Reklama

Reklama

9

Krátkometrážní / Animovaný / Fantasy / Thriller
USA, 2005, 11 min

Režie:

Shane Acker

Obsahy(1)

Hadrový paňác poměří síly s monstrem, které vysává duše jeho soukmenovců. (havLord)

Recenze (156)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Devítku možná znáte v podobě celovečerního filmu, který vznikl na základě tohoto kraťasu. Já jsem celovečerák neviděl, nemůžu tedy srovnávat, v čem se liší. Kraťas byl opravdu zajímavý, odehrává se v postapokalyptickém světě obydleném očíslovanými hadrovými panďuláky a mechanickými kočkovitými šelmami, které je loví a vysávají z nich zelenou duši. Proč se tak děje, to nezjistíme, musíme se tedy smířit s tím, že takto svět funguje. Film je krásný vizuálně, v době vzniku srovnatelný s velkorozpočtovými animáky. Vůbec se nedivím, že po celovečerní verzi sáhl Tim Burton coby producent snímku, protože kromě vydařeného vizuálu má film i hororovější nádech a i za tak krátkou chvíli si v něm užijete spoustu napětí. [Oscary 2005] ()

solid 

všechny recenze uživatele

Naprosto hustý postapokalyptický animák, pátou hvězdičku tomu ubrala jen délka filmu, protože já bych chtěl víc. Prostředím i atmosférou mi to připomnělo kraťas Silent City s Cilianem Murphy, ale každopádně to dělá z připravovaného filmu pro mě jeden z nejočekavánějších projektů roku 2009. edit: tak po druhém skouknutí před filmovým zážitkem přidávám patou hvězdu pro případ, kdyby si to film nezasloužil. ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Přímý předchůdce celovečerního Čísla 9, které je oproti této krátké libůstce zbaveno tajemství. Tady se můžeme jen dohadovat, odkud se vzali ti zvláštní hadroví panáci a proč bojují v postapokalyptickém světě proti bestii, co krade jejich duše. Dohadovat a obdivovat úžasnou animaci. Plný počet bodů. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád tyhle postapokalyptické filmy, s depresivní, nehezkou grafikou (nebo exteriéry - v případě hraných) a to se na mém hodnocení podepisuje. Grafika teda nebyla po technické stránce udělána špatně, ale zkrátka se mi nelíbila. Stejně tak mne příliš nezaujal ani příběh. Jak jsem psal na začátku, nemám tehle žánr ve filmu moc rád, ačkoliv ve hrách (např. Fallout) mi to vlastně nevadí... Zajímavé... Každopádně, zde dávám jen 2*. (A nesedí mi zde na csfd.cz teda to "krátkometrážní" - dle galerie se jednalo o film, který popisuji, ale měl teda něco přes hodinu. Holt asi se někde stala chybka...) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický svět do každé drobnosti. Shane Acker předvedl svou zajímavou vizi, kterou v roce 2009 roztáhl a pozměnil do celovečerní podoby a mnohé z jeho kouzel se tak vytratilo. Celkově je však cítit deprese zničené budoucnosti, i když divákovi není prakticky nic vysvětleno a zůstává u pouhých obrazů ( i hlasy tu nejsou). Atmosféra je však díky tomu nezaměnitelná a u krátkých animáků velmi výjimečná. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama