/10 PS: bez závěrečných 15 minut 9/10 PS: četl jsem komentář uživatele JOHN.NY - tvé připomínky jsou strašně slabé, jsou jen povrchním napadením celé navržené problematiky, krátce: naprosto jednuduchých věd je spousta (je rozdíl co je jasné a jednoduché X čemu rozumím a v čem se vyznám), ekonomika monetarismu byla vyjádřena ještě docela přehledně (jsem absolvent VŠE, tam to bylo 100x horší :)), to s tím opiem je jen důsledek - na tom dokument nestojí (a určitě ani primárně útok na WTC) - je to ale velmi zajímavé, je jedno kolik korporací má kde sidlo - v dnešní době tuplem, na možnosti získávání geotermální energie se zeptej třeba na MIT - nevidím v tom zase takový problém - když už těžíme suroviny z děr v zemi, můžeme klidně i níž, navíc vulkanická činnost probíhá i v relativně malých hloubkách pod povrchem, pokud hledáš uspokojivě dostačující argumenty na vše ve 2 hodinovém dokumentu napěchovaném informacemi tak potěš, hlavní je začít o tom přemýšlet a malinko se otevřít, souhlasím pouze s tím že celá vize je bohužel dost utopická, ale určitě ne co se týče zisku levné energie z alternativních zdrojů (kdybychom tohoto nedosáhli tak se stejně můžeme jít časem oběsit, takže tohle je spíš budoucí předpoklad než sci-fi), opět odmítám srovnání s komunismem - to je strašně alibistické a jednoduché a o tom to není... PPS: nakonec ještě jedna zkazka, NAPROSTO NEJDÚLEŽITĚJŠÍM POSELSTVÍM OBOU DÍLǓ JE DOPORUČENÍ, ABY LIDÉ O VŠEM PODOBNÉM PŘEMÝŠLELI SAMI, tento fakt je nenapadnutelně pozitivní a jako rada k nezaplacení... dokud toto heslo budou "Zeitgeisty" prosazovat i nadále, není důvod se obávat, že by mohly někoho ovlivnit negativním způsobem... ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Zacina to zajimave, ale postupne se dej zacne nekonzistentne tristit, a brzo zacne byt jasne, ze si dokument pouze chystal pudu k propagaci utopickeho Frescova Projektu Venuse. Ze si celou dobu pripravoval divaka, kteremu prostrednictvim projektu Venuse vzapeti jakoby nabizi ze vseho, co do te chvili bylo ve filmu ukazano, vychodisko. To neni moc fer praktika, jsou to metody klasicke nepriznane propagandy, ale budiz. Bohuzel jsou uz v samotnem naznacovani jak by mel onen projekt vypadat videt povazlive trhliny (napr. pevnost viry v to, ze povaha cloveka je dana pouze prostredim, ktere ho behem zivota formuje, a proto vytvorenim idealniho prostredi lze vytvorit idealni spolecnost, Frescovi zavidim). Mam pocit, ze Projekt Venuse spis nez dokonalou utopii skonci necim podobnym dnesni scientologicke cirkvi. Lidem, kterym tenhle film "otevrel oci" bych doporucil vic cist a sledovat soucasne svetove levicove aktivisty, politology, intelektualy a filozofy. Vsechno zajimave co je tady je popisovane i leckde jinde, podstatne vic do hloubky a lepsi formou. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama