Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický svět do každé drobnosti. Shane Acker předvedl svou zajímavou vizi, kterou v roce 2009 roztáhl a pozměnil do celovečerní podoby a mnohé z jeho kouzel se tak vytratilo. Celkově je však cítit deprese zničené budoucnosti, i když divákovi není prakticky nic vysvětleno a zůstává u pouhých obrazů ( i hlasy tu nejsou). Atmosféra je však díky tomu nezaměnitelná a u krátkých animáků velmi výjimečná. ()

Antabelus 

všechny recenze uživatele

Tento krátkometrážní filmeček jsem viděl až po celovečerním filmu, takže se hodnocení bohužel nevyhne známkám srovnávání. Musím uznat, že 9 je audiovizuální koncert, nicméně Acker mohl přidat ještě alespoň pár minut nějakého vysvětlování, aby divák lépe pochopil, oč jde, a nedíval se pouze na sice atmosférické, ale jinak prázdné obrázky. Škoda, takto zpracovaná kraťoučká postapokalyptická jednohubka má dle mě rozhodně větší potenciál. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pokud bude film vystavěnej na atmosféře tohohle zvláštního dílka a technicky se posune ještě trochu výš (viděl to jsem jenom ve špatný kvalitě na youtube a bylo to rozmazaný tak mi to připadalo trochu horší.) tak by to mohl být po Coralíně a jejím světě za tajemnými dveřmi další film kterej lze označit za nejlepší animák všech dob. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Fakt nadupaný kraťas...postapokaliptická atmosféra, úžasné industriálne, kovové zvuky a dobrý príbeh, ktorý nepostráda napätie. Atmosférou to naozaj miestami pripomína Silent Hill...špinavé, hrdzavé...ešte aj tí handroví panáci vyzerali ako malé zrúdy po nukleárnej vojne. Rozvynúť to do celovečerného filmu a mohla by to byť pecka. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jako studentská práce vystupuje z řady akorát perfektně. Tomuhle animáku vytvořeném prakticky jediným mužem chybí už jen nějaká silnější zápletka a/nebo ohromující nápad. Bohužel je na kraťasu vidět, že je to dílo studenta a tak sledujeme, kterak se začínající tvůrce spíše rozkoukává a zkouší, co se z toho dá vytáhnout. Ale vytáhl toho hodně. Svojí vizí i v těch deseti minutách ukázal, že roli režiséra zvládne akorát. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama