Reklama

Reklama

Burn-E: Světlo galaxie

Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Sci-Fi
USA, 2008, 8 min

VOD (1)

Burn-E je další z řady pixarovský kraťasů, tentokrát je součástí bonusů DVD a Blu-ray disků filmu Wall-E. Sledujeme svářecího robota Burn-E, který se snaží opravit anténu vně vesmírné lodi. Zůstane tam ovšem trčet, a to kvůli hrajícímu se páru Eve + Wall-E. Burn-E se ale zavřenými dveřmi nenechá odradit a snaží se dostat zpět do Axiomu - luxusního plavidla obézních lidí, avšak tím jeho peripetie nekončí... (Mertax)

(více)

Recenze (115)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších animovaných postav (nebo spíše sestav, když je to robůtek) vůbec. A rozhodně nejzajímavější a nejsympatičtější postava z Wall-E světa – vím to naprosto jistě, ačkoliv jsem samotný film Wall-E neviděla. Mimo duševní ryzost a pevnost charakteru, kterou prokazuje Burn-E, je jeho příběh tím případem, kdy vedlejší dějová linie má větší význam a hloubku, než ta hlavní. Tato animovaná hříčka totiž ukazuje souvislou nepřerušovanou jednotu vesmíru, ve kterém i malá planetka na jeho opačném konci je nějakým způsobem propojena s existencí "protinožců" a zatoulaný kamínek může ovlivnit život jedince. Astrologie se tedy zakládá na zcela platných principech, ačkoliv její předpovědi pro konkrétního jedince v konkrétní okamžik stejně neplatí, protože je ruší kvantové kolapsy jsoucna, vytvářející propast mezi včera, dnes a zítra. Ale to je již jiná pohádka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten sci-fi háv animovanému filmu prostě sluší a jsem rád, že se Pixar pustil do toho, že dělá kraťasy v podstatě ke všem svým filmům, protože minimálně tak dá bonus s oblíbenými postavami. Dobře, tady jsou ty oblíbené postavy vedlejší, ale BURN-E má velmi dobrý náběh na to, se oblíbenou postavou stát. Problém s tímhle filmem je v tom, že je celkem důležitá znalost filmu "VALL-I", jinak některé ty scény nemusejí dávat moc smysl. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

What the heck was that? Nějak mi to nepřišlo vtipné. Prostě robot dělal svou práci, která se ale furt něčím hatila... jediný vtipný okamžik byl až za titulky, kdy ho druhý robot "poplácal po rameni" a řekl "there, there". A ty záběry Eve a Wall-eho tam byly asi proto, aby lidi pochopili k jakému filmu byl kraťas vyhotoven. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Burn-Eho sem si všimnul už v původním filmu a tenhle kraťas je přesně to, co dělají komixy, hry, romány a podobně universu Star Wars, i když zde je pravděpodobně motivace jiná, než expandovat vesmír okolo Wall-Eho... Já mám triviální příběhy o nedůležitých v mnohem větším světě rád, je nás tu totiž spousta... ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce rozšírenie božského animáku Wall-E. Príbeh malého nešťastníka Burn-Eho, posadnutého poriadkom a čistotou, sa odohráva v univerze daného filmu a rozširuje jeho hlavnú dejovú líniu o známe udalosti videné z odlišnej perspektívy, pritom ale má svoj vlastný príbeh (niečo na spôsob tretieho Levieho kráľa). Audiovizuálne dokonalé, z pointy som šiel do kolien. Platí však to isté, čo pri Monsters a.s - pokojne to mohlo byť súčasťou pôvodného animáku. (85%) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • "BURN-E" znamená Basic Utility Repair Nano Engineer (základní utilita na opravu v nano inženýrství). (HappySmile)
  • Burn-E je krátký filmeček vytvořený Pixarem speciálně jako bonus na DVD filmu Vall-I. (HappySmile)
  • Melódia, ktorú si Burn - E bzučí, je Beethovenova "Óda na radosť." Na konci je pieseň zahratá znovu, tentokrát už s opernými spevákmi. (LuiCJ)

Reklama

Reklama